– Må etablere seg i én posisjon

Et døgn etter å ha senket Sveits i Leicester, synes Marcus Rashford å være øyrikets store snakkis.

Vi har allerede skrevet denne saken om tirsdagens matchvinner, men det er flere som vil ha et ord med i laget. Noen av dem, deriblant Jamie Carragher, gir [selvfølgelig] uttrykk for at han bør bytte klubb, mens andre, som Carraghers veltalende Sky Sports-kollega Gary Neville, ser en annen løsning.

– Men det begynner å haste, advarer han.

Etter å ha sett Rashfords score sitt femte mål for The Three Lions, og andre på to kamper, mener Neville at 20-åringen bare kan bli bedre og bedre – på én betingelse: at han får konsentrere seg om å dyrke én spesifikk posisjon.

«I løpet av de neste 12-18 månedene bør han etablere seg i én posisjon og så snart som mulig spille 100 kamper der.»
- Gary Neville

– Hvis ikke, kommer fremgangen hans aldri til å fortsette, frykter den gamle United- og landslagsbacken, som likevel tar det forbehold at Rashford fortsatt er veldig ung.

– Derfor er det ikke verdens ende for ham at han går inn og ut av klubblaget og spiller i forskjellige posisjoner. Likevel bør han i løpet av de neste 12-18 månedene etablere seg i én posisjon og så snart som mulig spille 100 kamper der.

– Vanskelig situasjon

Neville uttrykker imidlertid stor forståelse for at det ikke er bare bare for Rashford å etablere seg i en bestemt posisjon.

– Nå spiller han til venstre, og så til høyre eller som senterløper, og han kommer inn fra benken. Selv om dette gir ham mye erfaring, blir det veldig vanskelig for ham.

– Det er ingen tvil om at han har fått en strålende start på karrieren, men han ønsker ikke å bli en som faller inn i kategorien av spillere som fortsetter på den samme stien han trår på nå. Han er bedre enn som så; han er virkelig et stort talent, sier Neville i podcasten, som du kan høre i sin helhet her.

P.S.: Marcus Rashford må sone tre kampers karantene etter utvisningen mot Burnley. Følgelig må han stå over lørdagens bortekamp mot Watford, neste lørdags hjemmemøte med Wolverhampton, og den påfølgende tirsdagens ligacupoppgjør mot Derby.