Må Cavani stå over kampen mot Newcastle?

Drømmen om en Cavani-drømmedebut på St. James’ Park rett etter landslagspausen er i fare.

Edinson Cavani kan nemlig komme til å gå glipp av det oppgjøret på grunn av karantenereglene.

Det skriver Paul Hirst i The Times.

Cavani har levd i Paris (utenom en kort ferie) også etter at han forlot Paris Saint-Germain.

Nåværende karanteneregler for innreise fra Frankrike til Storbritannia tilsier en karantene på 14 dager for Cavani.

MÅ KANSKJE STÅ OVER MOT NEWCASTLE: Edinson Cavani.

Disse karantenereglene har enkelte unntak, og det er et unntak for toppidrettsutøvere – men dette unntaket gjelder i utgangspunktet bare for de som kommer til Storbritannia fra en såkalt «sikker boble» hvor de blir regelmessig testet.

Denne unntaksordningen er det som bidrar til at landskamper kan gjennomføres uten at det får for store konsekvenser for klubbene.

Eksempelvis skal jo også Paul Pogba og Anthony Martial reise fra Frankrike til Manchester igjen etter landskampperioden, men de er i en sikker boble med den franske stallen.

Cavani har ikke vært i en slik boble, og Hirst skriver at det derfor er usannsynlig at unntaksordningen kommer til å gjelde ham – og dette er noe Manchester United sjekker opp.

Kanskje kan det være en fordelaktig faktor at Cavani tidligere har annonsert at han allerede har vært smittet.

33-åringen kommer ikke til å få lov til å forlate sitt nye hjem før søndag 18. oktober om han må selvisolere i 14 dager. Uniteds kamp mot Newcastle spilles lørdag 17. oktober.

Dette passer i utgangspunktet United ganske dårlig siden behovet for Cavani i utgangspunktet er aller størst mens Anthony Martial er suspendert – men samtidig vet vi jo heller ikke så godt eksakt hvor rusten Cavani er siden han ikke har spilt kamp på lenge.

Hvis ikke han er tilgjengelig mot Newcastle, så kan debuten komme enten på hans gamle hjemmebane Parc des Princes, eller i hjemmekampen mot Chelsea.

SUSPENDERT: Anthony Martial.