Lurte gamleklubben

STOCKHOLM: Daley Blind og Timothy Fosu-Mensah feiret seieren mot klubben som formet dem som spillere.

Daley Blind spilte en prikkfri kamp som midtstopper sammen med Chris Smalling og resten av United-forsvaret, mens Timothy Fosu-Mensah så hele finalen fra benken.

Etter at seieren var sikret jublet imidlertid begge to som gale.

Og det til tross for at seieren kom mot barndomsklubben deres Ajax, som ga dem begge den første ballasten på veien mot profflivet.

– 100 prosent United!

Fosu-Mensah tok seg tid til å prate med United.no på tomannshånd etter finaletriumfen og medgir at det var en tanke spesielt å møte gamleklubben.

– Det er klart det betyr litt ekstra at det var Ajax vi møtte i finalen. Jeg var tross alt åtte år i klubben og kjenner mange av guttene på laget vi møtte i dag, sier 19-åringen til United.no.

VILL JUBEL: Timoth Fosu-Mensah jubler sammen med målscorer Paul Pogba etter at finaleseieren var et faktum.

Det la likevel ingen demper på gleden og lettelsen over å ha vunnet Europa League-finalen med Manchester United.

– Nei, jeg er United-spiller nå. 100 prosent. Jeg elsker denne klubben, og jeg er så lykkelig over at vi har vunnet, sier Fosu-Mensah til United.no mens gullmedaljen henger rundt halsen på den dresskledte 19-åringen.

– Stoler på Mourinho

Timothy Fosu-Mensah fikk sitt store gjennombrudd i United under Louis van Gaal sist sesong, men har også fått sine sjanser under José Mourinho denne sesongen.

Nå håper han det blir enda flere neste sesong, men sier han ikke har en spesiell foretrukken posisjon. 

– Jeg spiller like gjerne høyreback som midtstopper eller defensiv midtbane. Jeg jobber hardt hele tiden for å lære mest mulig å ta til meg sjefens signaler. Han vet best hvor han vil bruke meg, og jeg spiller selvsagt der han vil at jeg skal spille, sier 19-åringen til United.no.

Europa League-seieren mot Ajax var Uniteds tredje trofé denne sesongen om vi teller med Community Shield.

Fosuh-Mensah er imidlertid ikke i tvil om hvilken av de tre triumfene som rager høyest.

– Denne seieren gir oss Champions League neste sesong, men det gir oss også et trofé vi aldri har vunnet før. Men det viktigste av alt var at denne turneringen ble vunnet for ofrene etter tragedien hjemme i Manchester. Vi måtte vinne for dem. Vi simpelthen måtte, og jeg er så lettet over at vi gjorde det, sier Fosuh-Mensah til United.no.