Luksusproblem på topp

David Moyes skryter av spissduoen Rooney og Van Persie, og sier at Chicharito og Welbeck gir ham et dilemma.

Søndag møtes United og City til det første Manchester-derbyet siden Sir Alex Ferguson forlot managerstolen på Old Trafford. Den avgåtte skotten overlot sin arvtager et velfungerende maskineri som nettopp hadde vunnet serien, og David Moyes akter å plukke opp hansken og fortsette i samme spor.

Det har ofte blitt sagt at bredden i Manchester Uniteds stall er det som gjør at de år etter år kjemper om ligatrofeet. Få – om noen – lag kan matche de regjerende ligamesternes dekning på topp, med Robin van Persie, Wayne Rooney, Jávier Chicharito og Danny Welbeck, i tillegg til Shinji Kagawa som trives best i rollen bak en fremskutt spiss.

David Moyes er naturligvis meget fornøyd med kvaliteten han har til rådighet, og han forteller at han har store forventninger til angrepskvartetten kommende sesong.

– Vi prøver å skape noe livsfarlig, åpnet Moyes.

Skottens kommentarer om Rooney tidligere i sommer ble dratt ut av sammenheng av engelske medier. I et lengre resonnement hvor Moyes bedyret engelskmannens viktighet, valgte media å fokusere på at Moyes i en bisetning sa at Rooney også kunne brukes som backup for Van Persie lengst frem, om nederlenderen skulle bli skadet.

Nå utgjør Wayne Rooney og Robin van Persie en fryktet angrepsduo, og Manchester Uniteds manager tror motstanderne skjelver i buksene når de står overfor utfordringen.

– Jeg tror de to lett kan score 20 mål hver denne sesongen, og om de gjør det, vil det langt på vei avgjøre hvor vi ender, sa han, og la til:

– Vi hadde nettopp fått Rooney tilbake da han slo hodet på trening og mistet Liverpool-kampen, men han har kommet tilbake på topp sammen med Robin, og lag vi møter må tenke: «Himmel og hav, dette kommer til å bli tøft å spille mot.»

Mens Danny Welbeck har åpnet sesongen friskt med to ligamål mot Swansea samt imponerende prestasjoner på landslaget, har Jávier Hernández slitt med å få spilletid som følge av haltende oppkjøring og tøff konkurranse.

Welbeck og Chicharito bidrar til å gjøre laguttaket vanskelig for Manchester Uniteds nye manager.

– Jeg vil ikke ekskludere Chicharito og Danny Welbeck, fordi de også vil bli brukt, men om man har både Robin van Persie og Wayne Rooney i form i Premier League, har man et dilemma, innrømmet Moyes.

Derbyet mellom Manchester City og Manchester United sparkes i gang klokken 17.00 søndag ettermiddag.