Lukakus United-forbannelse

Toppscoreren trøbler ekstremt mot Manchester United og har aldri scoret på Old Trafford.

Med 21 scoringer på 29 kamper har Romelu Lukaku markert seg som en av ligaens heteste angripere denne sesongen. 23-åringen er inne i sin tredje sesong for Everton og har uttalt at han ønsker seg til en større klubb i sommer. En mulig retur til Chelsea virker ikke usannsynlig, mens Manchester United også er blant klubbene som nevnes.

Men ironisk nok har Lukaku store problemer med å skinne mot storlagene han ønsker å friste – spesielt når det gjelder Manchester United.

Hattrick

Før tirsdagens møte mellom lagene, står Everton-spissen med tre scoringer mot United på elleve kamper, åtte fra start og tre som innbytter.

De tre målene kom i én og samme kamp for West Bromwich i det som var Sir Alex Fergusons siste opptreden som United-manager i 2013. United, som allerede hadde vunnet seriemesterskapet, ledet både 3-0 og 5-2, men måtte ta til takke med 5-5 på The Hawthorns etter at innbytter Lukaku scoret hattrick på 36 minutter.

Siden har uttellingen vært heller mager.

UAVGJORT: Da United og Everton møttes på Goodison Park før nyttår endte kampen 1-1.

Som Everton-spiller har Lukaku spilt 717 minutter mot Manchester United uten scoring. I fjorårets FA-cupoppgjør på Wembley misbrukte han også et straffespark da United tok seg til finalen med en 2-1-seier.

I 2013/14-sesongen hadde han for øvrig målgivende da Bryan Oviedo sørget for 1-0-seier på Old Trafford.

– Var ikke i nærheten

Også mot de andre storfiskene i Premier League har Lukaku det med å gå i ett med tapeten. Denne sesongen har 23-åringen kun scoret mot to av de ni øverste lagene på tabellen – Tottenham og Manchester City.

Ett mål mot Tottenham (8 kamper), to mot Arsenal (11) og Chelsea (6), samt fem mot Liverpool (13) og Manchester City (12) skremmer ingen.

I helgens 1-3-tap for Liverpool ble det en ny anonym forestilling på Anfield.

– Han var ikke i nærheten i løpet av hele kampen. Forsvaret lekte med ham. De tvang ham ut på flanken, og han ble en ving fremfor å være i boksen, sa Alan Shearer på BBC-programmet Match of the Day.

– Hvor var Romelu Lukaku på Anfield? Toppscoreren fikk ikke en eneste sjanse mot Liverpool. Det var ikke første gang belgieren har mislyktes med å markere seg i en storkamp denne sesongen, skrev Jamie Redknapp i sin spalte i Daily Mail.

Likevel skal United-forsvaret være advart. Lukaku fikk nylig prisen for månedens spiller i Premier League med fire mål og to målgivende i mars.

Og til tross for belgierens svake statistikk mot storlagene, har Everton tatt poeng mot Tottenham (1-1), Arsenal (2-1) og Manchester City (4-0) denne sesongen. Mot United ordnet Leighton Baines 1-1 fra krittmerket på Goodison Park i desember, ett minutt før slutt.