– En stor test for oss

Lou Macari forteller om sine Liverpool-minner. Og ja, han nevner 1977!

Lou Macari er en av finaleheltene fra 1977, da det var hans skudd som skiftet retning i Jimmy Greenhoff på det avgjørende målet. ManUtd.com har intervjuet skotten i forkant av søndagens oppgjør.

– Hva er dine minner fra å spille mot Liverpool?

– Vel, da jeg kom til Old Trafford hadde Liverpool et eksepsjonelt lag, de var laget å slå på den tida. Ting har forandret seg de siste årene, men på syttitallet handlet det om Liverpool, Kevin Keegan, Kenny Dalglish, Graeme Souness & co – de hadde et stort lag. Med tanke på det gjorde en det eksepsjonelt godt de gangene du klarte å slå dem.

– Mitt største minne er selvsagt FA-cupfinalen i 1977. Ikke bare fordi vi slo dem, men også fordi vi stoppet dem fra å vinne «The Treble». De hadde et lag på den tiden som var fullt kapable til å vinne tre store titler, men det var en dag på Wembley der vi hadde litt hell på vår side, og heldigvis klarte vi å slå dem.

– Har du noen andre store øyeblikk mot dem, på et personlig plan, kanskje?

– Det var så mange. Jeg husker at alle kampene var raske og ville, jeg har sett noen på MUTV i det siste som jeg ikke husket igjen fra den gang, og det var ingen av lagene som la noe imellom – takling etter takling.

– Det betydde alt for spillerne, og det var på samme måten for supporterne. Du var fullt klar over hva det betydde for Liverpool-supporterne, og det samme på Old Trafford, du visste akkurat hva det betydde for supporterne våre.

– Hvordan vil du vurdere ståa når vi går inn i helgens kamp, og hvordan forventer du at det vil ende?

jonesp
FARLIG: Liverpool-angrepet er så godt at Liverpool fremstår som bedre enn på veldig lenge, sier Lou Macari.

– Det er sannsynligvis det viktigste United-Liverpool-oppgjøret for Liverpool på lenge. Vanligvis når de kommer til Old Trafford så sitter vi på toppen av tabellen, og noen ganger er Liverpool involvert i toppen,  andre ganger er de ikke det. Nå er de på andreplass, og jeg kan ikke huske en viktigere kamp for dem.

– Dessverre for oss så kommer kampen først i en klynge med kamper mot City og Olympiakos, og om du spør meg hvilken kamp som er den viktigste av de tre, med tanke på hva som skal skje resten av sesongen, så må det være Olympiakos-kampen. Vi kan fortsatt gjøre noe i Champions League, mens i Premier League – selv om en seier mot Liverpool ville vært fantastisk – tror jeg ikke en seier vil gjøre mye for å endre på sesongen vår.

– Men det er fortsatt en kamp du er desperat etter å vinne. Dette er sannsynligvis et av de beste Liverpool-lagene jeg kan huske på lenge, spesielt på topp. De har alltid hatt gode spillere, men denne sesongen – spesielt med Suarez og Sturridge som har gjort det veldig godt – er de en trussel for ethvert lag. De vil sikkert være en trussel for vårt lag, det vil bli en stor test for oss.