Lørdagens kampleder

Lee Mason har fått ansvaret med å styre partene i lørdagens hjemmemøte med Crystal Palace.

Med utnevnelsen av Mason har kanskje både United og Crystal Palace grunn til å glede seg. Faktum er nemlig at begge lag kan vise til god statistikk med 47-åringen fra Bolton som kampleder. Begge har nemlig vunnet atskillig mer enn de har tapt med Mason på banen. 

Konkret har United vunnet 16 av 22 oppgjør, mens de øvrige seks har endt med jevn fordeling av uavgjorte og tap.

Palace har på sin side vunnet 10 av 18 kamper med Mason som fløyteansvarlig, mens fem har endt med nederlag.

3-4 i straffespark

Kanskje kan det være verdt å merke seg at Mason, i løpet av sine 22 opptredener med United som ett av lagene, har dømt i alt syv straffespark, altså ett i omtrent en tredel av kampene. Tre av forsøkene fra 11-meteren har gått i favør av United, mens fire har gått imot.

Y’ER OFF, SON! Lee Mason viser ingen nåde og sender Wayne Rooney direkte til tidlig dusj. Old Trafford, 27. sep. 2014.

Moderat med kortbruken

Når det gjelder å ta i bruk maktmidler som gule og røde kort, må Lee Mason regnes som forholdsvis moderat. På 38 opptredener fra og med starten på 2017/18-sesongen, har han fisket opp det gule i alt 102 ganger [snitt på 2,68 per kamp] og det røde fem ganger.

Kun ved én anledning har Mason funnet grunn til å sende en United-spiller av banen. Det skjedde, så vidt vi har klart å finne ut, i hjemmemøtet med West Ham så langt tilbake som i september 2014 [2-1]. Den gang gikk det ut over kaptein Wayne Rooney, som fikk direkte rødt kort etter 59 minutters spill.

Sist gang Mason var i aksjon med United som en av de involverte, var i ligaavslutningen mot Watford i mai, en kamp som endte med 1-0-seier til de røde. Den gang delte Mason ut fire gule kort, samtlige til United-spillere.