Mason Greenwood sikret viktig poeng

Det handlet om å sikre seg en sikkerhetsmargin for de røde djevlene i onsdagens oppgjør. 1-1 sørger for at United kommer til Champions League med uavgjort mot Leicester.

Utgangspunktet for Manchester United var ganske klart før onsdagens møte med West Ham på Old Trafford.

Ole Gunnar Solskjærs menn lå likt med liganabo Leicester på både poeng og målforskjell. Dermed handlet oppgjøret om å skaffe så stor luke som mulig før seriefinalen på King Power Stadium søndag.

David Moyes kjempet for ny plass i Premier League etter restarten, men etter ti poeng på sine siste fem kamper før den 37. serierunden, var West Ham praktisk talt sikret fornyet kontrakt i det gode selskap.

Skapte muligheter i starten

United hadde en brukbar start på hjemmebane.

Både Martial og Greenwood løsnet skudd i gode posisjoner i løpet av de første minuttene, uten at det ga uttelling på scoringstavla.

De røde presset West Ham langt tilbake i banen, og etter kvarteret fant Marcus Rashford Bruno Fernandes i en god posisjon inne i boksen. Portugiseren klarte ikke å få kontroll på ballen, og det hele endte med utspill fra Fabianski.

Like før drikkepausen kom Timothy Fosu-Mensah til en god innleggsposisjon fra sin høyreback. Nederlenderen fant Fernandes, som ikke klarte å få sin avslutning på mål. Det hadde heller ikke så mye å si, ettersom offsideflagget var oppe.

FOSU FRA START: Timothy Fosu-Mensah fikk ny tillit fra start i ligaen. Han var flere ganger farlig frempå, men det endte ikke med mål for United.

West Ham scoret først

I minuttene etter drikkepausen var det bortelaget som overtok initiativet i kampen.

Jarrod Bowen kom seg til en god skuddposisjon, før Nemanja Matic stoppet engelskmannen. Situasjonen endte i et hjørnespark, der West Ham igjen var farlige. Angelo Ogbonna raget høyest i boksen, men klarte ikke å få headingen på mål.

Deretter fulgte en ny periode med mye ballbesittelse for United. Anthony Martial driblet seg inn boks, uten å finne verken en lagkamerat eller mål.

Marcus Rashford prøvde seg også på et langskudd, som Fabianski ikke klarte å holde.

Fem minutter før pause fikk Mason Greenwood en god sjanse. Nevnte Rashford fant Brandon Williams, som var på vei mot dødlinja. Den unge backen sendte sin oppasser i pølsebua med en lekker fine, før han la inn. Der ventet Greenwood, men hans volleyavslutning fra sju meters hold ble blokkert av bortelagets forsvar.

Før kampens første 45 minutter var omme, var også West Ham farlig frempå. Michail Antonio var nære ved å kjempe inn et innlegg, men avslutningen gikk rett på David de Gea.

Dermed så det ut til at omgangen skulle ebbe ut med uavgjort, men den gang ei.

Etter en knallhard frisparkvariant, var ballen i full fart på vei mot mål. Dit nådde den aldri, ettersom Paul Pogba sto i veien. Reprisene viste at franskmannen stoppet ballen med hendene, og VAR ga West Ham straffespark.

Der var Michail Antonio sikker som banken, og bortelaget kunne gå til pause med ledelse med en ettmålsledelse.

SKAFFET BORTELEDELSE: Michail Antonio scoret kampens første mål fra elleve meter, på overtid av førsteomgangen.

Greenwood utliknet

Etter pause virket hjemmelaget mer på tå.

Aaron Wan-Bissaka kom inn fra benken, og var innflytelsesrik fra sin høyreback.

Etter 51 minutter viste Anthony Martial og Mason Greenwood godt kombinasjonsspill rundt bortelagets sekstenmeter. Sistnevnte dro med seg ballen og leverte det som nærmest har blitt et varemerke for 18-åringen, nemlig en knallhard avslutning lavt i nærmeste hjørne.

Dermed sto det 1-1 på Old Trafford, etter den unge engelskmannens 17. scoring denne sesongen.

De fleste ville nok se for seg at United skulle bygge på scoringen, men det var West Ham som skapte det meste før andreomgangens drikkepause. Jarrod Bowen testet David de Gea, men spanjolen gjorde en god redning. Declan Rice hadde også sine muligheter fra distanse, uten at det ga utslag i målprotokollen.

MÅL FOR MASON: Greenwood scoret for første gang siden kampen mot Aston Villa.

De fleste hadde nok forventet en sluttspurt fra United, men den lot vente på seg.

VAR sjekket et potensielt rødt kort for Bruno Fernandes, etter at han yppet seg med Arthur Masuaku. Peter Bankes i VAR-bussen fant lot den gå.

Etter drøye 85 minutter fikk innbytter Odion Ighalo en god mulighet etter et Greenwood-innlegg. Nigerianeren klarte ikke å få ballen på mål, og dermed ebbet kampen ut med 1-1.

Dette resultatet gjør at United er sikret Champions League-plass neste sesong, så lenge de ikke taper mot Leicester i siste runde.