Livet etter United

Louis Saha snakker om fortid og fremtid i nytt intervju.

Spillere har ankommet og forlatt stadionportene på Old Trafford i mange, mange år. Louis Saha har nylig fått masse skryt i Sir Alex Fergusons selvbiografi, hvor sistnevnte er klar på at skadeproblemer var årsaken til at franskmannen ikke ble større enn han ble.

Saha hadde både fart, teknikk, styrke og avslutningsegenskaper, og ble av Sir Alex beskrevet som en komplett spiss. Den franske spissen scoret 42 ganger på 124 kamper i løpet av sine fem sesonger på Old Trafford.

Spissen har fortsatt mange tanker om United, og i intervju med MUTV forteller han at han ikke angrer på noe. Han jobber nå som fotballekspert på fransk TV, og har fått med seg Uniteds sesongstart.

– Det har vært en vanskelig start, og det tar tid å venne seg til managerbyttet og forandringene det fører med seg. Det kommer nok til å ta mer tid, kanskje et år eller to, før man får det aller beste ut av laget med nye spillere, ny spillerstil og ny taktikk. Ting kommer til å bli bedre, det er jeg sikker på, poengterte han.

adnan23
IMPONERER: Adnan Januzaj har tatt Premier League med storm.

Den tidligere United-spissen har selvsagt fått med seg Adnan Januzajs storspill denne sesongen, og Saha har definitivt latt seg imponere.

– Ja, han er et skikkelig stortalent. Når jeg ser på ansiktet hans kan jeg ikke tro hvor uredd han er. Han er en liten gutt, men han har så mange kvaliteter og er veldig komfortabel med å utfordre hvilken spiller som helst. Han er et stort talent, og jeg er sikker på at han kommer til å bli en av klubbens beste spillere i fremtiden, uttalte Saha, og la til:

– Jeg tror David Moyes må finne en måte å bruke alle spillerne riktig, som Marouane Fellaini og Adnan Januzaj. Noen spillere er nødt til å finne en posisjon hvor de kan være effektive på alle områder. Det supre med United er at de har spillerne, og de kan få det til å funke i stallen.

Louis Saha er i øyeblikket aktuell for en overgang til indisk fotball, men sier at alt må være klart før han tar en avgjørelse. Han forteller også at selv om han hadde noen lagkamerater som ‘var fra en annen planet’ – og nevner Ronaldo, Rooney og Keane – var det alltid Zinedine Zidane som gjorde mest inntrykk. Saha fikk relativt få sjanser på det franske landslaget, mye på grunn av skader.

– Jeg mistet flere landskamper på grunn av skade, jeg tipper rundt 20 kamper. Jeg mistet finalen i VM på grunn av et gult kort. Jeg ville vise at jeg burde spille finalen, og ble så tent at jeg gikk for hardt i en takling på Luis Figo og fikk gult kort. Jeg spilte kanskje 40 minutter i den turneringen, og fikk heller ikke spille finalen – det var veldig trist, innrømmet Saha.

To år senere mistet han nok en finale. Denne gangen på grunn av skader. Saha syntes det var enda verre å miste Champions League-finalen mot Chelsea på grunn av skade, enn som følge av et dumt gult kort. Likevel ser Saha tilbake på United-karrièren med et smil.

– Absolutt. Jeg skulle ønske at unge spillere fikk oppleve det samme som meg. Jeg hadde noen nedturer, men jeg hadde noen skikkelige oppturer også, understreket franskmannen.