– Liverpools suksess sårer

Wayne Rooney innrømmer at det ikke er lett å måtte løfte blikket for å finne scousernes tabellplassering.

Søndag kommer de helrøde fra Merseyside til Old Trafford med ambisjoner om å helle ytterligere salt i Rooneys åpne sår. De har ikke vunnet ligaen på 24 år, og selv om de i øyeblikket ligger helt oppe på en sterk andreplass, gjør de det trolig ikke denne sesongen heller.

Likefullt skjærer det Uniteds nummer 10 dypt i hjertet når han konstater at scouserne denne sesongen har vært klart best av de to store nordvest-rivalene.
Hele 11 poeng skiller i Liverpools favør, og det med bare 30 poeng igjen å kjempe om. Uansett hvordan det måtte gå i søndagens møte, er det derfor lite som tyder på at United vil ta igjen scousernes forsprang denne sesongen.

– Det er ingen kjekk situasjon å være i, særlig ikke med tanke på hva vi egentlig er gode for, sier Rooney til klubbmagasinet Inside United via ESPN. Han legger til at det rett og slett gjør vondt å se klubber som City og Liverpool gjøre det bedre enn United for øyeblikket.

– Spillernes ansvar

Selv om manager David Moyes har måttet tåle mesteparten av skyllebøttene for lagets svake sesong, mener Rooney at det er spillerne selv som har sviktet, og at det er de som må ta seg sammen om resultatene skal bli bedre i sesonginnspurten enn de har vært til nå.

– Som gruppe har vi bare ikke vært gode nok denne sesongen, og det må vi se å få gjort noe med, fastslår han, og vedgår at regimeskiftet på Old Trafford har vært tøft å takle:

– Etter 26 år med Sir Alex sier det seg selv at det ville bli vanskelig, og det uansett hvem som kom inn og overtok. Og, for å være helt ærlig, mener jeg at vi, spillerne, må heve oss.

– Forhåpentligvis kan vi fortsatt bli nummer fire. Men, om vi ikke klarer det, kommer vi desto sterkere tilbake neste sesong, lover 28-åringen som for tre uker siden satte en stopper for alle spekulasjoner vedrørende sin fremtid. Han skrev da under på en lukrativ kontrakt som binder ham til Old Trafford frem til sommeren 2018.