Svak sesongavslutning

Tap og poengdeling i sesongens siste kamper.

Det er bare en liten uke siden Manchester Uniteds U18-lag sikret seg tittelen i den nordlige avdelingen av U18 Premier League.

Tittelen smakte nok enda litt bedre når det var Manchester City som måtte se storebror løfte pokalen etter kampslutt.

Fredag kveld var det klart for sesongens siste kamp for unggutta, og på andre siden av banen ventet faktisk Liverpool i siste runde.

Samtidig spilte også reservene kamp mot Everton. U23 laget vårt er helt i andre enden enn U18-gutta – faktisk i så stor grad at det allerede før fredagens kamp mot Everton var klart at nedrykket var et faktum.

U18: Tap mot erkerivalene i den siste kampen

Det tok ikke Liverpools unggutter mer enn noen skarve minutter å ta ledelsen, etter en rufsete start fra United. Den ledelsen beholdt de dog ikke i mer enn fem minutter, da Laird sikkert satt ballen i mål – et mål som også er hans første for U18.

Laird var jevnt over et friskt pust, og hadde flere gode initiativ i kampens første omgang.

Kampen bar nok noe preg av at ingen av lagene hadde mer enn æren å spille for, og derfor var tofots-taklingen fra Liverpools Williams like etter hvilen litt forunderlig. Heldigvis gikk det bra med Garner, og Williams fikk korrekt marsjordre av dommeren.

Et drøyt kvarter før pausen vartet Liverpool opp med et praktangrep, som Dunne fikk æren av å avslutte. På stillingen 2-1 til hjemmelaget døde kampen noe ut, og det ble heller ingen flere mål.

Manchester United avslutter som ligamestere, men med et noe unødvendig tap mot de bitreste rivalene.

U18: Liverpool 2-1 (1-1) United

U18 Premier League North
20. apr. 2018

06. min.: 1-0 Millar
13. min.: 1-1 Laird
72 min.: 2-1 Camacho

United: Alex Fojticek, Ethan Laird, Max Dunne (Ethan Galbraith, 82.), Teden Mengi, Brandon Williams, James Garner, Dylan Levitt, Dion McGhee (D’Mani Mellor, 62.), Millen Baars, Mason Greenwood, Largie Ramazani (Anthony Elanga, 73.)
Uben.innb.: James Thompson, D’Shon Bernard,

U23: Poengdeling mot Everton

Det er dessverre ikke så alt for mye informasjon tilgjengelig om reservenes kamp mot Everton, da den ikke ble vist på TV. Ut i fra rapportene united.no har oppdrevet, bar også denne kampen preg av omstendighetene.

Everton tok ledelsen, men sesongens store stjerneskudd Tahith Chong utlignet like etter. At Chong kan få en plass på sommerens sommerturné virker mer og mer sannsynlig!

Historien gjentok seg i den andre omgangen, men denne gangen var det opp til Devonte Redmond å svare på Evertons ledelse.

United 2-2 (1-1) Everton

Premier League 2
Old Trafford, 20. apr. 2018

20. min.: 0-1 Foulds
23. min.: 1-1 Chong
47. min.: 1-2 Garbutt
74. min.: 2-2 Redmond

United: Matej Kovar; Joe Riley (c), Ro-Shaun Williams, Cameron Borthwick-Jackson, Lee O’Connor; Devonte Redmond, Ethan Hamilton, Callum Gribbin; Zak Dearnley (Tosin Kehinde, 86.), Indy Boonen, Tahith Chong.
Uben.innb.: Theo Richardson, Tyrell Warren, Luca Ercolani, Callum Whelan.