The plot thickens

Det tettet seg til i toppen da Liverpool tok alle tre poengene mot City på Anfield.

Blant Uniteds argeste rivaler i kampen om Mesterliga-plassene er Liverpool og Arsenal. Søndag tok Merseyside-klubben imot den regjerende seriemesteren, mens Arsenal var i aksjon mot Everton på the Emirates.

City snublet

Ti minutter etter ferdig avspilt You’ll Never Walk Alone var Vincent Kompany på farten, og klønet det til som bare han kan. City-kapteinen overlot ballen til Raheem Sterling, som spilte opp Jordan Henderson, hvis skudd fra 22-23 meter suste opp i den høyre vinkelen bak hjelpeløse Joe Hart.

25 minutter ut i kampen kom utligningen. Etter fint kombinasjonsspill havnet ballen hos Sergio Agüero, som satte fart mot målet og spilte en lur ball til Edin Dzeko. Bosnieren var iskald, og lagene var like langt.

Mens første omgang var av det fornøyelige slaget, gikk det langt seigere for seg etter hvilen. Men et kvarter før slutt våknet Philippe Coutinho. Brasilianeren dro seg inn fra venstre, stokket beina og skrudde ballen rett i mål fra utenfor boksen.

Arsenal gjorde jobben

Arsenal gjorde også sitt hjemme mot Everton søndag ettermiddag.

Like før sidebyttet sendte Olivier Giroud ballen lavt i lengste hjørne fra 12 meter, etter et innoverskrudd hjørnespark, og Everton viste aldri tegn til at de ville komme tilbake i kampen.

For minuttet før full tid var det i stedet nord-London-laget som doblet ledelsen. Mesut Özil trillet ballen til Tomas Rosicky, som fra distanse sendte ballen lavt via Jagielka og bak en utspilt Tim Howard.

Dermed ligger United henholdsvis fem og ett poeng bak Manchester City og Arsenal, og to poeng foran Liverpool i en stadig jevnere toppstrid.