– Liverpool er alt det Solskjærs lag ikke er

Her har vi samlet en del av det viktigste i kommentarene fra de engelske avisene etter søndagens 2-0-tap.

The Times, Paul Joyce:

Hvis du skulle beskrive dagens United så er ikke ordene «god organisering» og «gjennomføringskraft» de to første ordene du tenker på. (…)

Det var to ord som beskrev United i Ferguson-æraen, men som nå passer bedre til Liverpool.

Mot Liverpool sendte Ole Gunnar Solskjær utpå spillerne sine i en 3-4-3-formasjon med to vingbacker, men det hjalp lite for Uniteds offensiv – og spesielt Wan-Bissakas offensive mangler ble avslørt. Solskjær hadde før kampen rost seg selv for å ha funnet en fin måte å møte Klopps Liverpool på, men det han glemte å si noe om er at United kun har scoret én gang på tre møter med Liverpool nå. (…)

Så er det sant at det ikke bare er på banen at United har mangler, og jakten på Bruno Fernandes retter igjen søkelyset mot hvordan de opererer utenfor. Det virker noe snodig at de ikke ville ha ham i august, men at det nå er han som er øverst på ønskelista.

SNODIG: The Times-journalisten synes interessen i Bruno Fernandes nå fremstår noe rar.

Det er enda snodigere at Solskjær og assistent Mike Phelan fortsatt speidet på ham 5. januar mot Porto, og at det tre uker ut i januarvinduet fortsatt er en klar forskjell på krav og tilbud. (..) At Solskjær indikerte at klubben nå må se på låneavtaler grunnet skadesituasjonen er nok et eksempel på hvor klubben nå står.

Les hele saken her.

Manchester Evening News, Tyrone Marshall:

Manchester United know what they must do in transfer market after Liverpool loss

United er nå 30 poeng bak Liverpool i ligaen, men de risikerer å havne enda lengre bak hvis ikke endringene skjer raskere på Old Trafford.

Liverpool setter rekorder på vei mot tittelen sin, men gapet mellom klubbene er flaut. Det er som en diger kløft. I midtuka sa Solskjær at Uniteds mål neste sesong er gullkampen – selv om det kanskje ikke er realistisk. Etter denne kampen er det ikke noe «kanskje» i den setningen. (…) Dette var nemlig ikke en prestasjon fra en mulig tittelutfordrer. United var nest best.

Solskjær kan kanskje få noe mer ut av disse spillerne, men sannheten er at startelleveren er langt unna en tittelkamp.  Det trengs et halvt dusin nye signeringer. Minst. (…) Tre nye signeringer holder ikke. (…) Med De Gea, Maguire og Rashford så har United noen byggesteiner på plass, men det gjenstår mye – og det må gjøres raskt.

Les hele saken her.

Spillerbørsen i Manchester Evening News:

6: De Gea, Shaw, Fred
5: Martial, James, Mata, Greenwood, Williams, Maguire, Wan-Bissaka
4: Matic
3: Lindelöf
2: Pereira
Les hele spillerbørsen her.

Daily Mail, Ian Ladyman:

Moderne fotball domineres såpass mye av stammekultur at dette kan sees på som den største seieren i Liverpools sesong, og en Premier League-tittel ville manglet en liten detalj hvis den kom uten en seier mot Manchester United på veien. (…)

United startet egentlig ganske bra, men det var irrelevant da Van Dijk kom seg unna  Brandon Williams, forbi Fred og over Harry Maguire for å heade inn Trent Alexander-Arnolds corner. (…)

I mesteparten av 1. omgang var Liverpool klart bedre. (…)

Noen lurte på hvorfor ikke Solskjær startet med Juan Mata, men den avgjørelsen var rett. Han ville druknet i kampens tidlige villskap. Som en sen innbytter var han imidlertid perfekt – og Martial burde scoret på sin store sjanse. Det føltes som et avgjørende øyeblikk. (…)

FORTVILTE: Anthony Martial og Daniel James etter franskmannens misbrukte gigantsjanse mot Liverpool.

Solskjær sa etter kampen at Liverpool virket nervøse, men det var ikke sant. Ja, de slet litt mot slutten, men det endrer ikke hvordan kampen så ut i sin helhet. Da var Liverpool for kjappe, for smarte og for gode kollektivt. De er alt Solskjærs lag ikke er – og med litt bedre treffsikkerhet foran mål så kunne dette lett blitt en atskillig klarere seier.

Les hele saken her.

The Telegraph, Paul Hayward:

Manchester United’s grit is comfort for Ole Gunnar Solskjaer – but he has little else to go on

 

Hvis Liverpool så overlykkelige ut på TV-skjermen din etter kampen så handlet det mer om de 16 poengene de leder ligaen med enn gleden over å slå sine gamle rivaler – rivaler som ikke lenger er i samme liga som dem. (…)

Et bevis på situasjonen er at Roy Keane forsvarer klubbens ære mot Jamie Carragher i Sky Sports-studioet. Han argumenterte for at Solskjær måtte få «mer tid – minst ett år», mens Liverpool-supporterne drømmer om et liv med Jürgen Klopp til evig tid. (…)

United har tapt ni av de 16 siste bortekampene i ligaen. Det sier mye, og Solskjær er mannen som må ta skylda. En rekke feil med spillerkjøp og strategi har ført til at en uerfaren manager, en supporterfavoritt, har måttet bruke en masse unge spillere sammen med noen eldre, men ikke gode nok spillere hentet inn fra Louis van Gaal og José Mourinho. (…)

Nedturen er synligst på den sentrale midtbanen. Ja, Fred, Nemanja Matic og Andreas Pereira leverte et minimum av vilje, men for n’te gang denne sesongen manglet det kvalitet (Solskjærs egne ord).

Det trengs oppfinnsomhet for å bruke så mye penger (som United har gjort) og sitte igjen med så lite kreativitet. (…) Skader og klubbpolitikk har revet et stort hull i Solskjærs forsøk på å skape et nytt United.