U18-laget vant

Zach Dearnley og Cameron Borthwick-Jackson (bildet) målscorere i 2-1-seieren mot Blackburn.

U18-laget møtte Blackburn på Carrington som oppvarming til A-lagets kamp mot Leicester, og det var gledelig nytt allerede før start: Demetri Mitchell var tilbake på benken etter et skadeopphold.

United dominerte førsteomgangen, og skapte mange sjanser (om enn ikke nødvendigvis gigantsjanser), og spesielt Marcus Rashford var farlig frempå flere ganger med både avslutninger og forarbeid til lagkamerater.

Da United til slutt tok ledelsen var det etter et innlegg fra høyreback Tyler Reid som Blackburn-forsvaret ikke klarte å stoppe, og Zach Dearnley kastet seg inn fremfor en Blackburn-forsvarer og fikk headet ballen i mål. Dearnley er i god form, og dette var hans fjerde mål på de siste fem kampene.

United fortsatte å være best også etter pause, men det var i en av Blackburns gode perioder at United plutselig økte til 2-0. Marcus Rashford skjøt i stolpen, og ballen havnet hos RoShaun Williams som fikk lagt inn fremfor mål til forsvarskollega Cameron Borthwick-Jackson som økte til 2-0 fra kort hold.

Manchester United v Hull City: FA Youth Cup
GOD: Marcus Rashford.

Blackburn hadde noen minutter før 2-0-målet byttet inn Lewis Mansell i et forsøk på å snu kampen, og det tok ikke så mange minutter før det var nettopp han som reduserte, da han i etterkant av et tverrliggerskudd kunne heade ballen i det tomme United-buret.

Blackburn klarte ikke å legge noe skikkelig press på United mot slutten, annet enn at de skapte litt kaos på overtid, uten å få ballen i mål. Det endte derfor 2-1.

I det 69. minutt kom Demetri Mitchell inn for United, og han såg livlig ut uten å dominere mot slutten. Forhåpentligvis blir det ingen skader på unggutten fremover.

Fosu-Mensah og Marcus Rashford var kanskje spillerne som imponerte aller mest for United i dette oppgjøret, og sistnevnte mangler bare litt på avslutningene. Fosu-Mensah virker utrolig komplett, og det blir spennende å se utviklingen hans de neste årene.

Nederst i saken kan du se liveoppdateringen vår fra kampen.

England U17 v Turkey U17 - International Friendly
KOM INN: Demetri Mitchell.

Manchester United 2-1 Blackburn

37. min.: 1-0 Zach Dearnley
58. min.: 2-0 Cameron Borthwick-Jackson
62. min.: 2-1 Lewis Mansell

Sted og tid: Carrington, 31. januar 2015, 12.00 (skandinavisk tid)
Turnering: U18 Premier League.
Kanal: MUTV.

Spillerstatistikk     Scoringsstatistikk    Tabell     Kamper og resultater

Manchester United: Dean Henderson – Tyler Reid, Axel Tuanzebe, RoShaun Williams, Cameron Borthwick-Jackson – Joe Riley (Jordan Thompson, 64.), Devonte Redmond, Timothy Fosu-Mensah, Zacharias Dearnley (Ruari Croskery, 64.) – Callum Gribbin (Demetri Mitchell, 69.), Marcus Rashford.

Ubenyttede innbyttere:  Oliver Byrne, Charlie Scott.

LIVE

0: Spillerne er på vei ut på banen.

1: Kampen er i gang! United spiller mot venstre.

1: Litt av en start. Rashford går rett i angrep, og får corner før det er gått ti sekunder. Den blir det ikke noe av.

5: Litt rotete start på oppgjøret.

6: Rashford med kampens første sjanse. Går rett på keeper fra litt skrå vinkel.

8: Ny sjanse for Rashford etter herlig forarbeid av Redmond og Dearnley (eller var det Riley?), men skuddet går litt utenfor.

15: Blackburn kommer seg til en avslutning, men den går over mål. Ufarlig. United har vært det klart beste laget.

17: Rashfords rykk og vendinger gir trøbbel for Blackburn konstant. Kom seg til en ny avslutning nå. Om bare avslutningene blir bedre så kan Rashford fint score noen mål i denne kampen…

21: Blackburn kommer seg til innlegg, men headingen går langt over. Blackburn kunne ledet 2-0 om målet svevde fire-fem meter over bakken.

24: United får slått inn fra høyre mot Rashford, og ender opp som en heademulighet for Fosu-Mensah, men han nikker ballen over mål. Blackburn er for øvrig bedre med i kampen enn tidligere i oppgjøret.

28: United med flere brukbare sjanser nå de siste minuttene.

33: United presser Blackburn bakover. Hadde vært fint om vi kunne fått uttelling også før pause.

34: Kjempesjanse for Joe Riley. Rashford med fin pasning til Riley, som får ballen i veldig fin posisjon, men skuddet hans går utenfor. Hadde bedre tid der, egentlig.

36: Kjempesjanse for Blackburn også. Frisparkinnlegg fra god posisjon, og heading over fra fem-seks meter. Ville ikke blitt mål uansett, må det sies, siden linjemann vinket.

37: MÅL! Zach Dearnley! Et godt innlegg fra Tyler Reid som Blackburn ikke klarer å stoppe, og Dearnley kjemper seg foran en forsvarsspiller og header den i mål.

41: Nesten 2-0! Fosu-Mensah med et herlig løp med ballen gjennom forsvaret, og skuddet er på vei mot krysset, men Blackburn-keeperen redder på imponerende vis. Fosu-Mensah fremstår, igjen, som en kvalitetsspiller.

46: PAUSE. Fortjent ledelse til pause for United.

46: 2. omgang er i gang. Det blåser en del på Carrington. Vi får håpe det ikke preger omgangen for mye.

47: Joe Riley med et lavt innlegg fra høyre som kunne blitt farlig, men Blackburn-forsvaret bryter ballbanen.

51: Dean Henderson i United-buret har ikke hatt så mye å gjøre, i perioder kunne han sikkert hatt god bruk for en kortstokk eller en jojo der bak, men de gangene han har vært i aksjon har han sett trygg og god ut.

55: Blackburn har gjort et spillerbytte. Lewis Mansell kommer inn. Vi får håpe at han ikke har en utligning på lur.

56: Blackburn med noen gode minutter nå.

56: Herlig pasning fra Gribbin til Dearnley, som får en sjanse til å score sitt andre. Det gjør han ikke, keeper er godt nede på den, men bra angrep av United.

58: MÅL! 2-0! Cameron Borthwick-Jackson! Setter inn ballen fra kort hold rett etter at Rashford traff stolpen. RoShaun Williams slo den inn igjen i feltet, og der var altså Borthwick-Jackson. Hans andre mål på U18-nivå.

62: MÅL! 2-1. Og jammen var det Lewis Mansell. Han scoret som innbytter sist lagene møttes også. Header inn en retur etter et knallhardt tverrliggerskudd.

64: United-bytter: Jordan Thompson og Ruairi Croskery inn for målscorer Dearnley og Riley.

65: Herlig samarbeid fra Gribbin og Rashford gjør at sistnevnte får en avslutning, men keeper er med på den.

69: United-bytte: Demetri Mitchell inn for Callum Gribbin. Mitchell var lagets store stjerne før skaden i høst, så vi får håpe at utviklingen fortsetter i positiv retning.

71: Det første Mitchell gjør er litt godt defensivt arbeid der han vinner et frispark på egen banehalvdel på grunn av tempoet sitt.

73: Frispark til United nede ved cornerflagget. Absurd protestering fra Blackburn-forsvarsspilleren. Frisparket gir litt kaos, men blir klarert, og Blackburn prøver seg på en kontring (uten å lykkes spesielt).

78: Gode Fosu-Mensah kommer seg til avslutning, men skuddet går rett på keeper.

78: Rashford sender ballen i mål etter godt forarbeid av innbytter Mitchell, men linjedommeren har vinket.

81: United har ballen i mål igjen, og det er en soleklar offside. Av en eller annen grunn så ikke dommeren linjemannens flagg på en stund, så det så en stund ut til at det var 3-1!

83: Frispark fra farlig hold fra Blackburn, og skuddet går på mål, men Dean Henderson er fint nede og holder den.

86: Dobbeltredning fra Blackburn-keeperen på to skudd fra Rashford og Croskery. En av banens store spillere.

88: Rashford med en herlig flikk gjennom til Redmond, men det pene veggspillet endte ikke med mål siden Redmond ikke klarte å få avsluttet skikkelig. Uansett: Kanskje det vakreste øyeblikket i denne kampen! Flikken så ut som Rashfords personlige Berbatov-hyllest (bulgareren hadde jo bursdag i går).

91: Blackburn livsfarlig frempå nå. Kunne fint blitt 2-2 nettopp i kaoset i Uniteds straffefelt.

95: SLUTT! United 2-1 Blackburn.