Målløst i derbyet

MED LIVE-STATISTIKK: Smalling og Lingard nærmest mål for United.

United-City. Rødt mot lyseblått. Van Gaal mot Pellegrini.

Kampen betyr ekstremt mye uansett tabellposisjon, men det er ikke til å stikke under en stol at United i år har en langt bedre sjanse til å henge med i toppen, og at denne kampen kan bety en hel del for hvordan det går til slutt – selv om det fortsatt er mange som ikke tar United helt seriøst som tittelkandidat.

City er stadig favoritter, selv om Arsenal låner førsteplassen nå, men det er ingen grunn til at United skal være redde for City heller. Vi rundspilte de tidvis i vår, og vant da ganske komfortabelt. Får vi en reprise?

LIVE:

SLUTT.

90+2: Litt skuffende at det går mot poengtap her etter en omgang der vi har vært klart best, og har hatt de største sjansene. I tillegg er det jo en straffesituasjon som kan diskuteres.

90: Det legges til tre minutter. City får hjørnespark. United forsvarer corneren godt.

89: Morgan Schneiderlin får gult kort for en takling som ødelegger en kontring.

88: Ny god United-sjanse! Frisparkinnlegg til Fellaini, som header ned til Smalling, som skyter fort, men Hart er nede på den. Corneren ender i ingenting etter at et Rooney-skuddforsøk blir blokkert.

87: City med farlig frisparkinnlegg, men Rooney klarer å hindre Otamendi å komme til avslutning, heldigvis.

85: Det kan ha vært den sjansen. Den ene sjansen som vi irriterer oss litt over etterpå. Veldig synd for Lingard, som igjen har vært frisk.

84: OIOIOI! Kjempesjanse for United. Nydelig slått pasning i bakrom fra Martial, og Lingard prøver å flikke den videre i mål. Treffer tverrliggeren. God pasning, godt forsøk av Lingard.

84: City har fått mer kontroll på kampen akkurat nå.

83: City gjør sitt siste bytte. Ut med Bony, inn med Iheanacho. Han har blitt matchvinner før denne sesongen…

82: City med det som vel var kampens første skudd på mål nettopp. Men det hjelper jo lite når det er helt ufarlig.

81: BYTTE: Matteo Darmian erstatter Antonio Valencia. Da har United brukt alle sine bytter.

80: Valencia sliter igjen. Da kommer nok Darmian snart inn.

78: Frispark til City fra langt hold. Kan være farlig likevel med De Bruyne, men den går heldigvis rett i muren.

77: Demichelis erstatter Yaya Touré. Defensivt bytte, men Yaya har slitt enormt i denne omgangen, så det kan vel styrke City begge veier, muligens.

76: Martial løper lett mellom to City-forsvarere, men så kommer det hjelp, og City får ordnet opp. Demichelis skal inn for City.

75: Rooney roter bort ballen, men en lekker sklitakling fra Herrera hindrer City-kontring.

74: BYTTE: Marouane Fellaini erstatter Schweinsteiger. Kaptein Kaos er på banen.

73: Fellaini skal inn. For Herrera? Schweinsteiger? Rooney?

72: Dommerkvartetten har skapt like mye som City denne omgangen: Ingenting. Men det er så mange klassespillere på det laget at vi ikke kan avskrive at de vinner av den grunn, akkurat.

71: Herlig pasning gjennom til Rooney fra innbytter Lingard, men pasningen innover igjen havner dessverre i City-bein.

69: Mulig Marcos Rojo fikk gult kort for noen minutter siden etter at han stoppet en kontring. Jeg så aldri kortet, og det er flere som ikke melder om kort, mens noen på Twitter nevnte det.

67: BYTTE: Jesse Lingard erstatter Juan Mata.

64: Lingard skal visst inn. Det hadde han kanskje ikke trodd for noen uker siden.

62: Plutselig må, i etterkant av corneren, Joe Hart være våken, og det var han dessverre. Ballen ender plutselig i bakrom etter en United-takling, men Hart er ute og hindrer Mata i å nå ballen først.

62: Schweinsteiger får ballen i City-feltet, og vurderer å skyte. Tar heller skuddfinte og legger farlig inn, og City har ikke noe annet valg enn å gi corner.

60: Fellaini er i oppvarming.

58: Ballen spilles i bakrom på Yaya Touré, men Phil Jones er våken. Rett etterpå slår De Bruyne lavt og hardt inn fra venstre, men der er De Gea.

56: United har hatt ballen 78% av tiden hittil i denne omgangen.

55: De Bruyne skaper litt trøbbel med en gang, men avleveringen hans blir snappet opp av Valencia, heldigvis.

55: City bytter inn Jesus Navas, og det er Raheem Sterling som går av. De Bruyne går dermed over på venstresiden. Der kan han fort bli farligere.

54: United klart best hittil i denne omgangen. Pellegrini gjør klar Jesus Navas.

51: Det ble heller United-corner, og den header Smalling like utenfor. Det må vel være Uniteds største sjanse hittil!

50: Martial, Schweinsteiger og Mata jobber lekkert (det som var lekkert var det hovedsaklig Martial som stod for) ballen frem til Herrera, men spanjolen må skyte med venstre. Går via en del spillere. Rett etterpå vil United ha straffespark: Sterling takler Herrera innenfor straffefeltet, og det kunne faktisk fort blitt blåst.

48: Rooney virker mer bevegelig enn ellers i dag, synes jeg. Har ikke utrettet stort ennå, men han er jo vanligvis viktig i disse oppgjørene.

46: Martial skaffer hjørnespark. Den tas kort, men Rojos innlegg er ikke farlig nok denne gangen.

46: Kampen er i gang igjen. Ingen forandringer i pausen.

PAUSE. 0-0.

45+1: Frisparket mot bakerste fra Rooney, der en City-spiller header den ut til corner. Bra slått på bakerste, og Schneiderlin header den innover i feltet igjen, men der er City best i duellen, og de får klarert.

45: Litt vill takling fra Kompany på Martial. Fortjent gult kort. Frispark i innleggsposisjon. Ett tilleggsminutt lagt til.

44: Yaya Touré får ballen fra De Bruyne, men avslutningen fra 13 meter går både langt over og utenfor. Sleiv, rett og slett.

43: Rojo med et farlig innlegg, men det skaper dessverre ikke mye annet enn kaos.

42: Tror ikke Clattenburg får julekort av Valencia i år. Ecuadorianeren er ganske irritert etter at han får frispark imot høyt i banen. Apropos Valencia: Har ikke sett noe mer til skaden, men han har heller ikke vært like farlig som i starten.

40: Yaya Touré skyter frisparket hardt, men den går via en United-spiller og ut til hjørnespark. Corneren fra De Bruyne ender på Yayas hode, men under press fra Schneiderlin klarer han ikke å styre den i mål. Brukbar sjanse for gjestene.

39: Mata mister ballen, og prøver å rette opp feilen med en takling. Får frispark imot, og dagens første United-kort. Ser ikke ut som om spanjolen er helt enig med Clattenburg.

37: Rooney vinner ballen fra Sagna, men er ikke helt på bølgelengde med Martial, som løper i offside fordi han trodde pasningen ville komme før. Franskmannen ble muligens overivrig.

36: Sterling ser ut til å bli snytt for et frispark på OK frisparkhold.

34: Det forrige angrepet oppstod etter litt rot fra Schneiderlin, og nå gir Jones upresset hjørnespark. Den blir det ikke noe av, men United gjør litt for mye feil nå.

33: City legger inn på bakerste, og der står Schweinsteiger mutters alene, og tar den ned rolig. United får klarert.

31: Frispark i innleggsposisjon for City midt inne på Uniteds banehalvdel på høyresiden, men United får klarert.

30: Rooney med fint overhopp, og Schweinsteiger prøver å sende gjennom til Mata, men City kaster seg inn i taklingene og hindrer det i å skje. Schweinsteiger takler ballen ut til utspill.

29: De Bruyne sliter foreløpig med duellene mot Rojo.

27: Noen litt kaotiske minutter der United har spilt ball på egen banehalvdel, men har sendt pasningene å sent at vi hele tiden nesten har mistet den.

25: Martial skaper litt kaos i City-forsvaret før han slår ballen til Mata, og så ebber det litt ut i ingenting fordi City hadde mange nok på riktig side.

24: United spilte noen sekunder med ni mann nå, med begge ute, men nå er BEGGE PÅ IGJEN.

22: Rooney blør som bare det fra hodet. Og til slutt spilles ballen ut etter at Valencia setter seg ned. Darmian er i oppvarming. Rooneys problem oppstod etter en kollisjon (bare et uhell) med Kompany.

21: Valencia har vært et viktig angrepsvåpen hittil, men ser ut som om han fikk seg en liten skade nå. Er det noe han kan springe av seg, tro?

20: Matas innlegg blir headet ut av en City-spiller. City i angrep etterpå, og Yaya Touré har ballen inne i United-feltet. Stoppes to ganger av  Marcos Rojo, som attpåtil skaffer United utspill fra mål (men det skal sies: Det skulle vært corner).

19: Valencia utfordrer Kolarov, og holdes nok til at linjedommer vinker. Frispark i spennende innleggsposisjon.

17: Touré og De Bruyne med fint veggspill, men belgierens innlegg er av svært laber kvalitet. Kan bli en farlig mann i dag selv om han ikke så spesielt farlig ut der.

16: Bra innlegg av Rooney, men City forsvarer seg godt også. Får klarert, men kontringen ødelegges av Schneiderlin (uten å lage frispark). Bra av franskmannen.

15: Martial går mellom to motspillere, og felles. Gult kort på Fernandinho. Rett etterpå takles Martial igjen, i bedre innleggsposisjon, denne gangen av Sagna.

12: City spiller seg bra gjennom til en skuddsjanse, men Sterlings skudd blokkeres. City får hjørnespark. Som heldigvis klareres. Var det Schneiderlin som headet unna, tro?

9: Der kom reprisen. Ingen dommerskandale akkurat! Så ut som en 50/50-situasjon. Dessuten var det som vi trodde utenfor.

8: Det ropes på hands på en City-spiller i det som vel ville vært bra frisparkposisjon (for den var vel ikke innenfor). Clattenburg blåser ikke, og det så tilsynelatende OK ut, men vi har ikke fått repriser på det.

7: Rojo rekker ikke helt frem til en Martial-pasning, og klarer ikke å hindre ballen i å passere dødlinja. En del fine takter fra United selv om det mangler litt på presisjonen.

6: Flott samspill mellom Valencia og Mata (eller var det Herrera?). Ender med innlegg bak mål fra Valencia (denne gangen selvforskyldt).

5: Yaya Touré feller Wayne Rooney, og får tilsnakk fra Clattenburg. Slipper det gule kortet.

4: Valencia med et finfint offensivt løp med ball, og United blir snytt for hjørnespark. Innlegget gikk bak mål, men det var ikke så rart siden Kolarov endret retning på den.

4: Veldig rolig åpning på Old Trafford.

2: Ingen overraskelser vedrørende posisjoner på banen her. Som ventet ligger Martial ute til venstre, f.eks.

1: United angriper Stretford End i den første omgangen. Ikke så ofte, men vi gjorde det for eksempel i februar 2011 da Rooney scoret et brukbart mål i denne kampen…

1: KAMPEN ER I GANG. 

15.02: Vi nærmer oss med stormskritt. Spillerne er ute på gressmatta.