U18-laget knuste Boro

Paul McGuinness’ gutter slo tilbake etter tapsrekke ved å vinne 5-1.

Etter fem tap på rad skulle et ungt U18-lag prøve å reise kjerringa mot Middlesbroughs U18-lag.

Boro kom på besøk til Carrington, et lag United har gjort det bedre enn denne sesongen selv om Boro har et godt rykte for sitt akademiarbeid.

Til tross for problemene den siste tiden, som blant annet har ført til at United røk ut av FA Youth Cup, ligger trener Paul McGuinness’ karer brukbart høyt oppe på tabellen. Men mange har blitt flyttet opp på reservelaget, noe som fører til at mange på dette U18-laget er svært unge.

Men dette United-laget overgikk alle forventninger denne lørdagen. Mye pent angrepsspill fra spesielt Croskery, Mitchell og Redmond, og bak var forsvaret solid bortimot hele kampen. Og det var sistnevnte som ga United ledelsen, da han i etterkant av et frispark fikk ballen fra Croskery rett utenfor sekstenmeteren, og et velplassert skudd senere kunne den lokale helten feire 1-0.

Det kom etter at Middlesbrough nok hadde vært det beste laget, men etter målet var det aldri tvil om hvilket lag som var best, og Redmond stod bak mye. United gikk til pause med 3-0, og begge de to målene han ikke scoret selv var det han som hadde målgivende til. Pene gjennomspill ble etterfulgt av respektable avslutninger etter gode løp fra henholdsvis Croskery og Harrop, og kampen var tilsynelatende avgjort til pause.

Willock, som spilte en god førsteomgang også, kom ikke tilbake etter pause, Marcus Rashford erstattet ham. Middlesbrough begynte igjen best, men så hadde plutselig United et mønsterangrep etter rundt fire minutter, og det endte med at Mitchell ble felt innenfor sekstenmeteren.

International Friendly - England U17 v Italy U17
SCORET: Demetri Mitchell.

Straffen tok han selv, og det ble bom, men det var ikke så nøye siden han satte returen. United tok over igjen, og hadde overtaket i kampen uten å dominere for mye. United byttet inn Jordan Thompson for Ben Barber på venstrebacken, uten at det påvirket gangen i kampen stort.

Midt i Middlesbroughs beste periode (på det tidspunktet) så kom plutselig 5-0 etter at Redmond pent puttet etter et godt Joe Riley-forarbeid. 5-0. Rett etterpå ble han byttet ut, og han ble erstattet av Alex Tuanzebe. En god kamp av Redmond, liten tvil om det!

Dessverre var det ikke slutt der: United holder sjelden nullen, og det skjedde heller ikke her. Boro-kaptein Tinkler stod plutselig umarkert inne i Uniteds felt, og siden både innlegg og heading var god så stod det 5-1.

Det ble også sluttresultatet.

Gjenopplev kampen nederst i denne saken om du ikke fikk sett den, for vi oppdaterte live med de viktigste hendelsene.

Spillerstatistikk     Tabellen     Kamper og resultater

United 5-1 (3-0) Middlesbrough

19. min.: 1-0 Redmond
32. min.: 2-0 Croskery
39. min.: 3-0 Harrop
50. min.: 4-0 Mitchell
75. min.: 5-0 Redmond
81. min.: 5-1 Tinkler

Sted og tid: Aon Training Complex, Manchester; 22. feb. 2014, kl. 13.00
Turnering: Barclays U18 Premier League

United: Dean Henderson, Joe Riley, Ben Barber (Jordan Thompson, 59.), Cameron Borthwick- Jackson, Nicholas Ioannou, Sean Goss, Josh Harrop, Matthew Willock (Marcus Rashford, 45.), Ruairi Croskery, Devonte Redmond (Alex Tuanzebe, 76.), Demetri Mitchell.

Ubenyttet innbytter: Joel Pereira.

Live:

12.50: Vi nærmer oss kampstart på Carrington.
12.58: Lagene er ute på banen, og det er straks klart for kampstart.
13.00: Kampen er i gang! Middlesbrough som begynner med ballen.
13.02: Croskery klarte nesten å stoppe et utspark fra Middlesbrough-keeperen, men var akkurat for sent ute til å klare å blokkere. Kunne blitt mål om han hadde vært noen tideler tidligere ute! Bra jobbet.
13.05: Ikke lett å spille seg ut fra eget forsvar for United, for Middlesbrough presser svært høyt. En noe rotete start på kampen.
13.10: Det blåser litt på Carrington, men det har vært langt verre i tidligere kamper! Været har gitt problemer i det siste, med både vind og regn som har gitt vanskelige forhold.
13.12: Brukbart skuddforsøk fra Willock. Går via en spiller til corner. Den ble klarert etter kun ørlite klabb og babb.
13.15: United har fått mer kontroll over kampen enn i starten.
13.17: Middlesbrough-forsvaret ser seg nødt til å takle Harrop nært sekstenmeteren. Frispark i farlig posisjon. Goss eller Harrop?
13.18: MÅL! 1-0 United. Harrop skyter rett i muren, Goss skyter returen inn i feltet, men ballen blir spilt ut igjen til Redmond utenfor sekstenmeteren. Han plasserer ballen i hjørnet.
13.19: Boro prøver å svare umiddelbart, men Ioannou klarer å ordne opp i situasjonen i siste liten.
13.22: Middlesbroughs førstelag spiller også nå, på hjemmebane mot Leeds. Men denne U18-kampen er selvsagt langt viktigere…
13.24: Middlesbrough med bra angrep, Ben Barber slet på venstrebacken der. Etter litt kluss fikk Boro omsider fyrt av, og det var et bra treff, men keeper Henderson var velplassert, og klarte å ta den.
13.27: Målscorer Redmond er født 19. september 1996, og han er fra Manchester. Det er alltid gledelig med unge talenter fra Manchester, så vi får håpe at han får en fin utvikling.
13.31: MÅL! 2-0! Redmond med målgivende denne gangen, Croskery med målet!
13.33: Så ut som om det var Croskery som hadde målgivende til Redmond også muligens, så artig at det var omvendt på 2-0-målet. Croskery har for øvrig jobbet veldig hardt på topp!
13.34: Gult kort til en Boro-spiller.
13.38: MÅL! 3-0! Harrop. Nok en gang er det et nydelig gjennomspill fra Redmond, og denne gangen er det Harrop i Croskerys rolle. Setter ballen i mål, muligens etter litt halvdårlig keeperspill. Finfint angrepsspill av United nå!
13.44: Så dere tremila for jenter i OL? Omtrent så god kontroll har United akkurat nå.
13.47: Kjempesjanse for Middlesbrough! Får plutselig en avslutning fra kort hold, men Dean Henderson redder. Godt keeperspill, og det er det siste som skjer i den omgangen.

13.48: PAUSE.

14.06: Spillerne er tilbake på banen, og vi er i gang igjen! Middlesbrough gjør et bytte, og det gjør sannelig United også. Rashford kommer inn for Willock. Willock spilte ganske godt, så kanskje han har fått en smell? Unge Rashford er uansett spennende, og en del mer offensiv, så det blir spennende å se hvordan dette slår ut.
14.09: Middlesbrough har hatt ballen mest i starten av andreomgangen, og har vært det beste laget. Litt som i førsteomgangen, altså.
14.10: STRAFFE TIL UNITED! Nydelig United-spill, og Mitchell blir felt.
14.10: MÅL! 4-0. Mitchell tar straffen selv, og keeper redder. Men returen kommer tilbake til Mitchell og han setter den enkelt i mål.
14.15: United har sett best ut etter målet (uten å dominere fullstendig). Spiller med selvtillit.
14.18: Sean Goss får en avslutning etter bra forarbeid av Marcus Rashford, men det er nokså ufarlig.
14.19: Ben Barber
byttes ut, og inn med Jordan Thompson. Thompson ser ut til å utvikle seg til å bli en back, så han går rett inn på venstrebacken.
14.23: Til dere som primært besøker United.no for å få væroppdateringer: Sola har forsvunnet fra Carrington, men været er fortsatt helt uproblematisk på alle måter.
14.27: United har slått leir på Middlesbroughs banehalvdel de siste minuttene. Boro oppe på en sjelden visitt nå, men helt ufarlig.
14.29: Boro med et brukbart skuddforsøk, men Henderson har full kontroll igjen. Han får det til å se veldig enkelt ut.
14.30: David Healy er på kampen. Skal kommentere U21-kampen på mandag, blir det sagt her.
14.31: Middlesbrough er plutselig best nå. To nye avslutninger, igjen uten at Henderson blir lurt.
14.32: Boro gjør et bytte. Spilleren som kommer inn er tvillingbroren til han som kom inn i pausen, visst.
14.35: MÅL! 5-0! Redmond igjen. Strålende forarbeid av Joe Riley på høyrekanten, og innlegget hans blir pent puttet inn av Redmond. God dag på jobb for både Redmond og United!
14.36: Bytte United: Tomålsscorer Redmond går ut rett etter sitt andre, inn kommer unge Alex Tuanzebe.
14.39: Gult kort til Middlesbroughs kaptein. Er vel litt frustrasjon der nå.
14.41: Mulig den har vært der en stund igjen, men sola er tilbake på Carrington!
14.41: MÅL! 5-1. Og der kom målet for Middlesbrough. Godt innlegg, bra heading.
14.48: Corner til Middlesbrough, og den er vanskelig å håndtere for United-forsvaret, men den går forbi alle til en ny corner. Ender opp med en avslutning til slutt, men den går langt over.
14.52: Vi er på overtid, og det ser ut til å ende 5-1.
14.54: SLUTT! Det ender 5-1.