ennise

Nå er han Uniteds heteste offensive spiller

Uniteds U18-lag er klare for FA Youth Cup-finalen, der de møter Nottingham Forest senere i sesongen.

Før er det imidlertid en rekke ligakamper som skal spilles, og tirsdag ventet Sunderland på hjemmebane, et Sunderland som United slo 1-0 borte for et par uker siden.

Denne gangen gikk det ikke like bra.

Ennis med nytt målpoeng

United tok riktignok ledelsen ved Ethan Ennis etter bare fire minutter.

Etter en flott langpasning fra midtstopper Sony Aljofree ordnet Ennis scoring etter et perfekt nedtak, før han skar inn i banen og avanserte til 20 meter og plasserte ballen i krysset.

17-åringen bekreftet dermed sin fine form.

Det ble nemlig mål i denne kampen, han gjorde forarbeidet til Uniteds scoring i forrige kamp mot Middlesbrough, gjorde forarbeidet i kampen før det igjen mot Blackburn, ble matchvinner mot Sunderland for et par uker siden, scoret to mot Leeds før det igjen og to mål mot Liverpool før det igjen.

Det betyr målpoeng i seks kamper på rad, og totalt seks mål og to målgivende på de siste seks kampene.

Man kan da snakke om Charlie McNeill, Jadon Sancho eller andre – Ethan Ennis er akkurat nå hetest offensivt i United-leiren.

Ennis kom fra Liverpool forrige sommer, og fylte 17 så sent som i desember, og spørsmålet er om han nå spiller seg nærmere en plass på FA Youth Cup-finalelaget. Ennis kom innpå som innbytter i de to første rundene, men har ikke vært på banen i Youth Cup etter det.

Stjernene manglet

Så ble det ikke seier tirsdag, i en kamp United stilte uten sine største U18-stjerner.

Det var ingen Charlie McNeill. Det var ingen Alejandro Garnacho og ei heller Isak Hansen-Aarøen. I tillegg startet Kobbie Mainoo på benken.

Sånn sett så manglet United sine fire fremste offensive spillere fra start av, en liten måned før FA Youth Cup-finalen mot Nottingham Forest.

Det var ikke helt ufortjent at Sunderland fikk en scoring tirsdag, men Ennis burde i alle fall hatt to mål. I tillegg presset United knallhardt mot slutten, men gutta var ikke kliniske nok foran mål til å ta tre poeng.

Her kan du se terminliste, alle referat og mer for U18-gutta.

U18: United 1-1 (1-0) Sunderland

Premier League U18 North
Carrington

Mål: 1-0 Ennis (Aljofree, 4), 1-1 Watson (50)

UNITED: Eric Hanbury – Marc Jurado, Willy Kambwala (Joe Hugill, 46), Sony Aljofree, Logan Pye – Dan Gore, Maxi Oyedele – Omari Forson (Tyler Fredricson,  59), Sam Mather, Ethan Ennis (Kobbie Mainoo, 59) – Mani Norkett

Uben.innb.: Radek Vitek, Sam Murray

————————

Vi oppdaterer kun med de viktigste hendelsene, fra et Carrington med voldsomme vindkast tirsdag.

90+3: Slutt. 1-1. United burde vunnet, presset også hardt på for å få vinnermålet, men uten å lykkes.

50: MÅL. 1-1 Watson. Gikk av Oyedele på vei inn i 16-meteren, og avsluttet sikkert fra litt skrått hold mot Hanbury. Ikke veldig imponerende defensiv innsats fra Oyedele der.

46: 2. omgang er i gang. Kort pause. Bare 10 min. Startet 14.56 skandinavisk tid. Joe Hugill inn for Kambwala i pausen.

45: Pause. United leder 1-0. Begge lag kunne scoret, men det er nok United som er mest skuffet over at de ikke har scoret mer. Ethan Ennis har nok også litt å tenke på etter at han ble spilt helt alene med keeper, uten motstander i nærheten, men i stedet for å bli tomålsscorer så misbrukte han «alle sjansers mor» til å gjøre 2-0.

4: MÅL: Ennis gir United 1-0. Flott langpasning fra Aljofre. Finner Ennis ute på venstrekanten. Han drar med seg ballen med et perfekt førstetouch, skjærer inn i banen, avanserer og plasser ballen i krysset fra cirka 20 meter.