– Ja, jeg tror Pep og Klopp kan slås før de selv gir seg

Erik ten Hag møtte pressen mandag ettermiddag, i det som ble hans første møte både med Old Trafford og engelsk United-presse.

Se nederst hvis du vil se hele seansen på video selv.

LES OGSÅ: Ten Hag: – For meg er ikke godt bra nok

Her kan du lese hva han sa:

  • Ten Hag begynte med å hilse på en del av journalistene personlig.

– I dag er jeg glad for å møte dere alle. Jeg ser frem til å jobbe her. Dette gir meg energi, og jeg ser frem til den nye sesongen. Nå er dette mitt hjem, og jeg ønsker suksess her.

– Vi har noen ukers pause nå. Nå handler det om å analysere. Jeg har kommet til noen konklusjoner, men de vil jeg holde for meg selv.

– Jeg har en god følelse med folkene her. Vi har en plan nå. Nå handler det om å få planen på plass og å følge den. Derfor har jeg tro på at jeg vil lykkes her.

– Planen er stor, men først skal den rulles ut til de ansatte. Så til spillerne.

– Nye spillere? Vi analyserer og konkluderer fortsatt, men det er bare ett år siden laget ble nummer to i ligaen. Potensialet er stort, så muligheten for å hente ut mer av de spillerne som er her nå er stort.

– De første stegene her nå handler om å få på plass teamet som skal være rundt spillerne, så spillerne og deretter planlegge hele preseason.

tenhag333
STORT OPPMØTE: Erik ten Hag underveis i sin første pressekonferanse på Old Trafford.

– Miljøet her? Til alle klubber så ser vi på hva som er i klubben nå, hva slags miljø det er og så må jeg ta med meg noe av meg selv hit. For å nå toppen så må man også kreve maksimalt av hver spiller.

– Jeg tenker ikke nå på hvor lang tid det kan ta å nå toppen. Dette er et prosjekt, men ja, vi vil vinne. Vi vil vinne hver kamp. Så vi tar en kamp av gangen. Så får vi se.

– Jeg ser ikke dette som en risiko for meg. Denne klubben har en fantastisk historie. Nå skal vi lage en ordentlig fremtid her, og det ser jeg frem til. Nå analyserer vi laget, og så tar vi en dag om gangen, jobber knallhardt og så er jeg sikker på at vi vil få suksess.

erikpk6
EN TUR INNOM MEGASTORE: Ten Hag hilste på flere United-ansatte på sin første tur innom Old Trafford.

 

– Det er fantastisk å være her i Premier League. Det er den største ligaen i verden, men samtidig har jeg allerede møtt flere lag herfra. Det er jeg klar for.

– Evolusjon eller revolusjon her? Vi må jobbe. Vi må ha en klar strategi, og så de rette folkene til å gjøre det, folk som vil samarbeide, som er positive.

– Jeg liker selvsagt måten Ajax spiller fotball på, men det er alltid spillerne som bestemmer hvordan vi kan spille. Det handler om hvordan vi kan få maksimalt ut av de 11 som spiller.

– Å snakke med Rangnick? En del av analysen min er å analysere selv, men også å snakke med folk. Så trekker jeg mine egne konklusjoner.

– Jeg snakket med flere personer som har erfaring med denne klubben før jeg dro hit, men til slutt tok jeg min egen avgjørelse. Jeg har for eksempel pratet med Van Gaal.

– Akkurat nå ser jeg opp til Pep og Klopp. De spiller fantastisk fotball, men en æra kan alltid ta slutt. Jeg ser frem til å konkurrere med dem, og jeg tror de kan slås før de selv slutter i klubbene sine, ja.

erikpk5
DET VAR SMIL FØR PRESSEKONFERANSEN: Men en ganske seriøs og fokusert Ten Hag under selve seansen.

– Grunnen til at jeg kom hit er potensialet. Det er enormt potensial for å få til noe i fremtiden her.

– Jeg kommer ikke til å snakke med spillerne nå. De trenger en pause. Jeg møter noen i slutten av juni, og resten i starten av juli.

– Jeg og styret har hatt gode møter. Vi snakker samme språk. Vi har rett strategi. Det gir en god plattform, men nå må jobben begynne.

– Likheten mellom United og Ajax er at begge klubber er vant til suksess.

– Mitchell (van der Gaag) og Steve (McClaren) vet begge hvordan det er å vinne trofeer. Derfor valgte jeg dem som assistenter.

tenhag2232
SÅ PALACE-KAMPEN MED ASSSISTENTENE SINE: Van der Gaag og McClaren sitter til venstre for Ten Hag på dette bildet. John Murtough til høyre, og Uniteds toppsjef, Richard Arnold, er i solbriller foran til høyre på bildet her.

– Selvsagt passer Ronaldo inn i dette prosjektet. Når jeg tenker på ham så tenker jeg mål. Det er det jeg ønsker. Men før jeg snakker med dere om Ronaldo skal jeg selv snakke med Ronaldo om Ronaldo.

– Jeg har vært i Manchester før, men dette er første gangen jeg er på Old Trafford. Det føles allerede som hjemmet mitt, og jeg gleder meg til å komme til den første kampen her.

– Manchester United var favorittlaget mitt i England da jeg vokste opp.

– Jeg observerte Palace-kampen. Jeg analyserte den, men konklusjonene er mine. Jeg tar dem med meg inn mot neste sesong.

– Kapteinsbindet? Neste sesong er en ny sesong, men Harry Maguire er en fantastisk spiller. Han har bidratt med mye her, og jeg ser frem til å jobbe med ham.

– Fotball er nummer 1, 2 og 3 i United. Ja, alle klubber nå er kommersielle, men fotball er også i United det aller, aller viktigste.

duo222
TEN HAG OG MURTOUGH: De to mest sentrale personene for sportslig United-suksess de neste årene.

– Jeg hadde et godt forhold til Donny i Ajax. Vi hadde et fantastisk lag i Ajax, og jeg ser frem til å møte ham igjen her på banen.

Og så var det ferdig.

Nå skal det jobbes for at mest mulig er klart for å skape United-suksess når spillerne starter opp sesongen 27. juni – selv om landslagsspillerne først er tilbake en uke etter det.

Se hele seansen på video her: