Mørk dag på Stadium of Light

Sunderland vant 2-1 mot et skuffende United-lag.

Stadium of Light var åstedet for lørdagens oppgjør mot Sunderland. Med seier kunne denne helgen bli et lyspunkt, siden vi i så fall uansett ville ta innpå minst to av lagene over oss i denne runden. Slik gikk det ikke.

Det ble gjort én endring på laget siden Chelsea-kampen: Morgan Schneiderlin erstatter Marouane Fellaini, som heller ikke var på benken. Der var derimot blant andre  fire akademispillere: Will Keane, Andreas Pereira, James Weir og Donald Love.

Sunderland tok ledelsen etter få minutter, da et frispark fra Khazri gikk gjennom hele United-forsvaret og inn på bakerste, og United måtte jage utligning. Den kom noen minutter før pause, da Martials lekre chipp på en retur overlistet Mannone.

matteodarmian (650 x 358)
SKULDERSKADE: Matteo Darmian måtte ut.

Det skjedde kort tid etter at Darmian måtte ut med en skulderskade etter å ha landet vondt. Inn kom debutanten Donald Love.

United var nok det beste laget i den første omgangen, men i den andre ble det etter hvert slik at Sunderland skapte alle sjansene, og de var svært nære 2-1 ved noen anledninger. Til slutt kom den, da Koné stanget inn et presist slått hjørnespark, og United klarte heller ikke å overliste Mannone mot slutten.

Kone og Mann(one) beseiret med det Love & co på valentinshelga, i det som var en skuffende forestilling av United.

Lagene

Manchester United: David de Gea – Matteo Darmian, Chris Smalling, Daley Blind, Cameron Borthwick-Jackson – Michael Carrick, Morgan Schneiderlin – Jesse Lingard, Juan Mata, Anthony Martial – Wayne Rooney.

Benken: Romero, Love, Weir, Pereira, Herrera, Memphis, Keane.

Sunderland: Mannone, Yedlin, O’Shea, Kone, van Aanholt, Kirchhoff, Cattermole, M’Vila, Khazri, N’Doye, Defoe.

Benken: Brown, Rodwell, Borini, Matthews, Pickford, Toivonen, Honeyman.

LIVE

SLUTT. Sunderland 2-1 Manchester United.

90+4: Sunderland farligere enn United på overtid. Dette blir tap.

90: Det er lagt til fire minutter.

89: Memphis’ skyter via armen (eller magen) på O’Shea, og det blir corner.

87: Ok skuddforsøk fra Memphis nå etter en noen fine vendinger, men Mannone tar den.

86: BYTTE: Will Keane erstatter Schneiderlin.

85: Toivonen kommer inn for Cattermole, mens Will Keane gjøres klar for United.

82: MÅL. Sunderland i ledelsen igjen. Koné stanger den i mål.

81: Blind må gi corner etter at Borthwick-Jackson ble lurt av Borini.

80: Herlig dragning av Borthwick-Jackson før han serverer Memphis, men nederlenderens skudd er det ikke nok trøkk i. Bærer preg av at han mangler selvtillit.

79: Nytt godt iniativ offensivt av Love, som dessverre blir hindret. Er ikke spesielt fornøyd med det selv.

77: Corneren ender til slutt i et innlegg fra motsatt side av Rooney mot Smalling, men det ender bare i et nytt hjørnespark. Som igjen ender i at Smalling bare nesten kommer på den.

76: Farlig innlegg fra Borthwick-Jackson som fort kunne skapt farlig mulighet. Ender med corner.

73: Sunderland med noen halvfarlige avslutninger nå.

71: Fabio Borini erstatter Defoe for Sunderland.

70: Van Aanholt bommer på et innlegg, men er ikke  langt fra å treffe mål med den heller. Ville vært et veldig heldig mål.

68: Kunne blitt farlig for United nå. Mata får avslutningsmulighet fra nokså kort hold etter fint Memphis-forarbeid, men Rodwell kaster seg og får blokkert.

65: Khazri med frisparket, men De Gea kaster seg og redder. Og holder.

64: Donald Love lager frispark til Sunderland i brukbar posisjon.

62: BYTTE: Memphis erstatter Lingard.

62: Den påfølgende corneren er nokså farlig, men blir ikke mål av.

61: Stor sjanse for Sunderland! N’Doye får ballen i bakrom, etter at Smalling opphevet (?) offsiden, men De Gea redder glimrende med beina. Puh!

60: Brukbart Sunderland-angrep, men Schneiderlin, Blind og Borthwick-Jackson får til slutt stoppet det i samarbeid.

59: Gult kort på Carrick også nå. For sent ute. Den burde vært unngått.

58: Mata får gult kort på samme måte som Rooney: Kløner det først til, og taklingen som legges inn i etterkant belønnes med påskefarger av Marriner.

57: Bra offensivt bidrag av Love nettopp, men Lingard bruker for lang tid i etterkant.

54: Enorm sjanse for Sunderland. Cattermole med glimrende ball ut på venstresiden, og innlegget mot Defoe er også godt, men Daley Blind får på herlig vis avverget det som fort kunne blitt mål.

53: United med noen fine kombinasjoner nå, men Martial går i offside.

51: Rooney kommer seg til en ganske ufarlig avslutning.

50: Sunderland-frispark, og O’Shea stusser ballen i Rooney og ut til corner (gikk i hendene hans, som han holdt fremfor ansiktet). Den er farlig, og Sunderland får noen halvsjanser, men til slutt spiller United seg ut.

46: Rooney slurver, og sender Cattermole i bakken for å unngå kontring. Blir belønnet med et gult kort fra dommer Marriner.

46: Kampen er i gang igjen.

PAUSE. OK omgang av United, om vi ser bort fra frisparket som Sunderland scoret på.

45+4: O’Shea har fått gult kort for en takling på Lingard.

45+3: Sunderland med OK angrep, men De Gea snapper det lave innlegget fra venstre. Rett etterpå kommer de seg til skudd også, men det går utenfor.

45+1: Borthwick-Jackson har slått en del fine innlegg i starten av United-karrieren, men sleivet nettopp fullstendig. Måtte ha stablet ganske mange Peter Crouch-er oppå hverandre for at det innlegget skulle kunne vært farlig.

45: Det er lagt til fire minutter.

43: Ikke de tøffeste involveringene, kanskje men Loves første berøringer har vært brukbare. Ser OK komfortabel ut foreløpig, og har vært aktivt med offensivt. Hyggelig for en Manchester-gutt som han å debutere for favorittklubben.

41: Corner for United. Blir ikke noe særlig av den.

39: MÅL! Martial utligner! Mata med god avslutning som Mannone ikke klarer å holde, og fra spiss vinkel chipper Martial returen i mål. Nydelig! La oss kalle det Donald Love-effekten.

38: Yedlin får gult kort etter å ha blitt taklet av løse luften.

38: BYTTE: Donald Love debuterer for Manchester United! Kommer inn for Darmian.

37: Darmian er oppe, men det ser ikke ut til at han vil være i stand til å fortsette.

36: Darmian ligger nede etter å ha landet stygt etter et sammenstøt med kampens målscorer. Holder seg til skuldra.

34: United dominerer kampen, og er angrepsvillige, men sliter litt med å skape sjanser.

31: Mata får skutt på direkten etter en pasning fra Rooney, men ballen havner i fanget på Vito Mannone.

30: Blinds corner havner i et OK område, men Sunderland er igjen best i feltet.

29: Bra innlegg fra Blind (?), O’Shea må heade ut til corner.

28: Khazri i duell med Blind i etterkant av at Lingard ble snytt for frispark, og han får skutt. Heldigvis går den utenfor fra målscoreren denne gangen.

26: Sunderland vil ha straffespark, men ballen ble tilsynelatende skutt rett opp i armen på Schneiderlin fra kort distanse, så det var vel riktig av Marriner.

22: United presser Sunderland tilbake, men det blir ikke noen sjanse av det, og Sunderland får til slutt ballen etter at Mata går i offside.

19: Mata med fin ball til Darmian, som har vært veldig aktiv offensivt, men italieneren kommer seg ikke til innlegg.

18: Van Aanholt får skutt fra omtrent samme distanse som minutt det skjedde i, men heldigvis bommer han på mål.

16: Martials slår inn etter fin detalj, men O’Shea hindrer stor sjanse.

15: United prøver å utnytte overtallet, men Darmians innlegg treffer ikke et United-bein. Jack Rodwell har kommet inn for Kirchoff.

13: Farlig corner fra Blind, men det er et Sunderland-hode som kommer først på den. Ellers må Kirchoff sette seg ned, og ser ut som om han kanskje må ut.

12: Darmian og Lingard med bra samarbeid, og førstnevntes innlegg sendes ut til hjørnespark av O’SHea.

11: United roter i eget forsvar, verken Darmian eller Blind (eller andre for den saks skyld) imponerer, men Defoe kommer seg ikke til en skikkelig avslutning, heldigvis. Stor sjanse for Defoe, som hindres av Smalling, Borthwick-Jackson og De Gea i samarbeid.

10: Vi har ikke gitt opp seier her ennå, for all del, men vi kan jo nevne at det i det minste er ett United-lag som har vunnet mot rødhvit-stripete motstand i dag. U18-laget slo nemlig Stoke (som riktignok neppe spilte i hjemmedrakt). Notis om den saken her.

9: Lingard nede med skade, men det ser ut som om han kan fortsette.

8: Mata finner rom, og prøver å spille gjennom Rooney, men Koné sklir ballen inn til keeper.

5: Rooney kommer seg nesten til avslutning i den andre enden av banen, men en Sunderland-forsvarer får stoppet scouseren.

3: MÅL. Sunderland tar ledelsen. Khazris frispark er perfekt slått, går forbi alle (Defoe hoppet over), og De Gea ser den for sent, og er lite fornøyd.

2: Van Aanholt obstrueres av Darmian, og Sunderland har frispark i innleggsposisjon.

2: Darmian avvinket for offside. Skal vi tolke det som et tegn på et angrepslystent United-lag, tro?

1: United holder mye på ballen det første minuttet.

1: Kampen er i gang på Stadium of Light.