Mardrömsmatch för Poole

Uniteds U23 förlorade med 2-0 mot Everton.

Everton var numret större än Manchester United när lagen möttes i Southport i Premier League 2 på måndagskvällen.

Segersiffrorna skrevs till 2-0 och båda målen föregicks av stora misstag av Regan Poole.

United gjorde ingen bra match och hade inte ett enda skott på mål förrän i slutminuten. Återigen är det mittbacken och lagkaptenen Axel Tuanzebe som imponerar mest i United.

Den första halvleken var närmast en ickehändelse. Matchen spelades i lågt tempo och inget av lagen skapade några chanser att tala om.

Ändå kunde Everton ta ledningen efter 19 minuter. Poole får bollen av Tuanzebe och ska spela hem till målvakten Johnstone men han får en felträff och bollen faller till Calvert-Lewin som enkelt kan rulla in bollen i nät.

Efter paus öppnar Everton starkt och tvingar Johnstone till ett par rutinräddningar.

Under pressen kommer också 2-0, efter 53 minuter. Efter en kort hörna går ett inlägg till Evertons mångmiljonvärvning Niasse, som ohindrat får gå upp och nicka och han sätter enkelt bollen i nät.

Igen är det Poole som får skulden. Det är han som markerar Niasse men han går inte ens upp i nickduellen. Poole håller också på att ställa till det en gång till med en dålig bakåtpassning, men då räddas han av Tuanzebe.

Efter 2-0-målet kontrollerar Everton matchen. Johnstone gör ett antal räddningar, men de flesta rutinmässiga.

United borde ha reducerat i slutskedet, då Mitchell får fritt skottläge från nära håll. Målvakten räddar dock och på returen rensar en försvarare till hörna. Minuten senare har Mitchell en klack som med lite tur kunde ha letat sig in bakom målvakten, men det är de enda chanserna United skapar på hela matchen.

– Kan inte skylla på inställningen

– Jag tycker inte att du kan skylla på inställningen. Det är ett dåligt mål att ge bort, jag tycker inte att de skapar mycket från öppet spel. Vi har bra spel mellan straffområdena men hittar ingen väg framåt, sa Warren Joyce till MUTV efter matchen.

– Jag tycker att vi kunde ha fattat bättre beslut. Vi skjuter när vi ska dribbla och passar när vi ska skjuta. Men vi måste fortsätta arbeta med de spelare vi har. Det är nästan omöjligt att spela som Man United med de spelare vi har.

Joyce har ont om offensiva spelare att tillgå och hans lag kommer knappast att vinna ligan den här säsongen. United är åtta i tabellen efter sex omgångar, redan sju poäng bakom Everton, som nu toppar tabellen.

– De är här för att lära sig, för att utvecklas. Men de måste lära sig och snabbt.

Nu väntar landslagsuppehåll och flera spelare kommer att försvinna på uppdrag. Joyce får vara kreativ när han ska bygga upp träningarna.

– Vi kommer nog bara ha sex eller sju spelare på träningarna.

Everton 2-0 (1-0) Manchester United

Premier League 2
Merseyrail Community Stadium, 26 september 2016

1-0 (19) Calvert-Lewin
2-0 (53) Niasse

Manchester United: Sam Johnstone; Ro-Shaun Williams (Matt Olosunde, 64.), Axel Tuanzebe, Regan Poole, Joe Riley; Devonte Redmond; Sadiq El Fitouri, Charlie Scott (Demetri Mitchell, 61.), Josh Harrop, Ethan Hamilton (Tosin Kehinde, 73.); Matt Willock
Avbytare: Ilias Moutha-Sebtaoui, Lee O’Connor

Vi följde matchen

SLUT: Everton vinner med 2-0. En rättvis seger för Liverpoollaget, även om båda målen kommer efter försvarsmisstag av United.

89: Jättechans! United skapar en dubbelchans och borde ha reducerat. Först är det Mitchell som får ett jätteläge i straffområdet men målvakten gör en bra räddning och på returen får Harrop chansen men en försvarare räddar till hörna. Mitchell har sedan en klack som med lite flyt kunde ha gått mellan benen på målvakten.

86: United har mycket bollinnehav nu, precis som i slutet på första halvlek. Men Everton försvarar sig kompetent och United ser inte ut att göra mål.

82: Bra försvarsspel av Tuanzebe efter nytt misstag av Poole.

75: Det är svårt att se United vända på det här. Det finns inget överflöd av offensiv talang i Warren Joyces lag. Förra säsongen hade han spelare som Will Keane, Adnan Januzaj, Andreas Pereira och James Weir att tillgå (Marcus Rashford gick i stort sett från juniorlaget till a-laget). Nu består offensiven oftast av spelare som helst spelar längre bak i planen.

73: Byte: Tosin Kehinde kommer in istället för Ethan Hamilton. Everton gör också sitt sista byte.

67: Mitchell har tagit över El Fitouris position som högerytter, El Fitouri spelar nu centralt medan Olosunde tar högerbacken. I de senaste matcherna har El Fitouri varit högerback medan Olosunde då har spelat på mittfältet när han har kommit in.

66: Varning till Harrop. Han går in fult i en duell.

64: Byte: Matthew Olosunde ersätter Ro-Shaun Williams.

61: Byte: Demetri Mitchell kommer in istället för Charlie Scott.

60: Everton gör ett dubbelbyte, bland annat går Niasse ut. Mångmiljonanfallaren har inte gjort något stort intryck men han lämnar ändå planen med ett mål till sitt namn. Duellen mot Tuanzebe visar möjligen ändå varför han spelar i reservlaget och inte i a-laget.

58: Tuanzebe ser ut att ha förlorat en duell mot Niasse i eget straffområde men reder på något sätt ut det hela.

56: Harrop med ett halvfarligt skott som styrs till hörna.

55: Det är Poole som inte kommer upp i nickduellen mot Niasse. Poole låg ner några minuter tidigare efter att ha fått en smäll, möjligen påverkade det. Men det är två misstag från Poole och två mål för Everton, ingen rolig kväll för den unga försvararen.

53: Mål. Everton ökar på till 2-0. Efter en kort hörna får Niasse gå upp och nicka ohotad och då lämnar han Johnstone chanslös. Dåligt försvarsspel av United.

52: Ny räddning av Johnstone på ett långskott. Everton dominerar just nu.

50: Farligt anfall för Everton men det slutar med ett blockerat skott. Har redan hänt mer i den här halvleken än i hela första.

48: Bra räddning av Johnstone. Lågt skott från kanten av straffområdet, Johnstone räddar bra och styr returen bort från det farliga området.

46: United öppnar optimistiskt och kommer till avslut genom Harrop. Långt utanför, men ändå bättre än det som presterades under hela första halvlek.

46: Andra halvlek är igång.

PAUS: Everton leder med 1-0 efter första halvlek. Det har varit en halvlek att glömma.

41: Fortsatt bollinnehav för United men Everton har 7-8 spelare mellan bollen och eget mål. Samtidigt har United sällan fler än 3-4 spelare framför bollen. Det leder till passningar i sidled och inte mer än så.

37: United har mycket boll just nu, men fyller på med väldigt lite folk in i straffområdet. Således enkelt för Everton att försvara sig.

33: Frisparken går i muren och United kan spela undan bollen.

32: Varning för El Fitouri. Everton anfaller farligt centralt och El Fitouri bestämmer sig för att ta det säkra före det osäkra. Farlig frispark för Everton.

25: Fortfarande en chans- och tempofattig match. Hittills har inget av lagen skapat en enda kvalificerad chans på eget bevåg. Everton fick sitt mål till skänks och matchens enda farlighet bortsett från det var ett felriktat inlägg som gav Johnstone vissa problem.

19: Mål. Everton tar ledningen efter en dundertabbe av Regan Poole. Mittbacken får bollen och ska spela vidare till målvakt Johnstone men lägger istället bollen rakt till Calvert-Lewin, som enkelt kan göra sätta bollen i ett nästan öppet mål.

14: United har flyttat upp spelet de senaste minuterna. Men det är hittills en chansfattig match. Mycket spel på mittplan.

8: Everton är nära att ta ledningen. Jones får en felträff på ett inlägg och bollen går mot mål. Johnstone får sträcka ut sig ordentligt för att tippa till hörna.

7: Everton har haft mest bollinnehav hittills, men fortfarande inga målchanser. Det är inget överdrivet högt tempo hittills, till exempel har Evertons målvakt hållit bollen 15-20 sekunder vid två tillfällen.

4: United ser ut att spela 4-1-4-1. Williams (höger) och Riley är ytterbackar, Riley och Tuanzebe i mittförsvaret. Redmond är sittande mittfältare med Scott och Harrop framför sig. Hamilton vänsterytter och El Fitouri längst fram. På topp har United Willock.

1: Matchen är igång.

Uniteds lag

Uniteds laguppställning är klar. Två förändringar jämfört med laget som vann med 3-2 mot Derby för en vecka sedan. Sam Johnstone och Ro-Shaun Williams går in i startelvan i startelvan.

Williams går in som högerback, vilket betyder att El Fitouri flyttar upp som högerytter.

Av de som var med förra veckan är det målvakten O’Hara och tvåmålsskytten McTominay som saknas. De ska båda vara ute med mindre skadeproblem.

På bänken noterar vi att Lee O’Connor figurerar för första gången på den här nivån.

Everton har Oumar Niasse, som de värvade för 13,5 miljoner pund inför den här säsongen, på topp. Ett bra test för Uniteds försvar.