PSV snudde til seier

LIVE: United fikk en marerittstart på årets CL-sesong.

United tapte sesongens første gruppespillskamp i Champions League mot PSV i Eindhoven.

Om lag halvannet år etter at David Moyes’ United ble sendt ut av Champions League-kvartfinalen av Bayern München, er rødtrøyene endelig tilbake i det gjeve selskap.

Men det ble langt ifra noe drømmecomeback for United. Allerede etter et kvarter ble kvelden et mareritt da Luke Shaw brakk beinet etter en takling fra Héctor Moreno.

Det så ut til at Memphis skulle gi United noe positivt denne kvelden da han sendte inn 1-0 på vakkert vis, men scoringer fra Héctor Moreno og Luciano Narsingh sørget for at hjemmelaget vant 2-1.

PSV Eindhoven 2-1 (1-1) United

Champions League, gr.spill, 15. sep. 2015
Philips Stadion, 35.292 tilskuere
Dommer: Nicola Rizzoli, Italia

PSV: Zoet; Arias G, Bruma G, Moreno G, Brenet; Hendrix, Pröpper, Guadrado (Schaars, 72.), Narsingh; De Jong, Lestienne (Locadia, 86.)
Uben.innb.:
 Pasveer, Pereiro, Poulsen, Vloet, De Wijs

United: De Gea; Darmian, Smalling G, Blind, Shaw (Rojo, 24.); Schweinsteiger, Herrera (Fellaini, 75.); Young (Valencia, 86.), Mata, Memphis; Martial.
Uben.innb.:  Romero, McNair, Carrick, Schneiderlin

LIVE

SLUTT

90+3: Blind løfter opp mot Fellaini. Belgieren får frispark imot seg for dytt i ryggen. Dette ser ut til å ende med PSV-seier.

90+2: Mata triller til Memphis, som tar med seg ballen litt inn for å skyte. Blokkeres.

90+1: Memphis’ innlegg blir blokkert av hånden til Schaars. Frispark i farlig innleggsposisjon. Eller kanskje blir Memphis fristet av muligheten for å bli helt? Det er i hvert fall lagt til tre minutter.

90: United biter seg fast og vinner et hjørnespark.

89: En trenger ikke engang å se kampen for å vite hva som er Uniteds plan nå: Lange baller opp til Fellaini.

88: Fellaini prøver et langskudd. Utenfor.

87: Det er så mye unøyaktighet hos United nå. Memphis slår en femmeterspasning som Blind ikke klarer å ta imot.

85: Samtidig kommer Antonio Valencia inn for Ashley Young.

85: PSV foretar nok et spillerbytte. Maxime Lestienne, som hadde målgivende pasning til begge PSVs scoringer, forlater banen til fordel for Jürgen Locadia.

83: Enorm sjanse for Luuk de Jong! Hendrix spiller fri spissen med en flott pasning, men den tidligere Newcastle-spilleren blåser ballen over både hodet og tverrliggeren bak David de Gea.

81: Det vil seg ikke for United nå. Fellaini tar ned ballen på brystet, før Mata er for unøyaktig og slår bort ballen når han prøver å kombinere med Young.

78: Martial løper seg fri på høyresiden, men det blir litt for spiss vinkel for den unge franskmannen. Utenfor.

77: Den tidligere Ajax-spilleren Daley Blind slår et innlegg bak mål. Det er populært blant PSV-fansen.

75: Marouane Fellaini kommer inn for Ander Herrera.

74: Wolfsburg leder for øvrig 1-0 over CSKA Moskva. Julian Draxler sendte hjemmelaget i føringen før pause.

73: Ander Herrera kaster seg inn i en takling får frispark imot seg.

72: Jeffrey Bruma snakker på seg gult kort.

71: Stijn Schaars kommer inn for Andrés Guardado.

70: United får voldsom pipekonsert imot seg når de fortsetter å spille når Guardado ligger nede. United skaffer en corner.

67: Også Chris Smalling havner i dommerens bok.

64: Ander Herrera forsøker seg fra distanse. Zoet har god kontroll.

63: Smalling er nok en gang på pletten og bryter en farlig PSV-stikker.

61: Bastian Schweinsteiger åpner PSV-forsvaret med en genial pasning, men Mata klarer utrolig nok ikke å kontrollere ballen.

60: Hector Moreno får også gult kort.

57: 1-2. Luciano Narsingh scorer for PSV. Lestienne slår inn i feltet, og på bakerste har Narsingh dratt seg fri på bakerste stolpe og header inn 2-1 til vertene.

55: Arias får gult kort. Feller Ashley Young.

51: Nære for United! Martial og Memphis kombinerer, og førstnevnte legger igjen til sistnevnte. Memphis er imidlertid litt i ubalanse når han skal avslutte, og da går ballen inn til Zoet.

48: Rojo slår inn fra venstre. PSV sparker ballen unna.

47: Ashley Young og Memphis Depay ser ut til å ha byttet side. Førstnevnte er over på venstre nå.

46: Andre omgang er i gang.

PAUSE

45+8: Det kommer opp at det er lagt til åtte minutter. Og der blåser også dommer.

45+7: Martial fører innover i banen med fart og teknikk. Han slipper ut til Young på høyre, som prøver å slå hardt inn igjen. Martial klarer ikke å komme på ballen.

45+6: United presser på for et utligningsmål. De fire foran hos United er alle involverte når ballen vippes inn i feltet, men PSV får avverget.

45+5: Mata prøver å slå en gjennombruddspasning til Daley Blind. Den går helt inn til Zoet.

45+2: 1-1. PSV utligner. Hector Moreno stiger til værs og knuser Matteo Darmian i lufta. Likevel er det såpass langt hold at Ashley Young står klar for å avverge muligheten, men dessverre skifter ballen retning i Daley Blind – og dermed er både Young og De Gea satt ut av spill.

45: Det har foreløpig ikke kommet noen informasjon om hvor minutter det er lagt til. Vi kan nok forvente at det blir 12-13 minutter ekstra spilletid her.

44: Så er det Chris «Mike» Smallingbauer sin tur til å vise seg frem. Midtstopperen er råsterk og tar fra Lestienne ballen som det skulle vært et sukkertøy, før han setter fart og går forbi begge midtstopperne til PSV. Avslutningen med venstrefoten står dessverre ikke helt i stil med resten, og Zoet avverger.

41: 1-0! Memphis! Unggutten viser seg frem mot gamleklubben! Han mottar ballen fra Daley Blind og vender bort PSV-forsvaret med en fantastisk retningsforandring før han triller ballen forbi Zoet.

40: PSV kommer til avslutning. Utenfor.

38: Mata vipper ballen inn mot Martial. Bruma kommer til unnsetning og klarerer ballen via bakhodet til Martial.

37: Skuddhold for Memphis?

36: Zoet er skikkelig på bærtur og klarer svakt under press fra Martial. Ballen havner rett i fanget til Schweinsteiger, men tyskeren velger å ikke prøve å sette ballen i det tomme buret. Isteden blir han felt når han prøver å vippe gjennom Martial.

33: Young forsøker å løfte inn mot Memphis på bakerste. PSV får ballen unna. United sliter med å skape sjanser for øyeblikket, men ser ut til å skaffe seg et stadig større overtak.

31: Også Lestienne blir offer for linjemannens nådeløse flagg.

30: Luciano Narsingh spilles alene mot De Gea, men dommeren vinker ham av for offside.

29: Andrés Guardado viser fantastisk nærteknikk, overblikk og pasningsfot når han vrir ballen over til høyreback Arias.

26: Louis van Gaal velger å sette Marcos Rojo inn i midtforsvaret og dytte Daley Blind ut på venstreback.

25: Kampen setter i gang igjen med et hjørnespark for United, og Ander Herrera får egentlig en kjempesjanse når ballen detter ned hos ham inne i sekstenmeteren. En PSV-spiller står på streken og har relativt god kontroll på avslutningen.

24: Marcos Rojo kommer inn for Luke Shaw.

22: Dette er bare fryktelig trist. Luke Shaw blir båret av banen med oksygenmaske. Hele Phillips Stadium applauderer Uniteds venstreback av banen når det medisinske støtteapparatet triller ham vekk.

17: Det er ingen tvil om at Shaws fot er brukket. Det betyr fort noen måneder på sidelinjen for venstrebacken som har åpnet sesongen så veldig bra. Shaw hjelper opp på båret og får oksygenmaske.

15: Luke Shaw setter inn turboen og fosser fremover. Hector Moreno kommer til unnsetning med en knallhard takling som sender Shaw en runde rundt seg selv før han treffer bakken. Trenger medisinsk assistanse, og Marcos Rojo gjøres klar på sidelinjen.

13: Men heller ikke en lengre corner gir uttelling for United. PSV header Memphis’ hjørnespark unna.

10: En klok mann uttalte en gang at å ta en kort corner er like effektivt som å plukke blåbær med boksehansker. Denne teorien fikk vi nok et eksempel på i praksis signert Ander Herrera.

8: Martial er helt nede på egen halvdel for å hjelpe laget med å spille seg ut etter et innkast. Han viser seg frem ved å vende bort både to og tre spillere før han går i bakken – uten at dommeren synes at 19-åringen fortjener frispark.

7: Nesten for United! Memphis kommer seg løs på venstresiden og slår inn foran mål. Inne foran mål lusker Anthony Martial, men det hele ender med at ballen havner trygt i Zoets lanker.

4: Luuk de Jong forsøker å vende bort Smalling, men den tyske verdensmesteren Bastian Schweinsteiger er på pletten og sikrer sin kaptein, som for kun syv år siden spilte på nivå syv i det engelske ligasystemet.

2: Med Wayne Rooney ute med lyskestrekk og Michael Carrick på benken, er det Chris Smalling som har fått utdelt kapteinsbindet i kveld.

1: Anthony Martial får æren av å sparke i gang Uniteds første Champions League-kamp med Louis van Gaal som manager.