Newcastle det seirende United-laget

Det ble nok et bortetap da Manchester United gjestet St. James’ Park.

Det spøker fortsatt i bortegarderobene Manchester United besøker, og Premier Leagues nest dårligste lag ble for sterke for Solskjærs menn. Nok en sjansefattig kamp ble levert av Uniteds offensive gutter, og to nye spillere kan legges til på skadelisten, ettersom Lindelöf ikke spilte og Dalot måtte ut med skade.

Kampen

Hjemmelaget åpner aggressivt og er en god takling fra Ashley Young unna å få en god sjanse før det er spilt førti sekunder. Like etterpå får de et frispark i gunstig posisjon, og et gult kort til Fred med på kjøpet. Det åpner med andre ord ikke optimalt for Ole Gunnar Solskjærs utvalgte.

Åpningskvarteret er ganske tamt fra de rødkledde, og foruten en halvsjanse til Scott McTominay (som korrekt ble avblåst for offside) er det lite positivt å notere i blokka for Solskjær.

Etter halvspilt omgang fyrer Sean Longstaffs lillebror, Matthew, av fra rundt tjue meter. Drømmetreffet til 19-åringen stopper heldigvis tverrliggeren. Manchester United sliter fortsatt med å skape det helt store.

BRENNER TIL: Matthew Longstaff fikk sin debut fra start mot Solskjær & Co.

Miguel Almiron, som enda ikke har levert målpoeng for Newcastle, kommer gjennom etter en strålende gjennombruddspasning. Argentineren bruker for lang tid, og Harry Maguire rekker å kaste seg inn foran avslutningen. God jobb av stopperen.

Fem minutter før lagene skal gå inn til pause løsner Andreas Pereira en kanon fra distanse. Skuddet er enkelt for Martin Dubravka, men United registrerer sitt første skudd på mål på to timer og ti minutter med fotball. Like før hvilen får Maguire en enorm sjanse etter et hjørnespark fra Young. Den burde sitte, men gjør ikke det.

Lagene går til pause etter en relativt jevnspilt omgang. United holder mest i kula, men hjemmelaget er nærmest ledelsen.

Andreomgangen starter uten noen tegn til fyrverkeri og det tar nesten et kvarter før det skjer noe. Pereira slår et godt innlegg mot Daniel James på bakre stolpe. Waliseren er bare en liten halvmeter unna å få en avslutning på mål fra kort hold.

En allerede uheldig skadesituasjon blir hakket verre når Diogo Dalot må tas av banen på grunn av skade. Inn kommer Marcos Rojo.

SKADET: Dalot måtte ut med skade midtveis i andreomgang. Ikke det Solskjær trengte nå.

Almiron får det gule kortet for filming etter noe som ser ut som en duell med Rojo. Det er nok en og annen på United-benken som får hjertet i halsen når Mike Dean tar lungene fatt, men pulsen senkes noen hakk når frisparket vinkes i favør Manchester United.

Mason Greenwood kommer inn for Juan Mata og en liten ungdommelig gnist tennes i dette United-laget. Den første ordentlige sjansen kommer etter byttet, og unggutten er arkitekten for det hele. En god ball broderes inn mot Young som, fra en halvspiss vinkel, kan velge å skyte, men går for innlegget. Det er lett å være etterpåklok, men når det går rett i blokka skulle man heller sett et skuddforsøk fra kapteinen.

INGEN GOD KAMP: Som skapende kraft hadde spanjolen en av sine svakere dager på jobb i den røda drakta.

Like etter får United en i fleisen. Lillebror Longstaff kom med et vådeskudd i førsteomgang. I andreomgang var ikke David De Gea klar da skuddet kom. Jetro Willems slår en enkel pasning til Longstaff og han banker til. De Gea er på veg til den andre siden av målet og får ikke slengt seg etter skuddet. 1-0 til hjemmelaget.

Etter målet kan Newcastle etablere seg enda litt mer i forsvar, noe som har vist seg å være Manchester Uniteds kryptonitt denne sesongen. Initiativene er få, og pasningene mangler presisjon.

Uten for mange muligheter i sluttminuttene ebber det hele ut i nok et bortetap for Ole Gunnar Solskjær og Manchester United. Det hele begynner nesten å bli litt komisk.