Slik smiler man etter fem strake seirer og 14-0 i målforskjell

Fem ligakamper. 14-0 i målforskjell.

Så stemmer det at United fortsatt ikke har møtt noen av topprivalene sine, men få kunne drømt om en bedre ligastart enn det Marc Skinners lag har levert.

Søndag fikk United en tøff kamp fra Everton, men til slutt ble den ekstra kvaliteten over mesteparten av banen avgjørende.

To med mål og målgivende

Nikita Parris gjorde 1-0 tidlig etter en liten keepertabbe fra Everton. Keeperen gikk ut i en duell med egen forsvarer og United-kantspiller Leah Galton, men Galton vant duellen og headet videre til Parris som scoret i åpent bur.

Da viste stadionuret 13 minutter, og Ella Toone hadde allerede misbrukt en kjempesjanse på hel volley mutters alene med keeper.

Everton FC v Manchester United - Barclays Women's Super League
1-0-LEDELSEN: Parris og Galton feirer sammen.

Toone kunne også scoret like etter pause, men da United kom fire mot to og hun igjen ble spilt opp alene med keeper så brukte hun litt for mye tid med ballen slik at en Everton-spiller fikk blokkert.

Heldigvis ble ikke Toone-missene avgjørende, siden Leah Galton ødela en del av spenningen etter 55 minutter.

Hun ble spilt opp på venstrekanten av Hayley Ladd, satte fart, utfordret motspilleren med et par nydelig kroppsfinter, skaffet seg rom og tuppet ballen i hjørnet da hun kom inn i 16-meteren.

Dermed ble det både mål og målgivende for henne.

Drøye ti minutter senere var det virkelig game over, da Hayley Ladd plasserte en avslutning fra 16-meteren i en flott bue over keeper og inn i hjørnet.

Dermed ble det også mål og målgivende for Ladd, siden hun var den som sendte Galton ut på løp før 2-0-målet.

Defensivt strålende

Like deilig sett med United-øyne var nok en strålende defensiv kamp. Mary Earps må være en av verdens beste keepere for øyeblikket, er bunnsolid i absolutt alt hun gjør og tok det lille som Everton kom med.

Det viktigste er imidlertid at Everton ikke kom med altfor mye. Forsvarsspillet fungerte. Det er også morsomt å se hvor trygge United-spillerne er blitt med ballen i beina i oppspillsfasen. De lar seg ikke stresse, og fem nuller er altså 450 minutter eller 7,5 time uten baklengs.

Norske Maria Thorisdottir fikk sjansen som venstreback denne gangen, og var solid.

mariat
VENSTREBACK: Maria Thorisdottir mot Everton.

Og hva er det man sier? Angrepsspill vinner enkeltkamper. Forsvar vinner titler.

To toppkamper på rad

Men hvor bra er dette United-laget?

Det svaret får vi de neste ukene. Først skal United være verter for Chelsea neste søndag, før det er en storkamp borte mot Arsenal i kampen etter det igjen, lørdag 19. november.

Basert på nåværende form så kan imidlertid United gå til de kampene med en enorm porsjon selvtillit. Så får vi se om de også kan levere når de beste står på motsatt side.

Everton 0-3 (0-1) United

FA Women‘s Super League
Walton Hall Park

G Blundell (79)

Mål: 0-1 Parris (Galton, 13), 0-2 Galton (Ladd, 55), 0-3 Ladd (Garcia, 68)

United: Mary Earps – Hannah Blundell (Martha Thomas 81), Maya Le Tissier (Aïssatou Tounkara 86), Millie Turner, Maria Thorisdottir – Katie Zelem (k), Hayley Ladd – Leah Galton, Ella Toone (Luci Staniforth 71),  Lucia Garcia (Alessia Russo 71) – Nikita Parris (Vilde Bøe Risa 86)

Ubenyttede innbyttere: Jade Moore, Adriana Leon, Rachel Williams, Sophie Baggaley,

68.min: 0-3 Hayley Ladd. United angrep på høyresiden inne i feltet. Garcia endte i en duell, det ble et touch på ballen som havnet ute hos Ladd som plasserte den i en bue over keeper og inn i hjørnet.

55.min: 0-2 Leah Galton. Fikk angripe en mot en mot forsvareren, fintet til venstre, fintet til høyre, fintet bort motspiller og tuppet ballen i hjørnet da hun var inne i 16-meteren.

13.min: 0-1 Nikita Parris. Zelem slo inn i feltet fra høyresiden, Leah Galton vant en duell med en forsvarer og keeper og headet ballen til Parris som bredsidet ballen i åpent bur. Keeper skulle aldri kommet ut i duellen, men veldig bra av Galton og Parris som var på plass da ballen landet foran åpent mål.