Det eneste som manglet i Ronaldo-showet var flere mål

Det ble en flott kveld for spesielt Cristiano Ronaldo søndag, men Anthony Elanga viste seg også frem da han kom innpå for Sverige mot Norge.

Bruno Fernandes kan også være fornøyd med en del av sine bidrag.

Portugal 4-0 Sveits (Slutt)

Mål: 1-0 Carvalho (15), 2-0 Ronaldo (35), 3-0 Ronaldo (39), 4-0 Cancelo (68)

Det ble Cristiano Ronaldo-show i Portugal.

United-spissen hadde fem gode sjanser før pause, og scoret på to av dem. I tillegg gjorde han forarbeidet til 1-0-målet.

Portugal tok nemlig ledelsen etter at keeper måtte gi retur på et Ronaldo-frispark fra 18 meter. Returen satte Carvalho nærmest i åpent mål.

Portugal økte til 2-0 etter et flott løp av Bruno ute til høyre. Han fant Jota på løp mer sentralt, som vendte opp og la igjen til Ronaldo som bokstavelig talt banket ballen i mål fra straffemerket.

ronna
MYE Å GLISE FOR: Veldig mye handlet om Cristiano Ronaldo i søndagens landskamp.

Fire minutter økte Ronaldo til 3-0 ved å være på rett sted etter en keeperretur rett foran mål. Bruno var også med i forarbeidet til dette målet.

Etter pause hadde Ronaldo nye sjanser til flere mål, men uten å lykkes. Mest frustrert var han nok ti minutter før full tid. Dommeren dømte straffe, Ronaldo steg frem, men så fant VAR ut at forseelsen hadde skjedd like utenfor 16-meteren. Dermed ble straffen omgjort til frispark.

Totalt talte united.no sju ok Ronaldo-muligheter til å score i løpet av kampen.

To mål er likevel bra, men så spørs det hvor fornøyd han er med to mål når han senere får høre at Lionel Messi søndag fem mål for Argentina mot Estland.

Ronaldo står nå med 117 landslagsmål.

Bruno Fernandes fikk forresten gult kort etter en knalltøff takling på ball og mann etter 32 min, og ble byttet ut etter 67 minutter.

Diogo Dalot ble sittende på benken kampen gjennom.

Sverige 1-2 Norge (slutt)

Mål: 0-1 Haaland (20), 0-2 Haaland (69), 1-2 Elanga (90+2)

Anthony Elanga startet på benken for Sverige, men kom innpå etter 66 minutter, på stillingen 0-1.

Elanga fikk en god sjanse til å redusere minuttet før full tid, men avsluttet like utenfor.

På overtid reduserte han med et flott skudd i lengste hjørne fra 17 meter. Det ble imidlertid for lite for svenskene til å ta poeng fra Norge.

Målet var også Elangas aller første for det svenske A-landslaget.

USA 0-0 Uruguay (Slutt)

Facundo Pellistri kom innpå i 67. minutt. Da hadde Edinson Cavani også kommet innpå, mens United-aktuelle Darwin Nunez startet kampen.

Botswana 0-0 Tunisia (Slutt)

Tunisia møtte Botswana for å kvalifisere seg til Afrika-mesterskapet. Hannibal kom inn rett før kampslutt, et minutt på overtid. Dermed fikk han i alle fall sin 13. A-landskamp – alle de siste 12 månedene.

Tunisia ligger på topp i sin gruppe etter to kamper spilt. De vant forrige kamp mot Ekvatorial-Guinea.

Wales 1-0 Ukraina (Slutt)

Etter seieren er Wales klare for fotball-VM, for første gang siden United-legende Jimmy Murphy tok dem til VM i 1958, for 64 år siden. Murphy var blant annet opptatt med VM-kvalifisering for Wales da halve United døde i München-ulykken samme år.

Dylan Levitt var denne gangen ikke med fra start eller benk, uten at det har kommet noe grunn for det. Han var god sist, så mulig at det var en eller annen smell som satte ham utenfor.

I fotball-VM skal Wales blant annet møte England i gruppespillet. Så får vi se om det er noen som helst sjanse for at Ryan Giggs er tilbake som Wales-manager der. Han er jo permittert fra jobben nå som han i august skal forsvare seg mot anklager fra ex-kjæresten i det engelske rettssystemet.