Tradisjonene på Boxing Day ble vedlikeholdt da United banket Newcastle

Ole Gunnar Solskjær ønsket en reaksjon på kampen mot Watford. Det fikk han da Newcastle besøkte Old Trafford.

Det så lenge ut som om det skulle bli «same procedure as every game, Ole» da Newcastle scoret først på Old Trafford, men United er vant til å ta trepoengere på Boxing Day, og i 2019 ble tradisjonen respektert.

Som vi ikke har sett for mange ganger denne sesongen, slo Manchester United tilbake og vant kampen etter å ha ligget under. Solskjærs gutter viste karakter og straffet Newcastle da de ga en sen julegave til fansen.

Tidlig gult

Scott McTominay bruker rolige 15 sekunder på å pådra seg kampens første gule kort idet han setter knottene i Sean Longstaff. Et helt korrekt kort, og en helt unødvendig stempling.

De første ti minuttene er mye bedre fra de rødkledde enn hva vi så mot Watford for noen dager siden, men det er likevel ikke veldig potent. Kampen beveger seg tidlig inn i det kampbildet supporterne ikke vil se: Spill mot etablert forsvar.

TIDLIG I BOKA: Scott McTominay takler raskere enn sin egen skygge og ble belønnet med et gult kort i kampens første minutt mot Newcastle.

United får tre strake forsøk fra hjørneflagget, men klarer ikke å konvertere noen til scoring. Det siste ender med en kontring, som heldigvis stoppes av Aaron Wan-Bissaka.

Men kontringen var bare et forvarsel.

Gjestene kommer på to kontringer til i løpet av kort tid, og den siste ender opp i kassa. Som på St. James’ Park var det Matthew Longstaff som var sist på ballen før den fant veien bak David de Gea.

Slår tilbake

Manchester United svarer raskt. En ball slås inn fra venstrekanten og havner i beina på Andreas Pereira. Han legger ballen til rette for Anthony Martial som plasserer den i nærmeste hjørne på første touch. Vakkert fra franskmannen som score Uniteds første og kampens andre.

GODT PLASSERT: Anthony Martial fikk en god start på kampen og viste frem finessen rett før halvspilt førsteomgang.

Ikke lenge etter er franskmannen på ferde igjen. Han presser Martin Dubravka høyt og tvinger keeperen til å slå en vanskelig pasning. Etter flere følgefeil fra Newcastle-forsvaret – forårsaket av aggressivt United-press – havner ballen hos Mason Greenwood som sender den i nettet via et Newcastle-bein.

Siden United først er i gang kan de like gjerne score et til. Ballen spilles ut mot Wan-Bissaka, som har blitt kritisert for sine offensive bidrag den siste tiden. Han svarer kritikerne med et perfekt vektet innlegg i retning Marcus Rashford. 22-åringen henger i lufta og nikker ballen elegant i nettet.

TRIOEN PÅ TOPP: Martial, Greenwood og Rashford scoret alle før pause.

Lagene går til pause på stillingen 3-1.

Gnistrende etter pausepraten

Etter hvilen får United-supporterne se det de aller helst vil: Paul Pogba kommer inn.

Verdensstjernen presenterte seg tidlig i omgangen med et skudd fra 20-22 meter. Dessverre går skuddet til siden for mål.

Like etter kommer scoringen, men det er den andre franskmannen på banen som står for den. Etter et svakt tilbakespill mot Dubravka sniker Martial seg frem, overtar ballen og chipper den lekende over Newcastles slovenske sisteskanse. Før det er spilt fem minutter av omgangen har United scoret sitt fjerde.

NUMMER TO: Martial brukte ikke lang tid på å doble målkontoen for dagen.

Pogba, Rashford og Martial har alle store muligheter før timen er spilt og det gnistrer av god angrepsfotball på Old Trafford. Ikke overraskende er mye av spillet innom Pogba.

Med et kvarter igjen på klokka prøver eldstebror Longstaff å gjøre som lillebror, men det vil seg ikke. Det er Manchester United som styrer spillet og gjestene får mindre og mindre ball å leke med.

Hjemmelagets storslåtte spill dabber litt av, men med drøye ti minutter igjen på klokka prøver Harry Maguire seg på et langskudd. Skuddet stoppes av Dubravka, men det er på ingen måte et dårlig forsøk av stopperen som fortsatt venter på sin første scoring i United-trøya.

Det ender med tre poeng på engelsk fotballs store festdag. Manchester United vinner etter å ha ligget under, og Pogba viste igjen hvor viktig han kan bli i siste halvdel av denne sesongen.