Spania kjørte over Luxemburg

David de Gea stod i mål for Spania mot Luxemburg, mens vi fulgte Wayne Rooney i Estland.

På torsdag slo England et svakt San Marino og topper dermed gruppe E med seks poeng. Wayne Rooney noterte seg for én scoring og kom dermed et steg nærmere den berømte målrekorden.

Søndag kveld venter Estland i Tallinn hvor Rooney igjen er eneste United-innslag. Selv sier 28-åringen at forventer sterkere motstand fra et godt organisert Estland, selv om de fleste naturligvis forventer England-seier. I videosnutten nedenfor kan du høre mer av hva Rooney hadde å si før kampen.

Senere i kveld møter Spania Luxemburg på bortebane hvor det slett ikke er umulig at David de Gea får prøve seg etter at Iker Casillas tabbet seg ut i tapet for Slovakia i forrige uke.

Vi følger begge kampene ‘live’ i denne saken utover kvelden, og kommer med karakterbok etter kampslutt.

Estland – England 0-1
Luxemburg – Spania 0-4

LIVE

LUXEMBURG – SPANIA 0-4

SLUTT: Enkel seier for Spania og smultring til De Gea.

88: MÅL! 0-4!! De to innbytterne kombinerer på nydelig vis og Bernat scorer alene med keeper.
82:
Rodrigo kommer inn for målscorer Diego Costa.
70:
Iniesta og Silva får hvile, Bernat og Pedro kommer inn.
69: MÅL! 0-3!!
Endelig sitter den for Diego Costa. Ballen faller ned for føttene hans på fem meter og han banker ballen i mål.
62:
Frustrerende kveld for Diego Costa så langt. Får gult kort.
51:
Iniesta skyter fra 16 meter. Laaaaangt utenfor.
46:
Vi er i gang igjen.

PAUSE: Diego Costa har bommet og bommet, men Spania går til pause med en komfortabel 2-0 ledelse.

43: Gult kort til Luxemburg.
42: MÅL! 0-2!!
Paco Alacer banker ballen i hjørnet etter en 45 graders pasning.
31:
Hvordan bommer du på den Diego Costa? Helt alene med keeper skal han trille ballen i mål, men sleiver og bommer med flere meter. Gjemmer ansiktet i skam.
27: MÅL! 0-1!!
David Silva banker ballen i krysset på halv volley fra 16 meter med yttersiden av venstrefoten. Vakkert!
24:
Der er Diego Costa nære! Prøver å ‘curle’ ballen i lengste fra 16 meter, men keeper redder.
21:
Diego Costa har hatt tre-fire avslutninger, men ingen av dem har satt Luxemburg-keeperen på prøve.
4:
Revansjelystne spanjoler har fosset i angrep de første minuttene. Spørs om ikke Diego Costa skulle hatt et straffespark da han ble felt av keeper, men noe sier meg at det ikke kommer til å bli avgjørende for sluttresultatet. Dette blir tøft for Luxemburg.
1:
Da sparkes Luxemburg-Spania i gang med David de Gea som bakerste mann for spanjolene.

ESTLAND – ENGLAND 0-1

SLUTT: England vinner 1-0 på en dårlig dag takket være et frisparkmål levert av Rooney.

90+3: Rooney bommer alene med keeper.
87:
Gult kort til Wilshere.
84:
Vi nevner at De Gea starter for Spania. Se lagoppstillingen ovenfor!
80:
Lambert inn for Welbeck.
74! MÅL! 0-1!!
Rooney skrur et frispark over muren og i mål. Estland-keeperen er på ballen, men klarer ikke å avverge at den sniker seg inn i nettet. Den trengte England!
65:
Når skal England gire opp? Med én mann mindre forsvarer Estland seg godt, mens England putrer framover på ‘cruise control’.
48: Rødt kort til Estland!
Klavan river ned Delph når England kontrer og får sitt andre gule kort.
46:
Vi er i gang med andre omgang. Estland har gjort et bytte.

PAUSE: 0-0 til pause i Tallinn. Rooney har vært nære ved to anledninger uten at England har ikke skapt all verden.

45+1: Baines får gult kort for en albue.
35:
England nære igjen! Rooney med et flott innlegg som ender hos Welbeck. Han drar av en forsvarer, men skuddet blokkeres.
33:
Rooney prøver seg mot hele Estland-forsvaret på egenhånd, men stoppes av kapteinen.
28:
England med 75% ballinnehav hittil.
17: Nok en gang får Rooney sjansen til å sende England i ledelsen, men spissen bommer totalt når han bare skal bredside ballen i mål.
16: Stors sjanse! En følsom chip fra Wilshere dundres over på hel volley av Rooney.
15: Etter et kvarter har England festet grept. Har mye ball, men skaper i grunn lite.
1: Første avslutning kommer allerede etter 34 sekunder. Estland skyter utenfor stolpen fra noe skrått hold.