Knust av Arsenal

3-0 til hjemmelaget.

I fjor vant United på Emirates til tross for tidvis stor Arsenal-dominans, og David de Gea kan få en stor del av æren for det.

Mye har skjedd siden den gang, og United har fremstått en del bedre, og toppet serien før denne runden. Disse kampene betyr alltid mye, selv om det har roet seg kraftig ned etter at Keane og Vieira forsvant, og det var lov til å håpe på samme effektivitet som i fjor.

Om en overser rivaliseringen var det selvsagt også en viktig kamp i toppen av Premier League. Spesielt for Arsenal var det viktig å vinne for å henge med, men United ville også gjerne ha tilbake førsteplassen før landskamppausen etter Citys storseier lørdag.

Det endte med en drømmedag for Arsenal, som både var bedre og mer effektive enn United, og som gjennom en strålende åpning av kampen bare kunne kontrollere det hele i mesteparten av oppgjøret.

Vi fulgte kampen live nederst i saken.

Arsenal 3-0 (3-0) United

Premier League, 4. okt. 2015
Emirates Stadium, 60.084 tilskuere
Dommer: Anthony Taylor

06. min.: 1-0 Sanchez
07. min.: 2-0 Özil
19. min.: 3-0 Sanchez

Arsenal: Cech; Bellerin, Mertesacker (C), Gabriel, Monreal; Coquelin G, Cazorla; Ramsey, Özil (Oxlade-Chamberlain, 75.), Sanchez (Gibbs, 81.); Walcott (Giroud, 75.)
Uben.innb.: Ospina, Debuchy, Chambers, Campbell

United: De Gea; Young G, Smalling, Blind, Darmian G (Valencia, 46.); Carrick, Schweinsteiger; Mata (Wilson82.), Rooney (C) G, Memphis (Fellaini, 46.); Martial.
Uben.innb.: Romero, Jones, McNair, Schneiderlin

LIVE

SLUTT. Få lyspunkt her, men Martial kan vel nok en gang trekkes frem.

92: Oxlade-Chamberlain spilles gjennom, og lobber ballen over De Gea. Ballen treffer tverrligger.

90: Arsenal går i angrep, og får frispark i innleggsposisjon. Innlegget er ufarlig. Det er lagt til to minutter.

89: Wilson med noen herlige vendinger, før han gir den til Martial. Franskmannen vender nesten bort sin mann også, men mister balansen, og dermed får Arsenal kontroll over situasjonen.

86: Rooney med en dårlig avslutning langt over fra distanse. En viss desperasjon å spore fra spillere som nok har gitt opp poeng for en stund siden.

86: Arsenal kontrer, og får seg en ny god mulighet. Giroud skyter rett på De Gea.

84: United-corner etter brukbart United-angrep. Tas fort, og ender med å bli til en vanlig spillsituasjon der United blir presset inn på egen halvdel igjen.

83: Wilson er muligens noe overivrig, og løper i offside med en gang.

82: BYTTE: James Wilson kommer inn for Mata.

81: Tomålsscorer Sánchez byttes ut. Holder seg til lysken, men er neppe alvorlig. Gibbs kommer inn.

79: Martial viser sitt herlige tempo og driv med ballen når Schweinsteiger sender ham ut i en løpsduell, men han klarer ikke å lure hele Arsenal-forsvaret denne gangen heller.

75: Giroud og Oxlade-Chamberlain erstatter Walcott og Özil.

74: Martials vender rundt med flere Arsenal-spillere i ryggen, men pasningen treffer ikke en medspiller. Viser potensialet sitt titt og ofte, uten at det foreløpig har blitt mål av det.

73: Özil får en lignende sjanse som 2-0-scoringen, og kanskje Arsenals største sjanse hittil i omgangen, men skuddet går rett på De Gea.

71: Mata kommer til avslutning etter at Schweinsteiger kjemper til seg ballen utenfor sekstenmeteren, men bommer på mål.

70: United med OK spill utenfor sekstenmeteren nå, men uten å være i nærheten av å faktisk spille seg gjennom. Vi kjører kampen, om ikke annet, men akkurat det er vel det minste vi kunne forvente nå.

68: Sjanse for United! Carrick slår en god pasning inn i feltet, Mata hopper over, og ballen ender hos Schweinsteiger, som får den litt for langt fremfor seg til at han kan pirke den forbi Cech.

65: Carricks pasningsspill sitter ikke i dag. Slår en del gode pasninger i dag også, selvsagt, men uvanlig mye slurv.

63: Smalling og Fellaini vinner noen offensive dueller, men vi skaper ikke noe av den grunn. Frispark mot Young nå. Han bør passe seg, han har jo gult kort. Denne forseelsen var ikke i nærheten av å få han utvist, men likevel… kortet kommer nok om det blir mange flere slike.

62: Fellaini burde kanskje vært avblåst for hands der. Ender heller med Rooney-skudd og ny corner. Den klareres.

61: Valencia skaffer corner.

61: Martial kjemper seg nesten gjennom halve Arsenal-laget på vei mot mål. Synd det bare var nesten.

60: Arsenal presser United til å gjøre feil mye oftere enn omvendt, dessverre. Walcott jobber hardt på topp for hjemmelaget.

57: United har ballen soleklart mest hittil i denne omgangen. Forhåpentligvis vil det etter hvert hjelpe oss med å skape sjanser også. Nå bare nesten-sjanser.

55: Gult kort på Rooney for å stoppe Özil ulovlig.

54: United kontrer, og Martial skaffer corner. En får følelsen av at det fort blir franskmannen som må skape noe for United her. Fellaini pakkes godt inn på corneren, og Arsenal får klarert Youngs brukbare corner.

53: Özil får to skuddsjanser, og det ender med corner. Den får United klarert.

52: Arsenal-frispark på brukbart hold etter at Carrick feller Ramsey.

51: Smalling bryter strålende, gir ballen til Rooney, som felles av Coquelin. Han får gult kort.

50: Martial går i bakrom med et perfekt timet løp, men klarer ikke å ta ballen ned skikkelig. Kunne blitt veldig farlig om han hadde klart det!

49: Young med et slags raid, og kommer seg også til en brukbar avslutning. Men Cech har god rekkevidde, og har full kontroll på den.

48: Arsenal ligger veldig kompakt, og har nok klare planer om å slå til på kontringer. Men forhåpentligvis er det bare ett av målene det skal bli scoret mål på på Emirates denne søndagen.

47: Rooney ligger mer over på venstresiden nå. Det har fungert før mot Arsenal. Viktig å få Fellaini inne i boksen om vi kommer oss til innlegg.

46: Fellaini starter med å skaffe frispark.

46: Den andre omgangen er i gang.

18.02: Fellaini og Valencia gjør seg klare til å komme på for United. Ut med Memphis og Darmian.

PAUSE. Sola skinner, og så mye mer positivt har vi vel ikke å si om denne førsteomgangen.

45: Det er lagt til to minutter.

44: Uniteds første store sjanse! Martial vender plutselig bort en mann inne i Arsenal-feltet, men Petr Cech gjør seg stor, og stopper avslutningen. Kort tid etterpå blir et Rooney-innlegg litt for dårlig for at Martial skal klare å få styrt den inn.

41: Det ser ut som om det er dobbelt så mange Arsenal-spillere som United-spillere på banen. Kanskje vi bør sjekke!

37: United viser enkelte antydninger innimellom, men er ærlig talt nesten helt ufarlig. Arsenal ser farligere ut hver gang de krysser midtbanen. Vi trenger virkelig en opptur, altså en redusering, før pause.

36: Rooney venter på ball, og lar Gabriel snappe den foran seg, og Walcott spilles gjennom. Er heldigvis i offside.

34: Arsenal går i angrep, og i motsetning til United produserer de sjanser. Kjempesjanse for Ramsey, som fort kunne satt 4-0 for hjemmelaget.

33: Martial presser frem en corner. Snappet nesten ballen fra Mertesacker rett ved mål. Blir ikke noe av.

30: Darmian hindrer Alexis Sánchez, og får kampens andre gule kort. Får for all del håpe at vi unngår røde kort, for da kan dette virkelig bli stygt.

28: Rooney slår innover mot Memphis på bakerste, men innlegget blir for langt, og nederlenderen klarer ikke å hindre innkast.

27: United med bedre spill nå, vi ser mer ut som et Van Gaal-lag igjen, men det tok litt for lang tid. Martial presser frem en corner nå.

25: Noen OK offensive kombinasjoner fra United og Martial nå, før franskmannen misser på en pasning, og Arsenal kontrer. Ender med et Cazorla-skudd, men heldigvis er ikke skuddet godt nok.

22: Ashley Young stopper en Arsenal-kontring, og får kampens første gule kort.

20: 3-0! Alexis Sanchez med et vidunderlig mål! Krangler seg forbi Darmian, og banker ballen opp i vinkelen. Dette blir vanskeligere og vanskeligere.

17: Om dette blir sluttresultatet så er vel for øvrig Arsenal foran United på alfabetisk rekkefølge, om hoderegningen min stemmer.

15: En del dårlige United-pasninger nå. Ikke hovedproblemet i starten, men vi må få opp presisjonen om vi skal ha håp om poeng her.

12: Arsenal farlig frempå igjen, men heldigvis leser Daley Blind spillet godt der.

10: Plutselig handler dette om å redde poeng. Det voldsomme Arsenal-kjøret har stoppet litt nå, naturlig nok, men Arsenal har kampen i sitt spor. Dette blir ikke lett nå. United planla å være gode i omstillingsfasen, men man nok ikke bare satse på kontringer med dette utgangspunktet.

7: MÅL! 2-0! Arsenal rundspiller United. Özil scorer etter et herlig Arsenal-angrep. Får ballen av Walcott, som United ikke klarte å henge med, og tyskeren ruller ballen inn i hjørnet. Fryktelig start for United-forsvaret. Og resten av laget.

6: MÅL! Arsenal tar ledelsen 1-0. Alexis Sanchez flikker ballen inn i nettet med hælen fra Özil-fremspill etter at Arsenal vant en rekke dueller ved Uniteds straffefelt.

4: Gabriel og Schweinsteiger holdt i hverandre på den ene corneren, med Schweinsteiger som verstingen. Kunne blitt straffespark.

3: Arsenal-corneren er ikke all verden, men de vinner duellene her i startfasen, og presser til slutt frem nok en dødball. Skummelt når de har svære Per Mertesacker inne i feltet. Fyren er jo en vandrende lyktestolpe. Heldigvis går det fint igjen, men Arsenal har startet klart best.

2: De Gea bokser unna det nokså farlige frisparket. United får klarert, men det ender til slutt med at Rooney må gi Arsenal en corner.

2: Arsenal farlig fremme med en gang, og det ender med at Arsenal får frispark i god innleggsposisjon.

1: Van Gaal ville ikke røpe hvem som skulle spille venstreback, og hvem som skulle spille på høyre. Det viser seg at Young spiller på venstre.

1: Kampen er i gang!