malyc

United enkelt videre – se målene her

Se nederst for live-dekning.

Det er over 10 år siden United sist vant prestisjetunge FA Youth Cup, turneringen United vant de fem første gangene den ble spilt, med Busby Babes tilbake på 50-tallet.

Men kanskje kan årets utgave fikse det.

De er allerede videre til knockout-spillet i UEFA Youth League, og mandag kveld spilte deg seg i alle fall enkelt videre til 4. runde av FA Youth Cup etter en 4-2-seier hjemme på Old Trafford mot Scunthorpe.

Det ble stort sett spill mot ett mål. United var klart best gjennom samtlige 90 minutter, men lot egentlig Scunthorpe score begge gangene de kom seg inn i Uniteds 16-meter. Dermed ble det bittelitt mer spennende enn noen kanskje kunne tenke seg.

Et mer passende resultat, kampen sett under ett, ville nok vært 6-1 eller 7-1.

Sam Mather ga United-gutta ledelsen 1-0, etter forarbeid av Charlie McNeill og Alejandro Garnacho.

Garnacho satte så 2-0 på akrobatisk vis, etter flott forarbeid av Isak Hansen-Aarøen og McNeill (igjen). Dermed hadde han tidlig både målgivende og mål.

Scunthorpe reduserte før pause, men i løpet av sju minutter etter pause var det egentlig game over.

Først gjorde Maxi Oydele 3-1, etter en flott gjenvinning og et hardt skudd like utenfor bortelagets 16-meter.

Så kunne McNeill selv sette 4-1, etter en ball i bakrom av Kobbie Mainoo og et samspill med Mather på kanten av 16-meteren.

De fleste United-spillerne leverte bra, men sentrallinja med Mainoo, Oyedele og Hansen-Aarøen styrte mye. Foran var spesielt Garancho og McNeill konstante uromoment.

United møter Reading borte i neste runde, noe som blir en oppgradering av motstander. Reading spiller nemlig til daglig i Premier League South, altså på samme nivå som United bare i puljen i sør.

Kanskje stiller United da med et enda sterkere lag.

United kan kun spille med spillere som var mellom 15 og 18 år 31. august 2021, men det betyr at spillere som for eksempel Shola Shoretire, Alvaro Fernandez, Charlie Savage, Zidane Iqbal, Joe Hugill og Björn Hardley kan være med hvis United ønsker det. Hannibal Mejbri er også innenfor den aldersgruppa, hvis det skulle være aktuelt.

Her kan du se alle resultater, referat og terminliste for U18- og U23-laget.

U18: Man. United 4-2 Scunthorpe

Old Trafford, FA Youth Cup 3. runde

MÅL: 1-0 Mather (Garnacho, 13), 2-0 Garnacho (McNeill, 26), 2-1 Lewis (38), 3-1 Oyedele (48), 4-1 McNeill (Mather, 52), 4-2 Robertson (63)

G Murray (62), Gore (90+3)

UNITED: Radek Vitek – Marc Jurado, Tyler Fredricson, Louis Jackson, Sam Murray – Maxi Oyedele (Dan Gore 67), Kobbie Mainoo – Sam Mather, Isak Hansen-Aarøen, Alejandro Garnacho (Ethan Ennis 76) – Charlie McNeill (Manni Norkett 82)

Ubenyttede innbyttere: Willy Kambwala, Tom Wooster, Logan Pye, Harrison Parker

Vi oppdaterer med de viktigste hendelsene.

90+4: SLUTT: United enkelt videre i en underholdende 3. rundekamp. Reading borte i neste runde.

90+3: GULT KORT: Dan Gore mistet ballen, Scunthorpe-fansen jublet og han la på løp etter bortespilleren og meide ham ned – bare et halvt sekund for sent. Soleklart gult kort. Det har vært litt temperatur i kampen.

89: SJANSE: Jurado med et flott innlegg til en umarkert Norkett i feltet, men headingen hans rett på keeper.

78: SJANSE: Dan Gore spilt gjennom på venstresiden. Avslutter, men keeper får blokkert den til corner.

67: SJANSE: Jurado til Hansen-Aarøen i feltet. Han dempet, fikk kontroll, er hardt presset, og avslutningen i god posisjon ble blokkert.

63 4-2. Redusering ut av intet. Frispark etter det gule kortet. Tre entouch-pasninger og avslutning i mål fra rett foran mål. Flott mål (for de som liker dødball-rutiner eller Scunthorpe).

62: GULT: Sam Murray. For sent ute med en kroppstakling.

61: Det er bare United her nå. Spørsmålet er mest hvor lenge United gidder og dermed også hvor mange mål de klarer å score.

52: 4-1. Charlie McNeill. Ball i bakrom fra Mainoo, McNeill i mistenkt offside, dommeren sier at det er greit, keeper langt ute, ballen havner hos Mather og han sentrer kort til McNeill som scorer i tomt bur fra 15-16 meter. GULT KORT: McNeill får gult kort for å feire foran Scunthorpe-fansen.

48: 3-1 Maxi Oyedele. Innlegg fra venstre heades ut på 20 meter av Scunthorpe-forsvaret. En bortespiller har kontroll, men nøler og aggressive Oyedele snapper ballen og dunker den i hjørnet fra 17-18 meter.

46: 2. omgang er i gang (21.05)

45+3: Pause. United klart best, men med Scunthorpe-mål den ene gangen de virkelig var i angrep så er dette hakket mer spennende enn det burde vært.

45+2: NESTEN. Hansen-Aarøen spiller gjennom McNeill, kunne kommet alene med keeper, men men dårlig mottak og ballen utover sidelinjen.

45+1: GIGANTSJANSE: McNeill sklir forbi siste forsvarer og er alene med keeper. Keeper redder, returen rett i beina til Garnacho, men han fikk ikke stokket beina og ballen havnet utenfor.

38: 2-1 Lewis. Scunthorpe for første gang i Uniteds felt, og det ender med en kanonade x 3 mot Vitek og til slutt bankes ballen hardt i feltet.

35: STOR UNITED-SJANSE: United med kort cornertrekk. Corneren spilles kort, legges inn til McNeill på første stolpe. McNeill finter en vending ut i feltet, men går motsatt vei og skyter via keeper i stolpen og ut.

26: 2-0 Alejandro Garnacho. Hansen-Aarøen med ballen sentralt, flott i bakrom til McNeill som la tversover på et touch – og der satte Garnacho 2-0 på akrobatisk vis, etter at han dempet ballen for seg selv med førstetouch og satte 2-0 på hel volley etter det.

24: Maxi Oyedele dribler flere spillere med enkle kroppsfinter, men mister kontrollen på vei inn i bortelagets 16-meter.

18: SJANSE: Garnacho nær ved å øke ledelsen etter et innlegg gjennom feltet fra høyrekanten. Det er power play for United.

13: MÅL: Sam Mather 1-0. McNeill i duell med keeper, ballen triller løst, plukkes opp av Garnacho som legger inn foran mål og der kan Mather dytte ballen i tomt bur. Scunthorpes keeper mener han burde hatt frispark i duellen med McNeill først.

12: NESTEN: Hansen-Aarøen til McNeill til Garnacho som skaffer seg litt rom på 17 meter, men skyter utenfor med bare keeper foran seg.

11: United har tatt kontroll over ballen, og dominerer nå begivenhetene. Scunthorpe håper på en kontring.

7: Fredricson header ufarlig utenfor på et frispark fra venstresiden.

5: Scunthorpe har med seg noen følger til Old Trafford som roper høyt hver gang laget har ball og løper mot United-målet.

4: McNeill med en første skuddsjanse, men avslutningen fra 18 meter blokkert.

1: Kampen er i gang. Det regner heftig. (20.00)