Slåsskamp, to røde kort og klart tap

Samtidig som Uniteds Europa League-trekning gikk av stabelen fredag så spilte U23-laget bortekamp mot Tottenham.

Det ble en ganske vill affære.

Dommeren bestemte seg tidlig for å følge sine helt egne regler. Det innebar blant annet å dømme klart mest hjemmelagets vei og overse noen ville taklinger på United-gutta, noe som så ut til å frustrere United-spillerne.

Når de i tillegg ikke fant sitt eget toppnivå så ble det en elendig ettermiddag for United.

Før avspark var det imidlertid positivt nytt. Hannibal Mejbri var omsider tilbake på laget igjen etter sin skade, men det var et ungt U23-lag som reiste til London. Hele ti av de 18 spillerne i troppen var U18-spillere.

På banen var det imidlertid mindre å glede seg over.

United – med nevnte Mejbri, Shola Shoretire og spydspiss Joe Hugill slet lenge med å skape noe, og midtveis i 1. omgang gikk det galt motsatt vei.

Mark Helm måtte gjøre en jobb i en uvant rolle som høyreback i denne kampen, og felte en av hjemmelagets spillere. Fra 11-meteren gjorde Tottenham-kapteinen ingen feil.

Hugill og Ethan Galbraith hadde sjanser til å utlikne, mens hjemmelaget også slapp unna med en vill takling på 17 år gamle Shoretire.

Midtveis i 2. omgang økte hjemmelaget til 2-0, og da var irritasjonen og frustrasjonen så stor at man som tv-seer nesten bare ventet på at det skulle eksplodere.

Noen sekunder etter 2-0 så skjedde også det.

Ethan Galbraith ble tatt sent, tok igjen mot Tottenham-spilleren og Mejbri og et tosifret antall spillere barket sammen midt på banen.

Det tok 20-30 sekunder før det hele løste seg opp, og da ble Galbraith vist av banen – Uniteds andre røde kort denne uka etter at Will Fish så rødt tidlig i 0-0-kampen mot Brighton mandag.

Den hjemmevennlige dommeren lot utrolig nok Tottenham-spillerne slippe unna med å dra Mejbri i håret, men et lite kvarter senere måtte også dommeren gi United noe. Da en Tottenham-spiller tok nakkegrep på Mejbri som var på vei ut for å ta et innkast ble det nemlig et direkte rødt kort til hjemmelaget.

Det hjalp imidlertid lite for resultatet, hjemmelaget økte i stedet til 3-0 mot slutten, på det som ble en skuffende dag for United-spillerne.

De må imidlertid lære seg at de ikke kan la dommeren frustrere dem så mye som det gjorde i denne kampen.

Trøsten får være at det er sjelden de må forholde seg til en såpass svak pipeblåser.

Nå er det tre uker til neste U23-kamp, mot West Ham 9. april.

Her kan du se alle kamper, resultater og kampreferat for U23-laget.

U23: Spurs 3-0 Man. United

Premier League 2
Hotspur Way

Mål: 1-0 Bowden (str, 27), 2-0 Lavinier (64), 3-0 Etete (85)

United: Matej Kovar – Mark Helm G, Max Taylor, Alvaro Fernandez G, Reece Devine (Martin Svidersky 86) –  Ethan Galbraith RI, Charlie McCann – Dillon Hoogewerf (Noam Emeran 64), Shola Shoretire, Hannibal Mejbri G – Joe Hugill
Ubenyttede innbyttere: Dermot Mee, Omari Forson, Charlie Savage,

1: Kampen er i gang. (startet 13.03)

27: 1-0. Mark Helm lager straffe fra sin noe uvante høyreback-rolle, og Tottenham scorer sikkert fra 11-meteren.

45+3: Pause. Tottenham leder. United har ikke vært spesielt gode, selv om de hadde en noe bedre periode like før pause. La oss håpe at gutta viser seg frem fra starten i 2. omgang.

64: 2-0: Skudd fra 26 meter, forandret retning i Davine, lurte dermed Kovar og 2-0.

65: Slåsskamp på banen. Mejbri og noen Tottenham-spillere i regelrett slåsskamp midt på banen. En haug med spillere barket sammen og hang på hverandre i godt over 20 sekunder før det endte. Det begynte med at Ethan Galbraith ble tatt for sent, og tok igjen. Mejbri og Spurs-spillerne var ikke sene til å bli med.

67: Rødt kort til Ethan Galbraith for slåsskampen. Gult til Mejbri og to Tottenham-spillere. Rødt kort til Uniteds U23-gutter for andre kamp på rad. Helt vanvittig at Spurs-spillerne ikke ble utvist for å ha dratt Mejbri i håret. Den ene Spurs-spilleren som gjorde det hadde også gult kort allerede.

79: Rødt kort til Tottenhams George Marsh – som skulle vært utvist tidligere. Mejbri skulle ta innkast, men han tar tak rundt franskmannens hals og legger ham i bakken. Helt håpløst.

85: 3-0. United stopper et løp på 16-meteren, men ballen havner hos en annen Spurs-spiller som dunket den inn med et meget bra skudd.

90+6: Kampen er slutt.