– Martial har trent bra. Jesse og Ander i full trening

Manageren snakket før lørdagens kamp mot Wolverhampton.

Lørdag kveld klokka 20.55 smeller det i Wolverhampton, når United kommer på besøk til kvartfinalen i FA-cupen.

Fredag formiddag snakket Ole Gunnar Solskjær om kampen med pressen, og da ga han et håp om at Ander Herrera og Jesse Lingard kan være tilbake – og at Romelu Lukaku kanskje likevel spiller.

De andre kvartfinalene er forresten som følger: Watford – Crystal Palace, Swansea – Man. City og Millwall – Brighton.

Dette sa Solskjær fredag:

Solskjær rett før pressekonferansen til MUTV:
– Vi får fortsatt tilbake spillere. Jesse og Ander, de har trent. Rom(elu Lukaku) har en sår fot, så vil kommer til å sjekke ham fredag morgen om han er aktuell. Mason har vært syk denne uka, så han har ikke fått trent. Vi får se om han kanskje er med oss fredag.

– Phil Jones er tilbake, så vi blir sterkere.

Uttalelsen om Lukaku kom altså etter at det torsdag ble spekulert i at han kom til å gå glipp av Wolves-kampen.

Litt senere fredag sa imidlertid Belgia-sjef Roberto Martinez at Lukaku ikke kommer til å spille mot Wolverhampton.

Dette sa han på selve pressekonferansen:

Er følelsen her at dere kan vinne hele turneringen?

– Definitivt. Vi er glade for at vi er videre i Champions League. Det er så mange gode lag igjen. Så får vi se hvem vi møter i kvartfinalen. Nå har det vært noen deilige og rolige dager hvor vi har sett på andre kamper i turneringen.

Vil du helst unngå engelske lag?

– Jeg bryr meg ikke så mye om hvem vi trekker da vi uansett må slå alle for å gå helt til topps.

VI VAR IKKE «SHIT»: Solskjær fikk latter fra de fremmøtte da han ikke la noe imellom om Arsenal-kampen, men kikket nærmest unnskyldende over på pressesjef Karen Shotbolt etter at han brukte ordet «shit».

Noe nytt om skadene?

– Lukaku sjekkes i dag, han har hatt en sår fot denne uka. Så får vi se. Phil Jones er tilbake. Anthony har trent bra denne uka. Jesse og Ander har også trent. Så får vi ta en avgjørelse i morgen lørdag om hvem som er kampklare.

Les også: Litt senere fredag sa imidlertid Belgia-sjef Roberto Martinez at Lukaku ikke kommer til å spille mot Wolverhampton.

Seks engelske lag er videre i Europa…hva sier det om Premier League?

– Det er et kompliment for Premier League. Det sier en del om kvaliteten, og det er ikke slik at noen av oss heller har hatt enkle motstandere.

Wolves har tatt poeng fra alle topplagene i Premier League. Hva sier du om dem?

– Wolverhampton, de imponerte forrige sesong. De overbeviste i Championship. De hadde en klar plan. De fikk tak i spillere fra høyere nivå enn Championship, og nå 7. plass. De tror på sin måte å spille fotball. De forsvarte seg fantastisk mot Chelsea forrige uke. Hjemme så forsøker de også å styre kampene. De er et veldig godt pasningslag.

Hvordan vurderer du dine tre måneder her?

– Vi har gjort det bra (de siste tre mnd). Vi har en sjanse til topp-4 og videre i cupene. Vi har hatt en bra rekke med kamper. Nå blir det tettere, og i åpril og mai handler det om å vinne trofeer og å bruke troppen rett. Det er april og mai som avgjør.

SÀNCHEZ TILBAKE SØNDAG: Men det vil fortsatt ta noen uker før han er tilbake, sier Solskjær.

 

Du kom inn midtveis i sesongen. Føler du at du er foran skjema?

– Jeg hadde ikke et klart skjema, men jeg hadde en plan om hva jeg ønsket å få til frem til mai. stil, humør, resultater, alt har fungert bra. Men av og til er fotballen sånn at du får noen på trynet, så jeg ser egentlig alltid bare frem til den neste kampen. Kommer vi til semifinalen i cupen så blir det kanskje et par dager hjemme.

Det er blitt spekulert i at Alexis Sánchez ikke er med i planene her videre?

– Sánchez returnerer hit søndag. Han har ikke trent på gress enda, han har vært i Barcelona hos sine folk der, men han er noen uker unna å returnere. Jeg håper at han er tilbake rundt Everton, City, Chelsea.

Føler du deg sikker på at United får se det beste fra ham?

– Jeg håper det. Man vet aldri, men jeg er sikker på at han gjør alt han kan. Han har så stor vilje til å lykkes.

Hva har du lært fra tapet mot Arsenal?

– Man måles på resultater, men vi var gode mot Arsenal. Vi har spilt mye dårligere og vunnet før. Det er det rare i fotballen. Som trener må man se på prestasjonen. Noen ganger ser man at det var en god prestasjon, men vi fikk ikke det vi fortjente. Noen ganger sier man at det var en dårlig prestasjon, men vi vant. Da er man fornøyd. Så det er rart. Så Arsenal: Veldig skuffende resultat, det gjorde vondt, men vi kan ikke si at vi var «shit» – sorry (ler og kikker på presseansvarlig) – men vi var ikke det.

(stor latter blant de fremmøtte)

Hva tenker du om landslagspausen?

– Landslagspausen er ikke bra…

Hva vil du gjøre da?

– Jeg skal nok ha noen dager hjemme eller med familien. Det blir bra. Spillerne som har vært skadd må trene hardt, og de andre skal spille for landslaget.

Paul Scholes ga seg…

– Paul Scholes har nok sine grunner for at han ga seg, men du får spørre ham. Han er invitert hit hvis han vil ta en prat om det. Jeg har tekstet med ham.

Og det var det.

Den sperrede delen av pressekonferansen offentliggjøres klokka 23.30 skandinavisk tid fredag.