Noe Hawaii, men også positiver

United slapp så vidt unna nok en nesestyver i Japan.

Redningen kom i form av innbytter Wilfried Zaha, som på overtid satte inn 2-2-målet som ga United uavgjort mot Cerezo Osaka. Nykommeren sto på rett sted da pasningen kom fra Anderson, og satte ballen enkelt i det tomme buret. Dermed forhindret han et tredje nederlag i den fjerde og nest siste treningskampen på sommerturnéen i Asia/Australia.
Også Shinji Kagawa tegnet seg på scoringslisten i møte med gamle og nye fans på Nagai Sadion. Etter først å ha brent et straffespark, fikk han sjansen igjen like etter, og da feilet han ikke.

Det endte altså med fire scoringer i den glovarme heten i Osaka. Men det kunne blitt mange flere, både den ene og den andre veien. Særlig første omgang ble underholdende, med mye bra spill fra begge lag. Utover i 2. omgang ble det derimot mer og mer åpenbart at varmen hadde krevd sitt. Dette førte blant annet til at Moyes valgte å foreta et kvadruppelbytte etter 79 minutter. Ialt ga han spilletid til 18 mann i løpet av oppgjøret..

God åpning

United åpnet meget positivt, og var svært nære å ta ledelsen allerede etter 50 sekunders spill. Robin van Persie burde ha funnet nettmaskene  etter Shinji Kagawas strålende gjennomspill, men keeper var med på notene og gjorde en god redning.

Dette var ikke eneste gang at RvP/Kagawa-kombinasjonen var nære ved å gi resultater. De to så nemlig ut til å ha benyttet sommeren til å utvikle et telepatisk samarbeide det skal bli uhyre spennende å følge videre.

I lilkhet med Van Persie burde nok også Kagawa ha klart å overliste Cerezos gode keeper før han faktisk gjorde det. Fem minutter før pause fikk han en eventyrlig mulighet etter at Danny Welbeck først hadde klinket ballen i stolperoten. Van Persie plukket opp returen og fôret sin japanske lagkamerat, men avslutningen gikk himmelhøyt over. En scoring der, og utlikningen ville ha vært et faktum. Få minutter tidligere hadde nemlig Kenyu Sagimoto gitt Kagawas gamle klubb ledelsen. Det skjedde etter en gigantisk blunder av Chris Smalling, Rio Ferdinands midtstoppermakker. Han serverte ballen til sin japanske motspiller, som enkelt satte ballen forbi en sjanseløs Lindegaard.

Straffebom – og scoring!

Syv minutter ut i 2. omgang fikk Kagawa en ny sjanse til å utlikne hjemmelagets ledelse da dommeren pekte på straffemerket. Det skjedde etter at Ashley Young først hadde satt fart, tråklet seg inn i Cerezo-feltet og ble tatt. Forseelsen var udiskutabel; like udiskutabel som hvem som skulle bli eksekutør fra 11-meteren. Det kunne ikke bli noen andre enn Kagawa. Men idet alle forberedte seg på jubelbrølet fra de knapt 45.000 på tribunene, ble 24-åringens forsøk avverget av en for dagen meget god Cerezo-keeper. Han var kjapt borte ved stolpen og avverget sin landsmanns forsøk.

Skuffelsen over den svidde muligheten lettet imidlertid like etter. Kagawa fikk nemlig sin hevn da han knapt to minutter etter bommen vendte opp i feltet og satte ballen mellom beina på mannen som nettopp hadde stoppet ham. Dermed sto lagene likt.

Perlescoring

Stillingen sto seg imidlertid ikke mer enn i knappe ti miutter før Cerezo var tilbake i føringen. Det skjedde attpå til etter en perle av en scoring. Det 18 år gamle stortalentet Takumi Minamino fikk kjempetreff, og ballen suste i mål helt oppe i krysset. Som ved scoring nummer én, var Anders Lindegaard igjen sjanseløs.
Nå var hjemmelaget kommet i siget. Like etter prøvde en av Minaminos lagkamerater å kopiere kunstscoringen, og hadde det ikke vært for fingertuppene til Uniteds danske sisteskanse, ville det nå stått 3-1.

Friske innhopp

Kampen gikk etter hvert inn i en mye roligere periode. United benyttet dermed anledningen til å bytte ut fire mann i en håndvending, og dermed ble det igjen mer fart over sakene. Wilfried Zaha utfordret i kjent stil på høyrekanten, og Jesse Lingard kom svært nære sin fjerde scoring på turnéen. Adnan Januzaj var like positiv som vi har lært ham å kjenne de siste ukene, og det var han som på ypperlig vis ga Anderson muligheten til å sørge for assist til Zaha idet kampen var i ferd med å ebbe ut.

Cerezo Osaka 2-2 Manchester United

Sted: Nagia Stadion, Osaka
Tid: Fredag 26. juli kl. 12.00 (skandinavisk tid)
Turnering: Yanmar Premier Cup
Tilskuere: 44.856

33. min.: 1-0 Sugimoto
54. min.: 1-1 Kagawa
63. min.: 2-1 Minamino
90+1 min.: 2-2 Zaha

United: Lindegaard, Rafael  (Fabio, 79.), Smalling, Rio, Büttner (Evra, 79.), Young (Lingard, 79.), Giggs (Cleverley, 79.), Jones (Anderson, 46.), Kagawa (Zaha, 58.), Welbeck, RvP (Januzaj, 69.)

Uben.innb.: De Gea, Amos, Keane, Carrick