Kiko Macheda sikret poeng på overtid, og Nick Powell er tilbake.

Midtukefri igjen for United, men flere av våre Englands-baserte lånesoldater har vært i aksjon.

Tirsdag 11. mars

Brighton & Hove Albion 2-0 Queens Park Rangers

Jesse Lingard startet for hjemmelaget, Will Keane startet for bortelaget. Her kunne vi håpe på mål, men dessverre kom de ikke fra de to United-spillerne, som begge likevel gjorde nok til at de fikk fullføre kampen.

Keane var nærmest mål av United-spillerne, med noen brukbare avslutninger som gjorde at ex-red Tomasz Kuszczak måtte i aksjon. Lingard fikk et gult kort. Men selv om Keane var nærmest mål var det Lingard som vant «United-duellen», siden hans lagkamerater ordnet to mål. Brighton er med i kampen om play-off for fullt, mens Keanes QPR nok må nøye seg med det samme om ikke Burnley sprekker mot slutten av sesongen.

Doncaster Rovers 2-1 Watford

Sam Johnstone startet som vanlig i mål for Doncaster, som er midt inni en knallhard kamp mot nedrykk. Doncaster spilte mesteparten av kampen mot ti mann, siden Watford fikk en mann utvist i det 19. minutt, og noen få minutt etterpå tok også Donny ledelsen. Det stod 1-0 til pause, blant annet takket være en briljant redning  (klubbens egne ord) av Johnstone. Men Johnstone var også heldig, for Watford skulle nok hatt et straffespark etter at målvakten stoppet Troy Deeney – og kanskje hadde han blitt utvist også?

Watford utlignet i andreomgangen uten at det var Johnstones feil, men på overtid avgjorde hjemmelaget. Johnstone og Doncaster med en svært viktig trepoenger.

Sam Johnstone
GOD OG HELDIG: Briljant redning, men kunne også laget straffespark.

Yeovil Town 0-1 Ipswich Town

Yeovil er involvert i bunnkampen sammen med (blant annet) Johnstones Doncaster, og Tom Lawrence startet igjen for Glovers da Mick McCarthys Ipswich kom på besøk til Huish Park.

Ipswich skulle vise seg å bli for sterke for Yeovil, men Lawrence var i det minste en av spillerne som fremstod som en trussel for Ipswich-forsvaret, spesielt i starten av kampen.

Accrington Stanley 0-0 Hartlepool United

Jack Barmby hadde scoret i to kamper på rad før denne, og kan bli en viktig mann for Pools i sesonginnspurten om de skal klare å sikre seg den siste plassen i play-off. Barmby fikk ikke noe mål denne gangen, men fikk derimot et tidlig et gult kort. Han hadde noen skuddforsøk, men ballen ville ikke i mål på Crown Ground denne tirsdagskvelden.

Barmby ble byttet ut med fem minutter igjen på kampuret.

Onsdag 12. mars

Birmingham City 3-3 Burnley

Tyler Blackett startet for Birmingham etter å ha vært ute av laget, mens Federico Macheda var benket da tabelltoer Burnley kom på besøk til St. Andrews. Burnley ledet 1-0 til pause, men Blackett blir ikke gitt skylden for målet, det ser ut som om ex-red Jonathan Spector var den i Birmingham-forsvaret som i størst grad vil være irritert på seg selv etter det målet.

Burnley så ut til å ha kontroll, og hva er fornuftig å gjøre da? Jo, å sette inn Macheda for å skape litt uorden. Han kom inn etter en time, og noen få minutter senere satte han inn 1-1 fra kort hold, med det som skal ha vært hans første touch på ballen. Dette ble starten på noen rare minutter, for først gikk Burnley opp i 2-1 igjen (ingen av de røde utpekt som syndebukker der), før Huws utlignet for Birmingham igjen med et vakkert skudd.

Men dette Burnley-laget gir seg ikke så lett, og Sam Vokes sendte Burnley i føringen igjen med få minutter igjen. Men alle vet jo at Kiko Macheda elsker overtidsmål, så det var kanskje ikke helt uventet da italieneren utlignet fire minutt på overtid. Et viktig poeng for Birmingham, som risikerer å havne i nedrykksstrid.

Blackett spilte hele kampen.

Blackburn Rovers 0-1 Bournemouth

Michael Keane gjorde en respektabel jobb i sin Blackburn-debut mot Burnley, og var ikke skyld i Blackburns første tap mot erkerivalen på 35 år. Han fikk fornyet tillit fra start mot Bournemouth, men Blackburn havnet under i det 67. minutt etter et Lewis Grabban-mål.

Midtstopperkollega Hanley ble byttet ut da Blackburn prøvde å snu kampen med et litt offensivt bytte, mens Keane fikk spille hele kampen. 0-1 ble sluttresultatet, og play-off virker usannsynlig for Blackburn nå.

Wigan Athletic 1-0 Sheffield Wednesday

Nick Powell har vært ute med skade en stund nå, men var endelig tilbake da Sheffield Wednesday gjestet DW Stadium. Riktignok bare på benken, men i det 53. minutt kom han innpå, og gikk inn i en slags tierrolle – som er der han har spilt mest for Wigan. Stillingen var på det tidspunktet 0-0, og ved kampslutt var det 1-0. Likevel skal vi være forsiktige med å gi Powell æren for det, siden det var en straffescoring av Jordi Gomez etter at James Perch ble felt.

Det var uansett hyggelig at Powell var tilbake, og Wigan tok et nytt langt steg mot å få play-off på slutten av sesongen.

nickpowellrubin (650 x 358)
TILBAKE: Nick Powell, her omringet av Rubin Kazan-spillere i en Europa League-kamp i høst.

Sheffield United 1-0 Carlisle United

Carlisle var outsider i bortekampen mot FA-cupsemifinalist Sheffield United, og det skulle også å vise seg å bli svært vanskelig. Sam Byrne hadde ballen i nettet i førsteomgangen, men ble avblåst for offside, og det var Sheffield United som ledet til pause etter scoring av Jose Baxter.

Byrne ble byttet ut i det 72. minutt, uten at det hjalp Carlisle poengmessig her. Det ble tap, og det blir en beintøff kamp mot nedrykk.

Charni Ekangamene spilte for Uniteds reservelag mandag (som spillere på såkalt «nødlån» kan), og var som ventet ikke med her.