Lingard sikret seieren

Jesse Lingard fant veien til nettmaskene, og samtlige av Uniteds utlånte på fotballøya var i aksjon.

Manchester United hadde flere karer involvert nedover i ligasystemet tirsdag kveld. Les hvordan det gikk her.

Derby 2 – 0 Charlton

Middelhavsfareren Charlton sto med to seiere på rad før oppgjøret mot Steve McClarens høytflyvende gutter, uten at det var til stor hjelp på Pride Park. Vertene tok ledelsen ved Jeffrey Hendrick før ti minutter var spilt, hvorpå vår mann Jesse Lingard ble spilt gjennom av Tom Ince noen minutter senere, og var kald som fisken da han fikk sitt første mål i den hvite trøya. Ting begynner med andre ord å klaffe for 22-åringen, som sto bak denne imponerende assisten forrige uke. Lingard ble tatt av 69 minutter ut i kampen, som til slutt endte 2-0.

Derby er ubeseiret på sine syv siste ligakamper, og ligger an til direkte opprykk fra Championship, to poeng foran tabelltoer Middlesbrough og fem poeng over play-off.

Middlesbrough 1 – 0 Bolton

Og det var nettopp Middlesbrough som var motstanderen til Bolton tirsdag kveld. Saidy Janko var med fra start, sammen med Ben Amos, som kom inn for den skadede førstekeeperen Andy Lonergan i helgen.

Få hadde nok forventet at Bolton skulle yte motstand på Riverside, og hjemmelaget var best i første omgang, hvor Albert Adomah gav dem en oppskriftsmessig ledelse. I andre omgang var det imidlertid klubben fra Stor-Manchester som førte an, uten at de var i stand til å omsette noen av sjansene sine til mål. Janko ble erstattet av den notoriske målscoreren Adam le Fondre i det 83. minutt.

– I dag spilte vi en av de verste kampene under min ledelse, men vi vant, sa Boro-manager Aitor Karanka etter kampslutt.

Tapet dytter Bolton ned til 19. plass, bare seks poeng over nedrykksstreken.

Millwall 1 – 3 Sheffield Wednesday

Ian Holloway måtte tåle sanger om hans sparking fra Millwall-supporterne, da Sheffield Wednesday besøkte The Den. Hans gutter slapp inn hele tre mål, før Diego Fabbrini satt inn et trøstemål helt på tampen. Dessverre var ikke Will Keanes navn på scoringslisten, men George på Twitter later til å være imponert over 22-åringen.

Uansett klatrer Sheffield Wednesday til 11. plass på tabellen, milevis unna både opprykk og nedrykk.

Brentford 4 – 0 Blackpool

Lidelsen vil ingen ende ta for Blackpool, som gjestet up-and-coming Brentford tirsdag kveld. Arsenals leiesoldat Jon Toral scoret hat-trick da Blackpool, redusert til ti mann før hvilen, ble gjort til hakkemat på Griffin Park. Tabelljumboen tapte skuddstatistikken 42-2, og selv om lite vites om innsatsen til Joe Rothwell, kan det neppe ha vært noe annet enn en blytung dag på jobben.

Preston North End 1 – 0 Walsall

Sam Johnstone voktet buret, og valgte å holde det rent, da Preston sikret en viktig trepoenger mot Walsall på Deepdale. Målvakten hadde stort sett lite å gjøre, men gjorde en solid redning mot slutten, da Walsall var farlig frampå på en corner.

Preston ligger tre poeng bak tabelltoer MK Dons (og direkte opprykk til Championship), med én kamp til gode.

Scunthorpe 0 – 1 Barnsley

Ben Pearson spilte samfulle 90 minutter da Barnsley unngikk sitt åttende strake bortetap, til tross for å ha spilt med ti mann i over en halvtime. Josh Scowen scoret kampens eneste mål, og deretter handlet alt om å ligge dypt og ri seieren i land. Pearson, på sin side, pådro seg et gult kort og var ifølge Barnsley-tilhenger Tom Spencer «#immense».

Fra Barnsleys 16. plass og opp til play-off (3-6. plass) skiller det kun fire poeng, mens det interessant nok er hele åtte poeng ned til nedrykksplasserte Coventry på den særs jevne League One-tabellen.