Lingard hylles, men tvil rundt DDG

Jesse Lingard får gode skussmål etter torsdagens Wembley-opptreden. Samtidig diskuteres David De Gea i Spania.

Marcus Rashford måtte nøye seg med elleve minutter som innbytter, mens Lingard startet og fikk hardt tiltrengt og verdifull matching da England beseiret USA 3-0 i en vennskapskamp på Wembley torsdag kveld.

25-åringen viste seg så avgjort tilliten verdig og var blant banens beste aktører inntil han etter 57 minutter ble erstattet av ex-Red Wayne Rooney.

Høydepunktet fra Lingard denne kvelden var naturligvis scoringen som sendte England i ledelsen etter 25 minutter. Han mottok ballen på kanten av 16-meteren, tok én touch inn i feltet og skrudde lærkulen rundt nærmeste forsvarer. I neste øyeblikk ballen inn i bortre kryss, uten sjanse for amerikanernes keeper, Brad Guzan. Av The Mirror ble prestasjonen kommentert slik:

«Superb, star spangled strike in the 25th minute to light up Wembley.»

Sammen med to andre spillere, keeper Jordan Pickford og høyreback Trent Alexander-Arnold, blir Lingard av samme avis belønnet med en 8’er for innsatsen. Kun Borussia Dortmund-vingen Jadon Sancho vurderes høyere med sin 9’er.

Daily Mail ligger hakket under i sine vurderinger og gir Lingard 7.5, også det nest høyeste karakter. Her er det imidlertid ikke Sancho, men derimot Tottenhams Harry Winks, som får bestemannsprisen med 8.

De Geas overtidsmareritt

Men om det gikk bra for Lingard og England på Wembley, gikk det mindre bra for Lingards lagkamerat i United, David De Gea. Han misset da Spania jaktet Nations League-poeng i kroatiske Zagreb.

Etter å ha vunnet det motsatte oppgjøret med hele 6-0 for to måneder siden, var  gjestene naturlige favoritter også på Maximir Stadion, men denne gang møtte de et kroatisk lag som viste seg fra en helt annen side.

To ganger måtte Spania komme bakfra for å utlikne, og så ut til å knipe det ene poenget da Sergio Ramos satte inn 2-2 på straffespark etter 78 minutter.

Men så, idet kampen var godt inne på overtid, slapp Josip Brekalo til med et skudd for vertene. David De Gea var lynraskt nede, men klarte ikke annet enn å slå ballen rett ut i beina på Tin Jedvaj, som enkelt satte inn vertenes vinnermål.

Spania endte dermed sin gruppe med seks poeng, og risikerer nå å miste den førsteplassen som lenge virket så sikker. Nå vil kampen om gruppeseieren først bli avgjort på Wembley på søndag, hvor det venter en ren finale i avslutningsmatchen mellom England og Kroatia. Begge lagene står i øyeblikket med fire poeng, noe som altså tilsier at Spania må krysse fingrene for at kampen ender uavgjort. Den som eventuelt går seirende ut av oppgjøret, vil med andre ord kunne juble over gruppeseier.

De Gea?

Ifølge Marca kan ikke United-keeperen egentlig klandres for noen av målene. Likevel legges det til at han nok kunne ha gjort det bedre ved det avgjørende.
«Han hadde to gode inngripener, og det var ikke så enkelt for ham ved Kroatias siste scoring», skriver avisen.

I den spanske hovedstaden er derimot ikke konkurrenten AS [spanskspråklig] like tilgivende som sin kollega.

Avisens M.J. Luengo mener at De Gea med denne forestillingen ikke satte sluttstrek for keeperdebatten i Spania.

«Landslagskeeperen har sluppet inn seks mål i sine to siste kamper for Spania. Etter svak innsats i Russland [under VM] inngir han fortsatt ikke trygghet», heter det.