Greenwood reddet United fra tap

United fikk kun med seg ett poeng fra oppgjøret mot Everton på Old Trafford.

Det ble en skuffende ettermiddag på Old Trafford søndag. United så ut som de har gjort i store deler av denne sesongen mot antatt svakere lag og klarte ikke å skape så mange muligheter som de burde.

Selv om United var det beste laget før pause var det bortelaget som kunne gå i garderoben etter 45 minutter med et smil om munnen. En corner fra Leighton Baines traff til slutt en uheldig Victor Lindelöf som satte ballen i eget nett.

United skapte ikke mye etter hvilen, men et lite øyeblikks magi fra Mason Greenwood sørget for at United fikk med seg ett poeng.

Rett i strupen

Jesse Lingard fikk en stor sjanse etter kun 20 sekunder. Fred avanserte og ballen landet hos Lingard som skjøt en halv meter utenfor.

United skulle skape to store sjanser til før ti minutter var passert. Først var det Rashford som ble spilt igjennom, men vinkelen ble litt for skrå og skuddet gikk utenfor. Bare sekunder senere tredde McTominay Daniel James nydelig igjennom, men også han satte avslutningen utenfor.

Halvveis ut i omgangen fikk United frispark i drømmeposisjon og det var selvfølgelig Rashford som skulle ta det. Frisparket var meget godt og ballen vinglet i luften, men en patent Pickford forhindret scoring.

Etter å ha styrt det meste av kampen var Victor Lindelöf maks uheldig da han satte ballen i eget nett. En corner ble slått inn og De Gea bommet på ballen, i stedet traff den svensken og trillet i mål. I etterkant sjekket VAR scoringen, men valgte å godkjenne den. Det ser ut til at det var feil og at scoringen aldri skulle ha blitt stående.

DISKUTERER: David de Gea og Victor Lindelöf snakker sammen etter scoringen til Everton.

Greenwood scoret igjen

United startet andreomgangen tafatt og klarte ikke å skape noe som helst. Heldigvis var ikke Everton noe bedre.

Etter 62 minutter avanserte Luke Shaw oppover langs venstresiden og fyrte av et skudd. Det fikk Pickford til å gjøre en kvalifisert redning og på returen traff James kun Lingard i hodet.

Victor Lindelöf hadde muligheten til å revansjere selvmålet halvveis ut i omgangen. Ballen havnet hos svensken etter en corner, men skuddet med høyrefoten gikk over mål.

Everton hadde sjansen til å punktere kampen og var nære på å komme alene mot De Gea, men Shaw forhindret at pasningen til Iwobi fant Calvert-Levin.

Så skulle Old Trafford eksplodere kvarteret før slutt. Mason Greenwood som er på alles lepper om dagen banket inn utligningen. Unggutten la ballen nydelig til rette og satte den i mål fra 18 meter. Målet var veldig likt det ene han scoret mot AZ Alkmaar i midtuken.

HEIT: Mason Greenwood har scoret tre mål på like mange dager for United.

Etter scoringen var Everton på noen farlige visitter i Uniteds sekstenmeter, men Aaron Wan-Bissaka stoppet Richarlison ved tre anledninger.

United klarte ikke å produsere de store sjansene etter scoringen og dermed endte kampen 1-1. Det betyr at United er fire poeng bak Chelsea som ligger på fjerdeplass i Premier League.