DE UTLÅNTE: Midtbanespilleren imponerte «endelig» i Aston Villa-drakten.

Manchester Uniteds førstelag skal ikke i aksjon før mandag kveld – men klubben har for øyeblikket hele 13 spillere på utlån i forskjellige klubber rundt om i verden.

Noen spilte fra start, noen startet på benken, og andre debuterte. United.no kommer med fullstendig lånerapport i denne saken.

PS1: Sam Johnstone er utilgjengelig for Preston North Ends kamp mot United mandag som følge av det engelske reglementet som sier at en spiller ikke kan spille mot klubben han er utlånt fra.
PS2: Vanja Milinkovic Savic‘ vårsesong starter ikke før neste lørdag.
PS3: Joe Rothwell satt på benken i 90 minutter da hans Blackpool spilte 4-4 hjemme mot Nottingham Forest.
PS4: Javier Hernández satt på benken da Real Madrid vant 2-0 over Deportivo La Coruña.

Lørdag 14. februar

Amorebieta 1–1 Real Madrid Castilla

Den TV 2-sendte Segunda B-kampen mellom Amorebieta og Real Madrid Castilla tiltrakk seg nok flest norske seere som følge av Martin Ødegaards første start for «Los Blancos’» B-lag. Men også United-utlånte Guillermo Varela var å finne i Zinedine Zidanes startoppstilling. Opprykksjagende Castilla ventet svært tøffe baneforhold, og det kunne virke som om baskerne var hakket mer forberedt på den bondegården av en fotballbane de spilte på.

Hjemmelaget tok en tidlig ledelse på et straffespark, før Castillas Burgui utlignet til 1-1 like før halvtimen spilt. Etter uavgjortresultatet mot Amorebieta ligger Castilla på toppen av Segunda B-tabellen med bedre målforskjell enn Real Unión som har én kamp mindre spilt.

VARELA: Spiller i den spanske hovedstaden.

Derby County 1–2 Reading

Uniteds Jesse Lingard fikk sin debut for Derby da han startet for mot Reading i FA-cupen lørdag ettermiddag. Hvittrøyene tapte dessverre kampen mot Championship-laget Reading, men United-supporterne kan imidlertid trøste seg med en solid oppvisning av 22-åringen. Assist på Derbys eneste scoring var nok til å imponere hjemmefansen, i tillegg til at han ved en rekke anledninger skapte uro for Reading-målvakten med noen skuddforsøk.

I søndagens Football League Paper har Lingard blitt belønnet med karakteren 7, og er med det den av de offensive Derby-spillerne som får best karakter. Han blir omtalt som innflytelsesrik, og får skryt for både pasninger og gode løp.

Manchester United v Valencia - Pre Season Friendly

Bolton 3–4 Watford

For en dramatikk på Macron Stadium. 0-1, 1-1, 2-1, 2-2, 2-3, 3-3, 3-3. Slik bølget det frem og tilbake før Troy Deeney dukket opp på overtid og sørget for 4-3 i Watfords favør.

Saidy Janko imponerte stort i sin debut da han noterte seg for både en assist og ett mål for Bolton i midtuken. Mot Watford i Championship lørdag kveld fikk han tillit fra start igjen, men sett bort fra to skuddforsøk og et vunnet frispark markerte han seg ikke noe spesielt, og ble erstattet av Eidur Gudjonhnsen etter en knapp time spilt.

Football League Paper gir Janko karakteren 6, og skriver at han gjorde det godt i førsteomgangen, mens det gikk verre i andreomgangen.

Janko er imidlertid ikke den éneste United-spilleren som er utlånt til Bolton. Målvakt Ben Amos er også på lån i klubben, men måtte befinne seg i å sitte på benken hele kampen.

Sheffield Wednesday 0–0 Brighton Hove & Albion

Will Keane startet kampen for hjemmelaget, men ble erstattet av Atdhe Nuhiu etter halvspilt kamp. Ifølge BBCs direkteoppdateringer forsøkte Keane seg med pannebrasken tre ganger i løpet av førsteomgangen, men ble hver gang nektet av Brightons sisteskanse.

Keane får karakteren 5 av Football League Paper, som mener han var uheldig som ikke scoret rett før pause.

Keane ble byttet ut på grunn av skade, og forhåpentligvis viser det seg at ikke den er for alvorlig. Det går nemlig rykter om at det kan sette ham ut av spill en stund, og det trenger virkelig ikke Keane.

will keane

Crawley Town 5–1 Barnsley

Stakkars Ben Pearson gikk på en kraftig bortesmell på Checkatrade.com Stadium lørdag ettermiddag. Hele 1-5 tapte Barnsley mot Crawley Town i ligaen.

Crawley gikk opp i 3-0 etter en time spilt, og innbytter Kane Hemmings redusering to minutter senere var ikke nok til å skremme hjemmelaget som etterhvert økte til 5-1.

Pearson spilte hele kampen, og fikk karakteren 6 av Football League Paper, og var altså ganske langt fra å være verstemann.

Belenenses 1–1 Sporting Lisboa

Nani spilte hele byderbyet mot Belenenses for titteljagende Sporting lørdag kveld, men hovedstadslaget maktet ikke å ta med seg alle poengene fra nabostadionen som bare ligger en 15 minutters kjøretur fra deres egen arena.

Vår utlånte angrepsspiller var som nevnt på banen i alle kampens minutter, men maktet ikke å notere seg for annet enn et volleyforsøk og et gult kort. Sporting ligger nå tredje øverst på tabellenmed én kamp mer spilt enn ligaleder Benfica, som med seier over Setúbal vil lede med ni poeng over Nanis moderkubb.

Søndag

Aston Villa 2–1 Leicester

Tom Cleverley startet sammen med Ashley Westwood på Aston Villas midtbane da «The Villains» tok imot Leicester i den femte runde av FA-cupen. Engelskmannen har så langt i sesongen ikke lykkes med å stikke seg ut av et Villa-lag som sliter enormt foran mål.

Søndag var han imidlertid langt mer toneangivende for klubben som nylig ga Paul Lambert sparken og hentet inn Tim Sherwood. Villa-fansen tyr til Twitter og roser Cleverley som «endelig har funnet ut at ballen må fremover på banen». Cleverley spilte hele kampen, og Villa vant 2-1 mot Leicester etter mål av Leandro Bacuna og Scott Sinclair i andreomgang til stor jubel for nyansatte Tim Sherwood som så kampen fra tribuneplass. Leicesters Andrej Kramaric reduserte imidlertid til 2-1 ett minutt på overtid.