Sweden v Slovakia - UEFA Euro 2020: Group E

Ny opptur for Lindelöf & co

Sverige vant 1-0 mot Slovakia i en kamp som nok ikke vil bli husket altfor lenge av nøytrale fotballelskere.

Svenskene er med det oppe i fire poeng etter to kamper, og det vil nok etter alt å dømme være nok til å havne i sluttspillet, og de har også en brukbar mulighet til å ta gruppeseieren.

Victor Lindelöf spilte hele kampen for Sverige.

Målløs førsteomgang

Sveriges første kamp mot Spania endte 0-0, og førsteomgangen endte 0-0 også.

Det var rett og slett ingen spesielt velspilt førsteomgang, med lavt tempo, lav intensitet og få sjanser.

Sverige var lenge det beste laget, men så aldri farlige ut, og mot slutten av omgangen tok slovakene over, men heller ikke de så spesielt farlige ut.

Sverige straffet Slovakia

Andreomgang startet med en brukbar Alexander Isak-sjanse før minuttet var gått, men en forsvarsspiller kastet seg foran og fikk hindret avslutningen.

Det var uansett en indikasjon på at det kunne bli en artigere omgang, og det ble det definitivt.

Sverige skapte flere sjanser, mens Slovakia fortsatt skapte lite (de eneste gangene det egentlig så farlig ut, så var det fordi spillere hadde løpt i offside).

Med litt mindre enn et kvarter igjen av ordinær tid fikk Sverige straffespark, og den satte Emil Forsberg i mål, og 1-0 ble også sluttresultatet.

I siste kamp spiller Sverige mot Polen, og da kan svenskene potensielt også sikre seg gruppeseieren.

SVENSK JUBEL: Her etter 1-0-målet til Emil Forsberg.