– Nå ville Lukaku gått for £150 millioner

José Mourinho mener United sparte mye på å handle tidlig.

Ting går fint for tiden for José Mourinho og Manchester United.

Tre ligakamper, ti mål, ingen baklengsmål, ni poeng. Seriestarten kunne knapt vært bedre, og United-spillerne har til og med foreløpig svart på Mourinhos utfordring om at flere må bidra med mål.

Liker press

Går alt nesten for bra? I et nytt intervju med The Times gir Mourinho uttrykk for at fremstillingen av Uniteds start er mer positiv enn han liker det, og han har en poetisk måte å uttrykke det på.

– Jeg liker ikke at sjøen er flat. Jeg liker å sette meg selv under press. Jeg liker å stille klokken fremover. Akkurat nå er den 14.30. Om jeg må være et sted klokka tre, så forteller jeg meg selv at den er ti på tre. I jobben min også har jeg gjort det. Jeg akselererer tiden. Jeg tenker alltid at litt press er bra. Jeg liker ikke at sjøen er flat, repeterte portugiseren.

– Jeg liker ikke – for eksempel – at folk snakker om laget mitt slik de gjør det nå. Jeg mener det er veldig forhastet. Jeg liker det ikke. Jeg foretrekker at det går den andre veien. At det blir litt press.

LIKER PRESS OG STORE BØLGER: José Mourinho.

– Lukaku ville vært £150 millioner

I tillegg til at sesongstarten har vært god, har mange også rost United for overgangsaktiviteten. Mourinho selv er fornøyd også.

– Jeg synes vi var veldig lure. Vi tenkte at noe kunne skje som ville forandre markedet for alltid. Vanligvis er slutten av overgangsvinduet billigere, men denne sesongen, etter Neymar, forandret alt seg – og ble verre når det gjelder priser.

– Jeg tror Lukaku ville vært £150 millioner den 31. august. Matic ville vært £60 millioner eller £70 millioner. Neymar forandret alt. Om Pogba fortsatt hadde vært den dyreste overgangen i historien, så tror jeg Philippe Coutinho ville vært i Barcelona for £101 millioner.

– Lukaku og Matic ville nå ha kostet oss £200 millioner totalt, men fordi vi gjorde det i den første delen av sommeren, så ble det mye mindre. Jeg synes vi gjorde det godt både med tanke på det finansielle og med tanke på forberedelser ved å få dem før sesongen startet. Det er ikke helt avgjørende, men det er viktig.

VILLE VÆRT DYRERE: Lukaku og Matic ville kostet mer om United ventet.

Pragmatikeren Mourinho

Mourinho er kjent som en taktisk pragmatiker heller enn en som står for finfotball, og han forsvarer måten United fremstod på sist sesong, og da spesielt i Europa League-finalen.

– Om du sammenligner Manchester United sist sesongen med denne sesongen, når det gjelder spillkvalitet, så kan du se umiddelbart at det er dette vi ønsker. Men sist sesong kunne vi ikke det. Og når du ikke kan det, så må du spille med kvalitetene i laget ditt, kvalitetene til dine spillere, og prøve å slå konkurrentene.

VINNER: José Mourinho.

– I den finalen spilte vi mot et Ajax-lag som ikke kunne håndtere noen av våre styrker, så da spilte vi på de styrkene. Det er fotballens pragmatisme.

– Om en manager forsvarer en «jeg vinner og jeg spiller fantastisk godt»-doktrine, så applauderer jeg det. Men de som ikke vinner, som forsvarer noe jeg ikke skjønner? Jeg forstår det ikke.

– La oss være ærlige og objektive. Av de tre Premier League-vinnerne – Chelsea med Mourinho, Leicester med Ranieri, Chelsea med Conte – hvilket av disse lagene var det mest offensive? Hvilket spilte best fotball? Det var mitt. Men ingen sier det.

Bortsett fra Mourinho selv, selvsagt. Hele intervjuet kan leses i The Times for de som har tilgang der.