Old Traffords beste åpningsmål

VIDEO: I forbindelse med fredagens åpningskamp mot Southampton, ser vi tilbake på noen av de flotteste scoringene fra tilsvarende anledninger.

Takket være ManUtd.com har vi fått tilgang til denne videoen som viser flotte United-scoringer fra diverse ligapremierer på Old Trafford.

Videoen innledes med den første av Roy Keanes to mål i 3-0-seieren over Sheffield United i august 1993, og etterfølges av Mark Hughes‘ 1-0-scoring i hjemmemøtet med QPR (2-0) året etter.

Deretter følger to frisparkmål av David Beckham. Først utlikningsmålet hans til 2-2 i siste spilleminutt mot Leicester i 1998, og så samme manns 1-1-scoring mot Fulham i 2001, et oppgjør som til slutt endte med 3-2-seier til de røde.

Etter Beckhams overgang til Real Madrid i 2003, ble frisparkoppgavene til dels overlatt Ryan Giggs, noe som ga seg utslag i ett av hans to mål da Bolton ble beseiret 4-0 i den påfølgende ligaåpningen. Bare for å ha nevnt det var dette debutkampen til en viss Cristiano Ronaldo.

Året etter, i 2004, tegnet den kontroversielle nykomlingen fra Leeds, Alan Smith, for en strålende utført volleyscoring mot Norwich (2-1), før vi hopper vi helt frem til 2010, da Ryan Giggs igjen var på farten. Veteranen satte punktum for scoringene i 3-0-seieren over Newcastle.

 

Så, i 2012, presenterte den tidligere Arsenal-stjernen, nyinnkjøpte Robin van Persie, seg for sine nye fans med en strålende fulltreffer mot Fulham (3-2), den første av hans i alt 26 ligamål på veien mot mesterskapet i 2013.

Like bra gikk det ikke i 2014. Det eneste lyspunktet i Louis van Gaals United-debut, kom i form av Wayne Rooneys brassespark som ga utlikning til 1-1 mot Swansea. Scoringen ga nytt, men likefullt nytteløst, håp om poeng, for gjestene svarte med nok en fulltreffer, og kunne deretter juble hele veien hjem til Wales.

Så kan vi bare håpe på at det både blir seier og flere flotte scoringer når Southampton utgjør gjestelisten i årets Old Trafford-åpning. Den finner som kjent sted allerede på fredag kveld, med avspark klokken  21.