Vant viktig kamp etter overtidsdrama

Tre av våre utlånte har vært i aksjon hittil denne midtuka.

Sparta Praha 2-1 Viktoria Plzen

Det ble svært spennende på slutten i toppoppgjøret mellom Sparta Praha og Viktoria Plzen.

Bortelaget tok ledelsen etter en halvtime – noe som ikke var Matej Kovars feil – men Sparta Praha utlignet på overtid av den første omgangen.

Overtidsmål var visst det Kovar & co hadde å by på denne helga, for seiersmålet kom ikke før på overtid av den andre omgangen – på et straffespark i det 14. overtidsminuttet! Begge lagene hadde også fått rødt kort på overtid før dette vinnermålet.

Vi kom for øvrig til skade i helga for å skrive at det gjenstod bare to kamper av sesongen, men det riktige er at det gjenstod to kamper (nå bare én) av det ordinære ligaspillet. Sparta Praha kommer til å møte de andre topp seks-lagene i fem kamper på slutten av sesongen, noe som gjør at de fortsatt har en god sjanse til å gå forbi byrival Slavia Praha på slutten av sesongen. Lagene har like mange poeng, men Slavia Praha har klart bedre målforskjell.

Bolton Wanderers 0-1 Accrington Stanley

Bolton ville tatt et langt steg mot playoff i League One om de hadde vunnet hjemme mot nedrykkstruede Accrington Stanley, men de ble hindret av to spillere de tidligere har hatt på lån.

Den ene er Lukas Jensen, som storspilte i Accrington-målet, og den andre er Ethan Hamilton, som ble lånt ut fra Manchester United til Bolton for noen år siden, men som i denne kampen scoret det avgjørende målet for Accrington.

Men nok om tidligere Bolton-lånespillere, og over til en nåværende lånespiller: Shola Shoretire startet på benken, men ble byttet inn litt før timen var spilt. Han var en av Bolton-spillerne som var nær scoring, men som ble hindret av tidligere nevnte Jensen.

Shoretire & co klarer trolig playoff siden de har et vesentlig enklere program enn sine konkurrenter (Bolton, Derby og Peterborough kjemper om to plasser), men denne kampen her var ikke akkurat betryggende for Bolton-fansen.

Bolton Wanderers v Ipswich Town - Sky Bet League One
TAPTE: Shola Shoretire, her fra en helt annen kamp.

Newport County 2-3 Harrogate Town

Newport ligger på en 14. plass i League Two, så med en seier i denne kampen ville de hatt en brukbar mulighet til å klare en plass på øvre halvdel, men de tapte hjemme mot Harrogate.

Charlie McNeill startet kampen på benken denne gangen, og ble ikke byttet inn før i det 78. minutt, men da brukte han bare noen sekunder før han hadde en målgivende pasning til spisskollega Omar Bogle. Det var utligningen til 2-2, men dessverre for Newport scoret bortelaget vinnermålet noen minutter senere.

Harrogate Town sikret for øvrig plassen i EFL 100% med dette resultatet. Alt tyder på at det blir Hartlepool United som blir med Rochdale ned i non-league.

Og om noen ikke har fulgt med i walisisktimene på grunnskolen, og derfor lurer på hva tweeten under betyr, så er det «veldig bra pasning fra Charlie McNeill, og Omar Bogle gjør ingen feil».

mcneill070423
MCNEILL: Leverte målgivende pasning for Newport.

Andre:

• Nottingham Forest vant 3-1 mot Brighton, men Dean Henderson var ikke involvert på grunn av skade.
  • Alex Telles og Sevilla spiller borte mot Athletic Club klokka 22.00 på torsdag kveld.