Selg De Gea, bruk Romero!

LESERBREV: Michael mener et salg utelukkende vil være positivt.

Supporterklubben er for supportere, og derfor ønsker United.no leserbrev som del av nettsiden. Takhøyden er stor, men vi forbeholder oss retten til å avgjøre hva som kommer på trykk og ikke. Det er også et krav at man argumenterer godt for det man mener, og du må tåle at andre kommenterer innlegget ditt. Leserbrev kan sendes til [email protected]. Oppgi fullt navn og helst alder, og fortell gjerne når, hvordan eller hvorfor du ble fan. Vi tar selvsagt også gjerne i mot reisebrev.

Av: Michael Williksen

Keeperrollen er fascinerende. Keeperens oppgaver og krav til kvaliteter er helt annerledes enn for de 10 andre på ett fotballag. For å vinne en fotballkamp, må du score mål. Du må score mer mål enn det andre laget, og da er det viktig å ha en god keeper! Du må ha en mann bak deg som du kan stole på, som organiserer forsvaret, og står frem i egen 16- meter. En kar med autoritet, styrke, mentalitet og lynraske reflekser.

Det har vi i Manchester United laget, vi har to stykker!

Så vi kan selge De Gea! Et salg kan jeg nesten bare se positive konsekvenser av.

Vokst på seg autoritet i feltet: David De Gea.

Først og fremst, laget svekkes ikke! Sergio Romero må per dags dato være verdens beste 2. keeper. Det er ytterst få toppklubber hvor han ikke hadde stått fast.

Du kan være så De Gea-fan du bare vil, men faktum er at Romero leverer like godt, om ikke bedre enn David De Gea når han får sjansen, bare se på statistikken:

Gjennomsnittlig mål sluppet inn pr kamp: 0.83

Også kan du si da, at Romero står «lettere kamper», han er jo tross alt 2. valg. Vi kan jo ta Southampton kampen 17. mai. Her gjør han en fantastisk kamp, prestasjonen ved å holde nullen var enestående, i og med at laget stort sett slet i 90 minutter, og lå under konstant press.

Det er mye mer å gjøre for en keeper når gutta foran ikke klarer å etablere ett angrepsspill.

Romero i Stockholm.

Ett annet eksempel, 2-1 seieren vår mot Anderlecht – Romero har gjort sakene sine bra når han har fått sjansen. Og som tallene viser, han slipper inn mindre mål.

United har neppe imponert noen i Euorupa League. Vi vant, men ingen kan si det er blitt utført med wow-faktor. Det er ikke sånn at vi har overkjørt all motstand i Europa denne sesongen, men vi vant finalen. Og Romero har stått Europa League, med tanke på at ligaen gikk til helvete, og kan man jo si at turneringen ble årets viktigste.

Sånn sett har Romero egentlig vært vår viktigste keeper denne sesongen. Han har i sine kamper sørget for at vi klarte å kvalifisere oss til Champions League.

Jeg sier ikke at De Gea er en dårlig keeper, han er helt rå. Men foruten om skader, er det liten risk å kvitte seg med en av våre 2 verdensklasse keepere, dessuten har jo Jose sagt at han 3. keeperen ikke er til å kimse av han heller!

Også har vi det andre. Et De Gea salg ville betydd mer penger i lommeboka som Mourinho kan ta med seg på handletur i sommer. Hvis et salg av keeper i United kunne bidratt til yttligere forsterkninger der vi faktisk mangler kvalitet, i angrepet – så ser jeg ingen grunn til at vi ikke skulle godtatt noen tilbud. Spanjolen ligger tross alt an til å bli verdens dyreste keeper om han skulle dratt til Real Madrid.

Reddet straffe mot Soton: Sergio Romero.

Eller det Morata-byttet det har vært snakk om, det hadde jeg tatt, om jeg var Woodvard. Det kunne vært penger brukt til en erstatter for Carrick, og/ eller en spiss som scorer mye mål. For det, det trenger vi, men vi klarer oss med én verdensklasse keeper.

Gi Romero en sjanse, han er en helt rå keeper, og helt klart en mann jeg kunne sett for meg bidra til mer suksess på Old Trafford. Mannen er bare 30 år, det betyr mange sesonger foran seg som keeper. Han er over 1.90 høy, og rå i feltarbeidet, i tillegg til at han er en skuddstopper av rang. Dessuten gjør han det strålende som Argentinsk landslagskeeper.