Lei Paul Stretford

Ex-red Gordon Hill stiller spørsmålet om det beste for United vil være å selge Wayne Rooney, og forteller hvem håper United henter i sommer.

De siste ukene har vært preget av mange spekulasjoner rundt Wayne Rooneys fremtid. Chelsea er interesserte i å sikre seg scouserens tjenester, mens United ønsker å beholde ham på Old Trafford.

Gordon Hill, som fikk 134 kamper og noterte seg for 51 scoringer for United mellom 1975 og 1978, mener Wayne Rooneys agent, Paul Stretford, må ta mye av skylden for situasjonen som er oppstått.

hill_gordon_merlin_profil_stor
LEI PAUL STRETFORD: – Det er ubehagelig med agenter som Stretford som tar så mye penger ut fra fotballen, sier Gordon Hill.

– Paul Stretford har vært en del av Waynes liv siden Wayne var svært ung, og man vet ikke hva som egentlig foregår mellom dem, sier Hill til TalkOfTheDevils.com. – Alt man vet er at når noe kommer ut på denne måten, så er det et forsøk på å få mer penger fra et eller annet sted. Det er ubehagelig med agenter som Stretford som tar så mye penger ut fra fotballen.

Hill mener United må ta en vurdering på om det er verdt å beholde Rooney i klubben dersom et bud på £25 millioner eller mer skulle tikke inn på faksmaskinene på Old Trafford.

– Med alt dette i mente må man se på hvem som vil kunne få noe positivt ut av en overgang. Etter min mening vil £25 millioner eller mer for Rooney være god business fra Uniteds sisde dersom han ikke ønsker å være i United. Da bør United selge ham.

– Selv om han endrer mening bør man uansett vurdere om man ønsker en sånn kilde til splid i klubben, særlig siden dette skjer såpass tidlig i David Moyes’ tid i United. På dette tidspunktet ønsker man nesten at overgangen skjer, for jeg er sikker på at alle er dritt lei av Paul Stretford.

– Bruk pengene på Bale

Uniteds toppscorer fra 76/77- og 77/78-sesongen benyttet også muligheten til å snakke om hva man kunne brukt pengene fra et eventuelt Rooney-salg på, og det er én spiller Hill nevner spesifikt som han gjerne ville sett i rød drakt fra høsten av.

– Jeg pleier normalt ikke å uttale meg om enkeltspillere, for jeg vet at det er veldig subjektivt og hvis man snakket om alle spillere som er linket til United ville jeg sittet her hele dagen!

– Men jeg ville blitt utrolig oppglødd om vi fikk se Gareth Bale på Old Trafford. En så god britisk spiller, med en sånn venstrefot som Gareth har – hvis vi virkelig er interessert i ham ville jeg ha gjort alt jeg kunne for å hente ham til United, avslutter Hill.

PÅ VEI BORT? Wayne Rooneys fremtid er fortsatt i det blå.
PÅ VEI BORT? Wayne Rooneys fremtid er fortsatt i det blå.