Leeds rotet seg bort – Tuanzebe & co møter Derby på Wembley

Dramatisk semifinale med høy temperatur endte med at Leeds rotet bort ledelsen fra den første kampen.

Tirsdag kveld kvalifiserte Axel Tuanzebe og Aston Villa seg til opprykksfinalen på Wembley etter straffesparkkonkurranse, og onsdag ble det avgjort hvem som skulle bli motstander.

Leeds var klare favoritter etter å ha vunnet 1-0 på Pride Park, og de ble ikke akkurat mindre favoritter etter å ha tatt ledelsen hjemme på Elland Road også.

Men Derby snudde kampen rett før og rett etter pause, før de tok ledelsen 3-1 på straffespark. Leeds reduserte til 2-3 med et offsidemål, og det så ut til å kunne gå mot ekstraomganger (bortemål teller ikke i play-off).

Så fikk Berardi et fortjent rødt kort, og noen minutter senere scoret Jack Marriott det avgjørende målet etter et fantastisk forarbeid av stopper Richard Keogh. En utvisning av venstreback Tom Lawrence hindret ikke det.

Ex-red Tom Lawrence og Derby skal dermed til Wembley for å prøve å sikre seg opprykk på bekostning av Tuanzebe og Villa. Den kampen spilles mandag 27. mai.

Vår gamle rival Leeds må dermed spille nok et år nede på nivå to, etter å ha blitt det første laget som ryker ut fra en play-off-semifinale i Championship etter å ha vunnet borte først.

JUBELSCENER: Derby-kaptein Richard Keogh jubler sammen med manager Frank Lampard.

Poole mot Tranmere

Tuanzebe er ikke den eneste av våre utlånte som skal spille opprykksfinale. Regan Poole og Newport kjempet seg så vidt inn i play-off, og de slo Mansfield i sin semifinale.

Det hele endte med straffesparkkonkurranse, der Poole selv scoret med et finfint straffespark.

I den andre semifinalen gikk Tranmere videre etter å ha møtt Forest Green, i en semifinale som vil bli aller best husket for Mike Deans jubling på tribunen.

Finalen mellom Newport og Tranmere spilles lørdag 25. mai på Wembley.