Leeds-fan utestengt på livstid

Den 21 år gamle Leeds-supporteren som kastet en gjenstand i hodet på Anthony Elanga er nå utestengt fra Elland Road på livstid.

Episoden fant sted under kampen mellom Leeds og Manchester United på Elland Road i februar i år.

Like etter at Fred hadde gitt United ledelsen 3-2, ble det kastet en rekke gjenstander mot United-spillerne og en av disse traff Elanga i hodet. 

United-vingen måtte ha legetilsyn etter opptrinnet, men fortsatte kampen og scoret selv 4-2-målet.

Leeds United v Manchester United - Premier League
NEDE FOR TELLING: Anthony Elanga ble truffet av en gjenstand fra tribunen etter Uniteds 3-2-scoring mot Leeds på Elland Road i februar. Den skyldige er nå utestengt fra Leeds sin hjemmebane på livstid.

Leeds lovet umiddelbart å utestenge den skyldige på livstid om han ble identifisert og klubben har holdt ord.

Leeds Magistrates’ Court ila 21-åringen en bot og ga ham fem års utestengelse fra fotballkamper. 21-åringen kan ikke oppholde seg innen en omkrets på én engelsk mile (1,6 kilometer) fra Elland Road når Leeds spiller hjemmekamper.

Supporteren får heller ikke følge Leeds på bortebane og kan ikke oppholde seg innenfor en radius på fem engelske mil rundt stadionanlegget til klubben Leeds spiller mot i timene før og etter kampen, i tillegg til selve kampen.

Leeds United gikk lenger enn retten og har utestengt supporteren fra Elland Road på livstid.

– Enhver som blir funnet skyldig i å kaste gjenstander ut på banen vil bli utestengt på livstid. Vi tar slike episoder på det største alvor, sier en talsmann for klubben til lokalavisen Yorkshire Post.