Fredag og lørdag ble det spilt en rekke landskamper som involverte spillere fra Uniteds kvinnelag.

Ella Toone, Alessia Russo, Mary Earps, Nikita Parris, Adriana Leon, Hayley Ladd, Carrie Jones, Jackie Groenen, Martha Thomas, Ona Batlle, Lucía García, Aïssatou Tounkara, Maya Le Tissier, Grace Clinton og Emily Ramsey var alle i aksjon – de tre siste for Englands U23-landslag.

Fire av våre kom på scoringslista for sine respektive land, nemlig Alessia Russo, Nikita Parris, Adriana Leon og Carrie Jones.

Østerrike 0-2 England

Ella Toone, Alessia Russo og Mary Earps spilte alle fra start i Englands VM-kvalifiseringskamp mot Østerrike, hvor England kunne sikre kvalifikasjon til VM.

Uavgjort ville for så vidt vært nok, men to United-spillere kom på scoringslista da England vant 2-0 i denne bortekampen mot hovedkonkurrenten.

Ellen White har lagt opp, og dermed har Russo virkelig sjansen til å bli Englands førstevalg på topp nå, og i kampens sjuende minutt så sendte Russo England i ledelsen.

I det 61. minutt ble Russo byttet ut, og inn kom United-nysignering Nikita Parris, og med litt over 20 minutt igjen doblet hun ledelsen for England.

I det 79. minutt ble Ella Toone byttet ut. Ex-red Lauren James fikk da sin A-landslagsdebut.

Katie Zelem var ubenyttet innbytter.

Leon ble matchvinner

United-nysignering Adriana Leon scoret kampens eneste mål da Canada natt til lørdag (skandinavisk tid) vant 1-0 mot Australia i en privatlandskamp.

Kampen ble spilt i Brisbane.

Leons mål var et vakkert skudd fra omtrent sekstenmeteren.

Australia v Canada - International Friendly
MATCHVINNER: Adriana Leon.

Jones scoret sitt første landslagsmål

Wales spilte fredag kveld borte mot Hellas i en viktig VM-kvalifiseringskamp.

Hayley Ladd og utlånte Carrie Jones spilte begge for Wales, og sistnevnte scoret kampens eneste mål, noe som var hennes første landslagsmål.

18-åringen er lånt ut til Leicester City for den kommende sesongen.

Wales trenger nå poeng hjemme mot Slovenia i siste kvalifiseringskamp (som spilles tirsdag) for å sikre plass i playoff til VM.

Safia Middleton-Patel var på benken, mens Chloe Williams ikke var i kamptroppen.

carriejones261021
SCORET: Carrie Jones, her fra en landskamp i fjor.

Groenen & co vant United-duellen

Det ble 2-1 mellom Nederland og Skottland i en privatlandskamp fredag kveld etter et sent vinnermål.

Jackie Groenen og Martha Thomas spilte fra start for hvert sitt land, men begge ble byttet ut i det 63. minutt på stillingen 1-1.

Groenen skal ha hatt en rekke gode pasninger, og kunne fort hatt både én eller flere målgivende pasninger her.

Thomas fikk en smell i førsteomgangen, men kunne altså spille videre.

groenen020722
SKAL HA SPILT GODT: Jackie Groenen.

Storseier for kaptein Tounkara

I den første A-lagskampen fredag ble det hele 9-0 til Frankrike borte mot Estland.

Nå var det ventet at det skulle være klasseforskjell på lagene selv om Frankrike ikke stilte med sitt sterkeste lag, men Estland fikk rødt kort i det 16. minutt på stillingen 0-1, og enda et rødt kort på stillingen 0-6 i det 58. minutt, og da ble ikke akkurat oppgaven enklere for det estiske laget.

Aïssatou Tounkara spilte hele kampen for Frankrike, og var også kaptein.

Dette var en VM-kvalifiseringskamp, men Frankrike har allerede kvalifisert seg til mesterskapet.

tounkara150822b
NYSIGNERING: Aïssatou Tounkara.

Enkel seier for Batlle & co

Fredag kveld spilte Spania hjemme mot Ungarn i en VM-kvalifiseringskamp uten nevneverdig betydning siden VM-billetten var i boks allerede før denne kampen.

Spania vant til slutt 3-0.

Ona Batlle spilte hele kampen, mens Lucía García spilte andreomgangen.

onab
VANT: Ona Batlle (til høyre) og Spania slo Ungarn 3-0.

Le Tissier ledet England til seier mot Norge i Moss

Fredag ettermiddag vant Englands U23-landslag 2-1 mot Norge på Melløs Stadion i Moss, i en kamp hvor alle målene ble scoret i løpet av de siste 20 minuttene av kampen.

United-nysignering Maya Le Tissier var kaptein for bortelaget, og spilte hele kampen. Grace Clinton og utlånte Emily Ramsey startet også for England. Clinton ble byttet ut i det 83. minutt.

Tara Bourne, som også er utlånt, var ubenyttet innbytter.

letissier210722
LEDET ENGLAND TIL SEIER I MOSS: Maya Le Tissier.

PS. Norges A-landslag vant 1-0 mot Belgia, og sikret med det plass i neste års VM, men som kjent er verken Maria Thorisdottir eller Vilde Bøe Risa med i Hege Riises første landslagstropp (egen kommentar om det her).