Lånes ut til Aston Villa

Sam Johnstone returnerer til Aston Villa i Championship neste sesong.

Begge klubbene bekreftet låneavtalen fredag ettermiddag.

– Jeg er glad for å være tilbake. Jeg trivdes veldig godt i mitt forrige opphold her. Det er en fantastisk klubb med gode spillere og lidenskapelige supportere, sier Johnstone, som har blitt tildelt drakt nummer én, til Aston Villas nettsted.

– Jeg tror dette kan bli en spesiell sesong for oss, og jeg skal jobbe hardt hver eneste dag for å at vi skal nå målene vi har satt oss.

I januar gikk Johnstone løs på sitt niende (!) utlån i sin sjuende klubb så langt i karrieren. Dermed har United-keeperen for lengst overgått sin tidligere keeperkollega, Ben Amos (27), som var på seks utlån før han omsider forsvant til Bolton i 2015.

Fra januar til mai holdt Johnstone nullen i 8 av 21 seriekamper for et Aston Villa som til slutt endte på en skuffende 13.-plass sesongen etter nedrykket fra Premier League.

– Han startet meget svakt da han kom til klubben, men ble bedre utover i sesongen. Han led litt av at han spilte for et Villa-lag som virkelig skuffet denne sesongen. Utover våren fokuserte Villa mer på forsvarsspillet sitt, og det fungerte bra. Det endte opp med at Johnstone holdt nullen en del ganger. Selv om han tidvis kan fremstå som litt utrygg i feltarbeidet, har han flere ganger imponert stort med fantastiske redninger, sa Championship-kjenner Eirik Aase til United.no tidligere i sommer.

David de Gea, Sergio Romero og Joel Castro Pereira er de tre målvaktene som er i troppen i Manchester Uniteds sommerturné.

FOTO HOVEDBILDE: ASTON VILLA