Cleverley & co. med hjelpende hånd

DE UTLÅNTE: Aston Villa maktetet ikke storeslem mot tabelltoeren, men sikret poeng.

Lørdag 16.00 ble den 12. serierunden av Premier League igang, og selv om Manchester Uniteds møte med Arsenal lørdag er helgens høydepunkt, var en rekke av de utlånte djevlene i aksjon – og United.no vier som vanlig spalteplass til også disse.

PS1: Fredag spilte Nanis Sporting Lisboa cupkamp mot Espinho. Selv om Uniteds utlånte kantspiller ikke var med, vant Sporting kampen komfortabelt 5-0.
PS2: Angelo Henriquez og hans Dinamo Zagreb skulle egentlig ha møtt Hajduk Split klokken 15 lørdag ettermiddag, men kampen ble avlyst som følge av at en supportergruppe fra Split ble nektet adgang, og bortelaget nektet dermed å stille til start.
PS3: Nick Powell var ikke i Leicesters tropp som spilte 0-0 mot Sunderland lørdag ettermiddag.

Mandag 24. november

21.00: Aston Villa (Tom Cleverley) 1–1 Southampton

Det så lenge lyst ut for guttene fra Birmingham, etter at Gabriel Agbonlahor hadde utnyttet en tabbe fra gjestenes målvakt til det fulle en halvtime ut i kampen. Ti minutter før slutt skulle det allikevel sprekke, da en ball trillet Nathaniel Clynes vei. Forsvarsspilleren utlignet iskaldt.

Med det får Aston Villa sitt andre ikke-tap, hvilket er bra. Spesielt for United, fordi tabelltoeren avga poeng for første gang på en stund, og nå går et tøft kampprogram i vente. Villa er nok fornøyde over å ha spilt akkurat som planlagt, og holdt unna, til tross for at Andreas Weimann vil få problemer med å sove etter å ha brent en gyllen mulighet ved å sende ballen i bane rundt jorden fra kort hold. Alt i alt et rettferdig resultat.

Tom Cleverley gjorde ikke mye ut av seg, men hadde en brukbar pasningsstatistikk å vise til.

Søndag 23. november

11.45: Tudelano 1–1 Real Madrid Castilla (Guillermo Varela)

Manchester Uniteds uruguyanske høyreback, Guillermo Varela, gikk i august på utlån til Real Madrids reservelag, også kalt Real Madrid Castilla eller Real Madrid B.

Siden overgangen har han startet samtlige ligakamper for «Los Blancos»-reservene, og søndag fikk han sin første scoring under Zinedine Zidanes ledelse da de spilte 1-1 borte mot Tudelano.

Etter poengdelingen mot Tudelano klatret Castilla fra niendeplass og opp til delt femteplass på tabellen sammen med Las Palmas II, med en målforskjell på +4. Det kan legges til at Sgunda Division er muligens én av verdens tetteste ligaer, med tanke på at det bare skiller fem poeng fra første- til ellevteplass etter 14 kamper spilt…

14.30: Crystal Palace (Wilfried Zaha) 3–1 Liverpool

Wilfried Zaha tilbragte samfulle 90 minutter av kampen på benken da Crystal Palace slo Liverpool 3-1 på Selhurst Park. Med det får London-klubben nesen over vannoverflaten og nedrykksstreken, og en sårt tiltrengt trepoenger.

Lørdag 22. november

13.00: Rad Beograd 0–0 FK Vojvodina (Vanja Milinković-Savić)

Den serbiske keeperkjempen har imponert de fleste som følger serbisk fotball tett, og har vært én av hovedfaktorne til at FK Vojvodina har hatt sin beste sesongstort noensinne, og ligger no på 3. plass etter 13 kamper spilt.

Lørdag ettermiddag holdt 17-åringen nullen nok en gang, da Vojvodina spilte 0-0 borte mot Rad Beograd. Milinkovic-Savic har med det holdt nullen åtte ganger siden sesongstart, og bare sluppet inn 11 mål på 13 kamper. Fortsatt ikke helt sikker på hvem denne Vanja Milinkovic-Savic er? Les denne saken.

16.00: Stoke 1–2 Burnley (Michael Keane)

Det ble bare 14 minutter på tampen av kampen for Uniteds Michael Keane da Burnley tok en sterke 2-1-borteseier over Stoke.

Bortelaget fikk en pangstart da Danny Ings scoret to mål i løpet av to minutter i henholdsvis det 12. og det 13. spilleminuttet, og det så lenge ut til at Stoke ville få en svært tøff oppgave ved å snu kampen. Jonathan Walters utlignet imidlertid 13 minutter før pause, men Burnley holdt stillingen kampen ut og fikk med seg alle tre poengene fra Britannia Stadium.

16.00: Rochdale 1–3 Doncaster Rovers (Sam Johnstone)

Unge og lovende Sam Johnstone voktet Doncasters bur da de slo Rochdale 3-1 på bortebane lørdag ettermiddag, takket være to scoringer på tampen av kampen.

United.no så ikke oppgjøret mellom de to lagene, men for å sitere The Star-journalist Liam Hooden som overvar oppgjøret: – Defensivt ser de [Doncaster] litt nervøse ut, og det samme gjør Sam Johnstone.

The League Paper ga sisteskansen en syver på børsen.

18.00: Eibar 0–4 Real Madrid (Javier Hernández)

Chicharito satt på benken hele kampen da Real Madrid knuste sensasjonslaget Eibar 4-0 på bortebane.