Reddet i siste sekund av et øyeblikks galskap – Dalot benket igjen

Her er vår rapport om hvordan det har gått med de utlånte hittil denne midtuka. Selv om vår mann ikke fikk spilletid i AC Milans kamp, så skriver vi likevel litt om den kampen siden de er Uniteds motstander i Europa League-åttendedelsfinalene.

AC Milan 1-1 Udinese

AC Milan sliter med skader etter helgas seier mot Roma, og Zlatan Ibrahimovic kan gå glipp av den ene eller begge kampene mot United, og det ble ingen veldig hyggelig kveld for AC Milan onsdag kveld – selv om det til slutt ble poeng.

Diogo Dalot ble plassert på benken (skadene er mer i andre posisjoner enn de som Dalot kan spille i), og han kom heller aldri på banen her.

Det var målløst til pause, og Milan slet med å bryte ned middelhavsfareren Udinese. og gjorde flere bytter i håp om å få målet de ønsket seg. Dessverre for Milan gikk det heller til Udinese, som tok ledelsen ved Rodrigo Becäo etter en sjelden tabbe av Gianluigi Donnarumma i Milan-målet.

SCORET KAMPENS FØRSTE: Rodrigo Becäo.

Det så ut til å bli kampens eneste mål også, men mange minutter på overtid skjedde det som ikke skulle skje for bortelaget.

Den danske innbytteren Jens Stryger Larsen slengte armen sin meningsløst opp i været på et Milan-innlegg – muligens for å vise frem tydelig en dytt i ryggen – og ballen traff Stryger Larsens hånd, og dommeren pekte på straffemerket. Det var en usedvanlig pussig måte å gjøre det på på overtid.

Franck Kessie satte straffesparket trygt i mål, slik han som regel gjør, og kampen endte 1-1.

Dermed kan byrival Inter øke serieledelsen til seks poeng torsdag kveld, mens Milan også risikerer å få Juventus helt opp i ryggen snart.

AC Milan: Gianluigi Donnarumma – Pierre Kalulu (Davide Calabria, 63.), Simon Kjær, Alessio Romagnoli, Theo Hernández – Sandro Tonali (Souahilo Meïté, 46.), Franck Kessie – Samu Castillejo (Alexis Saelemaekers, 75.), Brahim Diaz (Jens Petter Hauge, 63.), Ante Rebic – Rafael Leäo.
Ubenyttede innbyttere: Ciprian Tatarusanu, Antonio Donnarumma, Diogo Dalot, Fikayo Tomori, Rade Krunic, Matteo Gabbia.

Cardiff 4-0 Derby

Teden Mengi fikk sjansen fra start for bortelaget, men det ble alt annet enn en hyggelig dag på jobben.

Formsterke Cardiff var best i det meste på eget gress. Hjemmelaget ledet 1-0 til pause og scoret tre nye i andreomgang. Det endte hele 4-0.

Wayne Rooney lot Mengi spille hele kampen. Verken Mengi eller lagkameratene presterte, og den unge forsvarsspilleren ser ikke ut til å ha vært verken bedre eller verre enn lagkameratene. Han spilte for øvrig igjen som høyreback, heller enn i sin beste posisjon som stopper.

HADDE EN TUNG DAG PÅ JOBBEN: Teden Mengi.

Gillingham 3-2 MK Dons

Ethan Laird har vært meget god for MK Dons etter at låneavtalen gikk i boks i januar. Der var derfor ikke noen overraskelse at høyrebacken fikk sjansen fra start mot Gillingham.

Will Grigg sendte bortelaget i ledelsen allerede etter tre minutter. Det var mål nummer 50 for spissen i MK Dons-drakten.

Hjemmelaget kom tilbake og snudde kampen til 2-1, men Laird & co utlignet like før pause. Laird slo lavt inn til Warren O´Hara som scoret sikkert. Nok en assist fra Laird, som har hatt noen av dem etter at han kom til klubben.

Gillingham var sterkest i andreomgang og vant til slutt oppgjøret 3-2. Laird spilte hele kampen.

Nottingham Forest 0-1 Luton Town

James Garner har blitt en fast inventar på Nottingham Forest-laget. Forrige helg scoret han i oppgjøret mot Derby.

Denne gangen gikk Forest på et surt hjemmetap for Luton Town. Tidligere United-spiller Ryan Tunnicliffe ble matchvinner med sin scoring halvveis ut i andreomgang. Bortelaget vant 1-0.

Garner spilte hele kampen, men var ikke like toneangivende som sist, da han scoret mot erkerival Derby. Han får uansett en sekser og positiv omtale i spillerbørsen til Nottingham Post, og skal ha vært nær en ny scoring.

Salford City 1-0 Port Vale

Salford City hadde noen skuffende resultater mot slutten av februar, men mars startet på bedre vis med en 1-0-seier over formsvake Port Vale.

Di’Shon Bernard har blitt en viktig brikke i Salford City-forsvaret, og spilte igjen hele kampen her.

Bernard er nok fornøyd med at Salford City holdt nullen igjen. Salford City har sluppet inn færrest mål i League Two denne sesongen, og er nå oppe igjen på play-off.

Nancy 1-0 Caen

Caen tapte i helga mot Paris FC, og gikk på et nytt nederlag borte mot Nancy.

Aliou Traoré startet på benken, men kom inn i det 77. minutt uten å klare å snu kampen.

Nancy gikk med dette forbi Caen på tabellen.

Coleraine 2-0 Portadown

Som ventet ble det hjemmeseier da titteljagende Coleraine fikk besøk av bunnlaget Portadown i den nordirske serien.

Jacob Carney stod som vanlig i mål for Portadown, og han ser ut til å ha gjort en bra jobb i bortelagets mål, men det hjalp lite siden Coleraine fikk to straffespark som de scoret på (Carney var ikke skyld i noen av straffesparkene).

Dermed står fortsatt Carney uten både seier og «clean sheets» i Portadown.

SLAPP INN TO STRAFFESPARK: Jacob Carney.

Andre:

• Joel Pereira satt på benken under hele kampen mot Birmingham for Huddersfield.
  • Kampen mellom Lazio og Torino ble utsatt. Andreas Pereira var opprinnelig henvist til benken fra start.
  • Torsdag kveld spiller Club Brugge (Tahith Chong) kvartfinale i cupen borte mot Standard Liège.