Bekmørk ettermiddag for Solskjær og United

KAMPREFERAT: En svak opptreden som endte med tap og ny skade på en offensiv spiller gjorde at det ble en tung ettermiddag for Ole Gunnar Solskjær.

Ole Gunnar Solskjær valgte å sende utpå de samme elleve som tok en solid seier mot Leicester forrige helg.

Dermed fant han blant annet ikke noe ledig plass til Fred, som var en av de bedre i Astana-kampen torsdag.

Daniel James ble derimot klar til kampen på London Stadium, der United tapte i rundt samme tidspunkt under José Mourinho.

Tam omgang fra United

Kampen startet i et rolig tempo med et lite overtak til hjemmelaget de første ti minuttene.

Deretter fulgte en bedre United-periode, og Nemanja Matic hadde kampens første skudd på mål etter 15 minutter.

Marcus Rashford burde vel strengt tatt også fått mer ut av situasjonen da han så ut til å være alene med Lukas Fabianski i West Ham-målet. Spissen ble derimot løpt av av Declan Rice før han fikk avsluttet.

United fortsatte å trykke på i noen minutter til, men så dabbet det av igjen. Begge lag var for unøyaktige den siste tredjedelen, og klarte ikke å skape de store farlighetene.

Inn mot pause var det hjemmelaget som hadde mest ball, og to minutter før pause kom også utdelingen på deres første sjanse. Yarmolenko fikk spasere enkelt inn i 16-meteren og lagt ballen på venstrefoten sin. Dermed skrudde han den ned i lengste, utagbart for David de Gea. 1-0 til West Ham til pause.

Rashford ut med skade

United skapte mer de første to minuttene av andre omgang enn hele den første. Andreas Pereira slo et glimrende innlegg til Juan Mata, som nesten bare kunne løpe ballen inn i mål. Spanjolen klarte derimot å sette ballen på utsiden av stengene.

Det var uansett et helt annet United-lag som kom ut etter hvilen. Scott McTominay var også nære ved å utligne fem minutter etterpå, men han fikk ikke til en ordentlig avslutning.

Så skjedde det som ikke skal skje når United presser. Plutselig satt Marcus Rashford seg ned på bakken med det som så ut som en strekk i låret. Uten både Martial og Greenwood på benken, var det dermed Jesse Lingard som gikk inn på topp.

Vondt ble til verre

Dermed var det opp til andre å score målene. Det hadde både McTominay igjen og Harry Maguire muligheten til på kort tid. McTominay var nære fra skrått hold, mens Maguire fikk en stor sjanse på den påfølgende corneren. Fabianski var dessverre god ved begge anledninger, og fortsatt 1-0 til West Ham med 20 minutter igjen å spille.

Etter litt over 70 minutter kunne fort West Ham ha blitt redusert til ti mann. Mark Noble var fryktelig sendt ute på Aaron Wan-Bissaka. Han kom også i stor fart, viste knotter og hadde benet over bakken inn i taklingen. Anthony Taylor mente derimot at gult kort var det riktige, og heller ikke VAR mente at det var noe soleklart rødt.

Uten spillere verken på banen eller på benken som det luktet mål av ble det derimot vanskelig for Ole Gunnar Solskjær. Verre ble det da Aaron Cresswell skrudde et frispark fra 20 meter i nærmeste kryss ti minutter før slutt. 2-0, og håpet om poeng så ut til å være ute.

En resignert United-gjeng klarte heller ikke å sette inn en ordentlig sluttspurt på London Stadium, og dermed endte det 2-0 til West Ham, som også passerte United på tabellen.