Lekte seg da United endelig vant i 2020

KAMPREFERAT: United med full kontroll i hjemmekampen mot Norwich.

United har ikke hatt noen god start på 2020, med to ligatap og et uavgjortresultat før lørdagens kamp.

Nå ventet Norwich, antatt langt enklere motstand enn Arsenal, Wolves og City, men vi hadde i bakhodet at United ofte har slitt mer mot de mindre lagene enn mot de gode.

Heldigvis gikk det ikke slik her. Scoringer fra Marcus Rashford (x2), Anthony Martial og Mason Greenwood sørget for en overbevisende 4-0-seier for United.

Rashford ga United ledelsen

Kampen startet relativt rolig, men med et ventet United-overtak. Særlig nærme kom vi egentlig ikke i den første halvdelen av førsteomgangen – det ble mest med lekre detaljer og nesten-sjanser, og litt roping etter et mulig straffespark.

I det 27. minutt kom gjennombruddet for United. Juan Mata har ikke spilt mange kamper som høyreving for United i det siste, men fikk sjansen fra start i denne kampen, og han svarte med et strålende innlegg mot bakerste stolpe som Rashford satte i mål med en kontrollert avslutning.

1-0, og Rashford-mål i hans 200. kamp for Manchester United.

SCORET DET VIKTIGE FØRSTEMÅLET: Marcus Rashford.

United-overtak og De Gea-redning

Etter 1-0-scoringen kom ikke akkurat kampen mindre inn i Uniteds spor, og United fortsatte med å ha overtaket, og fortsatte med å skape det som stort sett bare ble nesten-sjanser.

Ledet an av Marcus Rashford så United ut til å ha full kontroll.

Norwich hadde lite å by på, men plutselig fikk Todd Cantwell en kjempesjanse i kampens 44. minutt, men heldigvis var David de Gea god og våken da han måtte i aksjon rett før pause.

Det var en påminnelse om at vi ikke måtte ta dette for gitt, og en påminnelse om at vi stilte med keeper i denne kampen.

Rashford straffet Norwich igjen

Dermed stod det 1-0 til United til pause, og United gjorde naturlig nok ingen endringer i pausen.

Etter noen minutter av andreomgangen fikk United straffespark etter at Tim Krul felte Brandon Williams, og dermed fikk Rashford sjansen til å doble fra straffemerket.

United bommet på to straffespark mot Tim Krul og Norwich i høst, men denne gangen var det Rashford som vant duellen, og det stod 2-0.

SKAFFET STRAFFESPARK: Brandon Williams.

Full kontroll

Like etterpå var United i angrep igjen, og Pereira fikk skaffet hjørnespark. Den tok United kort til Juan Mata, som slo nok et finfint innlegg, og Martial steg over alle og headet inn 3-0.

Hvis ikke Martial hadde headet den i mål, ville kanskje kaptein Maguire gjort det.

Uansett hadde nå United en komfortabel ledelse.

Da var det ikke så nøye at Brandon Williams bommet på alle sjansers mor på bakerste stolpe etter et strålende innlegg av Andreas Pereira – han traff ganske enkelt ikke ballen skikkelig, og ballen fløy langt over.

I det 59. minutt ble Marcus Rashford byttet ut – han gikk rett i garderoben etter en diskusjon mellom Solskjær og fysioterapeuten, og han så ikke ut til å gå med noen skade å bekymre seg for.

Rashford hadde uansett levert en god kamp, med både sluttprodukt og noen herlige triks.

HEADET INN 3-0: Anthony Martial.

Innbytter Greenwood økte

Etter Rashford-byttet roet kampen seg betraktelig ned på Old Trafford, men i det 77. minutt kom mål nummer fire. En langpasning mot Daniel James havnet hos en gulkledd spiller, men hans heading gikk til Mason Greenwood, og det er farlig å gi ham ballen i nærheten av målet.

Greenwood siktet seg inn på det ene hjørnet, og sendte ballen dit fra 17-18 meter. Mål, 4-0, så enkelt kan det gjøres.

Både James og Greenwood var innbyttere, og etter 4-0 sendte Solskjær på Angel Gomes for Anthony Martial, som også gikk rett i garderoben for å restituere.

SATTE INN 4-0: Mason Greenwood.